• “Willen we kans maken om te winnen, of blijven we achteruit lopen?”

2 feb 2020 Nr 28
    |
    • 0
  • Groote vreugd na afsloop van de wedstrijd, filmpjes van feestende spelers in de kleedkamer waren online te vinden, ABBA met “The Winner Takes It All” galmde uit de speaker terwijl Kees het welbefaamde “Bij ons, bij SVC” inzetten. Sebas keek trots om zich heen, Nico vertelde over de nog openstaande rekening en Richard zat nog uit te puffen van 45 minuten achter een te snelle spits aanrennen. kneep zichzelf nog een keer, ben ik echt wakker? Allemaal tafrelen die niet vaak voorkomen want dit was dit seizoen pas de eerste overwinning in de competitie.

Wie in de rust had verteld dat het #FijnTeam met groot overmacht de wedstrijd in de 2e helft naar zich toe zou trekken was voor gek verklaard. Na een hele slechte eerste helft keek SVC tegen een 1-0 achterstand aan en dan moest de veel scorende terwijl de veel scorende spits van Boshuizen nog ik het veld moest komen. Enige hoogtepunt van de eerste helft was Bertrand die na zijn hoogtestage ala Alberto Tomba door het strafschopgebied van Boshuizen slalomde maar zijn inzet miste de juiste richting.

In de rust keek iedereen terneergeslagen elkaar aan. De tactiek werd bedacht, alles om een nieuwe afstraffing te voorkomen. 5 man achterap, Sebas alleen maar op de invaller, Berend op de draaiende tank van Boshuizen en de rest moet ook verder inzakken.

Sebas stond op en riep: “Willen we kans maken om te winnen, of blijven we achteruit lopen? Ik ga liever vooruit voetballend en strijdend ten onder dan dat we achteruitlopende de schade weten te beperken”

In de 2e helft ging SVC uit van eigen kracht!

Met een gelukje kwam SVC op gelijke hoogte, een verkeerd genomen vrije trap van Berend werd door Nico goed van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was! Het stond 1-1. “Doorgaan” schreeuwde Sebas! Nog geen 10 minuten later kwam SVC zelfs op voorsprong. Het was Frank die met een flitsende actie op de rand 16 zichzelf goed vrijspeelden en de bal snoeihard in de korte hoek schoot.

Daarna kwamen de memorabele 10 minuten! De scheidsrechter zag als enige op het hele complex hands en gaf Boshuizen een onterechte strafschop en gaf Tini ook nog eens een gele kaart. De zeer sportieve spelers van Boshuizen wilde niet op deze manier winnen. De spits van Boshuizen ging achter de bal staan en schoot met opzet de bal in de handen van Knoes! Wel moest SVC met 10 man verder want de gele kaart bleef staan.

Ondanks het ondertal wist SVC snel uit te lopen. Een geweldig aangesneden corner van Sebas knikte Aad de 1-3 goed binnen. Dit was het teken voor Boshuizen om alles of niks te gaan spelen, ze gingen verder met 5 aanvallers! SVC wist goed gebruik te maken van de ruimte en counterde 5 minuten later naar de 1-4 voorsprong. Het was Berend die op rechts doorkwam en zijn 3e assist van de wedstrijd afleverde, dit was Dankzij Kees die goed naar de 1e paal was gelopen en met een mooie duik net voor de uitstormende keeper kwam en de bal binnen knikte.

Boshuizen bleef drukken met kwam keer op keer de teruggekeerde Knoes tegen. Een afstandsschot was hem te machtig waardoor de 2-4 eindstand op het bord kwam.

Dit is een lijn waar SVC mee verder kan, op eigen kracht winnen van de nummer 4 van de competitie. Mooi om dit door te zetten, het centrum dichthouden, als je geen man heb naar binnen knijpen, druk zetten vanuit de organisatie! Op naar volgende week, op naar de volgende overwinning!