• Weer een wedstrijd met 2 gezichten

  8 dec 2019 Nr 28
  |
  • 0
 • SVC08 VE2 – Sportlust 46 VE1 1-5 (1-1)

  Na de wanvertoning van vorige week was zaterdag de sfeer in de kleedkamer nog steeds bedrukt. We hebben geen zin in weer zo een wedstrijd, wat gaan we doen, achteruit lopen, vooruit verdedigen, vol op de aanval, controleren? Het team kwam er niet uit waarop Rene als aanvoerder de knoop doorhakte.

  De voorwedstrijd was boeiend, daar zagen de warmlopende FijnTeam spelers de SuperVets, onder aanvoering van onze eigen Kees, zich terug knokken van een 0-4 achterstand naar een spannende 3-4 einsstand.

  Sportlust liet in de eerste helft zien waarom ze de ongeslagen koploper zijn. SVC kreeg geen vat op de bewegelijke middenvelders en sterke spitsen van Sportlust die loerde op een foutje om dan meteen meedogenloos toesloegen. Bij rust stond het 0-4.

  Met een flink verjongde linkerkant begon SVC aan de 2e helft. Deze verjongingskuur had meteen succes. Het was linksback Kees die linkshalf Hans dartelend als een jonge hinde de diep zag gaan en gaf de bal goed mee in de loop. Hans kapte zijn man uit en zag Erik vrij staan die zich geen moment bedacht en de bal schitterende in de verre hoek krulde.

  Het was net of de rollen even omgedraaid waren. Het leek wel of SVC de trotse koploper was en Sportlust onderaan de ranglijst bungelde. SVC stond goed te verdedigen en had het middenveld stevig in handen. SVC combineerde een paar keer goed door de defensie wat resulteerde in een aantal mooie kansen, Erik raakte de paal en een kopbal van Hans werd knap gered door de keeper.

  Het leek even spannend te worden, Sportlust was niet gewend zo onder druk te staan en begon zowel op de leiding als onderling zich af te reageren. De uitstekend fluitende Nico was hierdoor niet van slag en bleef ook in de 2e helft verreweg de beste man op het veld.

  Ondanks dat SVC het betere van het spel had was het Sportlust die nog een keer scoorde waardoor de 2e helft in 1-1 eindigden.

  Helaas weer een wedstrijd waar we moeten constateren dat 1 goede helft onvoldoende is voor de punten maar na vorige week wel weer goede dingen gezien om na de winsterstop op voort te borduren.

  Tijdens de winsterstop trainen we iedere zaterdag om 13u00 zodat we klaar zijn om van 2020 een mooi en sportief succesvol jaar te maken.