• Walking Football

  Walking Football in the picture

   

  Je bent op leeftijd, gek op het voetbalspelletje en door fysieke omstandigheden kan je niet meer op een heel of half veld je voetbalkwaliteiten kwijt? Welnu, bij SVC’08 is daar een oplossing voor gevonden namelijk het WalkingFootball.

  Nadat in 2021 op  vrijdagavonden het WalkingFootball als pilot werd gestart is het aantal deelnemers afgelopen  maanden  gestaag omhoog gegaan. Het hoofdbestuur heeft, mede vanwege dit succes, het WalkingFootball per 1-1-2022 officieel erkend en bestaat er een WalkingFootbal-lidmaatschap binnen SVC’08.

   

  WalkingFootball(ook wel oldstars genoemd) hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. Zo mag er niet worden gerend,  is er geen buitenspel , geen fysiek contact en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Maar het belangrijkste is het plezier in het spelletje!!!!!!

  De KNVB heeft speciaal voor het WalkingFootball een handleiding opgesteld. Zie https://www.knvb.nl/downloads/bestand/19651/spelregels-walking-football

  Mocht je geïnteresseerd zijn (of als jongere wil je jouw vader/oom/opa ook weer in beweging krijgen) informeer dan bij Ron van Baaren(mailadres rbvanbaaren@gmail.com) of kom een keer langs op een vrijdagavond.