• Weer geen punten voor SVC’08 op vreemde bodem

  25 nov 2023 Jaap Lolkema
  |
  • 0
 • RCL – SVC’08 Uitslag 2-1 (1-0)

  Weer geen punten voor SVC’08 op vreemde bodem

  Het hoofdveld van RCL werd in de loop van de morgen afgekeurd en dus moest er worden uitgeweken naar kunstgras. Iets wat SVC’08 zeker niet erg vond en waar het wel perspectief in zag. Maar helaas kon SVC’08 de verwachtingen niet waarmaken. Twee zondagsschoten van Roy Weenink braken de mannen van trainer Michael Ros op. En zij reisden zodoende zonder punten huiswaarts.

  Onder erbarmelijke omstandigheden gingen beide ploegen zonder twijfel met de beste bedoelingen van start maar op het gladde veld waar de regen en de wind vrij spel hadden was het spelpeil niet om over naar huis te schrijven.
  SVC’08 koos ervoor om in te zakken en de bal op eigen helft aan de tegenstander te laten.
  RCL had hierdoor het beste van het spel maar werd op een enkele uitzondering na totaal niet gevaarlijk. Maar ook SVC’08 wist niks af te dwingen. Het was in bal bezit veel te onrustig en wist niet veel anders te verzinnen dan een lange bal op Yannick Willems en proberen daarvan uit te voetballen. Maar de buitenspelers gaven vandaag niet thuis en bij ieder kopduel voelde Yannick Willems de handen van Jesper Overloop in zijn rug of op zijn schouder.
  Iets waar scheidsrechter Meuwese totaal geen oog voor had. En de enige goed lopende aanval van SVC’08 waaruit het ook scoorde werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel.
  Beide ploegen verdienden geen doelpunt maar de thuisploeg kreeg er wel één.
  In blessuretijd verloor SVC’08 bij het uitverdedigen onnodig de bal en Roy Weenink stuurde de bal met gevoel naar de verre bovenhoek waardoor de eerste helft toch nog werd afgesloten met een 1-0 voorsprong voor RCL.
  Met een achterstand moest SVC’08 na de thee wel uit een ander vaatje tappen. Het speelde verder naar voren, zette eerder druk en sloot beter aan. In de vijfenzestigste minuut werd deze spelwijze beloond. Uit een mêlee van spelers in het strafschopgebied schoot Nathan Martina de bal uit de draai binnen. (1-1) Een stand die recht gaf aan de krachtverhouding in het veld. Maar in de vijfenzestigste minuut was het opnieuw Roy Weenink die met een hard schot van buiten het strafschopgebied het evenwicht verstoorde. (2-1)
  SVC’08 bracht met Jermey Keus, Jesylee Riley en Youssef Massaoudi drie verse krachten in het veld en ging op jacht naar de gelijkmaker. RCL moest wel achteruit hield het hoofd koel en gaf alleen enkele corners weg. De laatste wissels bij SVC’08 met Sherdinant Michel en Norvin Mercera brachten helaas ook geen soelaas meer. Zo kwam de voorsprong van de Leiderdorpers niet meer in gevaar en vertrok een gelijkwaardig SVC’08 zonder punten huiswaarts.