• Valken ’68 - SVC ’08, uitslag 4-3 Onnodige nederlaag SVC ’08
    De supporters van SVC zijn dit seizoen niet echt verwend. Desondanks was de harde kern ook weer gewoon present in deze laatste wedstrijd, waarin voor SVC niets meer op het spel stond. En daarvan zullen zij geen spijt hebben gehad. Want SVC leverde één van zijn betere wedstrijden af en zou op basis van de verhoudingen in het veld zeker recht hebben gehad op een gelijkspel.
    Valken ging nog voor de laatste periodetitel en had daarvoor aan 1 punt genoeg. Zoals mocht worden verwacht werd meteen druk gezet op het doel van SVC en in de 4e minuut was het al bijna raak. SVC begon dan ook wat gezapig, maar dat veranderde al snel. Enkele minuten later al had Steven de Ruiter de openingstreffer op zijn schoen, maar in de afronding was hij helaas niet scherp genoeg. Daarna een goede kans voor Clay Hoekstra, maar die gleed uit. Valken was dus gewaarschuwd en zo ontspon zich een levendig duel met gevaarlijke momenten voor beide doelen. Toch was het na 17 minuten de thuisclub die op voorsprong kwam, zij het met een beetje hulp van de scheidsrechter. Keeper Joey Vos werd gehinderd, maar de Valkenspits mocht doorgaan: 1-0. Maar nauwelijks 5 minuten later was het alweer gelijk. En het was een beauty van Thomas Hughes: hij speelde zich knap vrij en met een fraai schot tekende hij voor de 1-1. En SVC ging door: erop en erover. Slechts 2 minuten later was het opnieuw raak. Clay Hoekstra ging achter een dieptepass aan en werd in het strafschopgebied door de Valkendoelman getorpedeerd. De terecht toegekende penalty werd door Hoekstra zelf verzilverd: 1-2. Valken leek wat aangeslagen, maar hervond zich toch weer snel. Na 35 minuten stond de 2-2 alweer op het scorebord, al was daar wel een grote dekkingsfout in de SVC- verdediging voor nodig. Op slag van rust werd het zelfs nog 3-2. De Valkenspits leek buitenspel te staan, maar mocht doorgaan omdat de grensrechter van SVC zijn vlag omlaag hield.
    Was er in de 1e helft nog sprake van een licht veldoverwicht voor Valken, na de pauze waren de rollen omgedraaid. SVC was nu de bovenliggende partij. Het dicteerde de wedstrijd en verdedigend werd hoegenaamd niets meer weggegeven. Gingen een vrije trap van Jeffrey van der Meer en een knap schot van Thomas Hughes nog net naast, in de 73e minuut was het wel raak. Wegens hands in het strafschopgebied mocht SVC opnieuw aanleggen van 11 meter en ditmaal was het Fabian Toet die het vonnis voltrok: 3-3. Dit zou gezien de veldverhoudingen een juiste uitslag zijn geweest. Maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Via een wel erg gemakkelijk gegeven penalty was het toch Valken dat opnieuw op voorsprong kon komen: 4-3. SVC heeft er in de resterende 10 minuten nog alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren, maar het zat niet mee. Een kopbal van Steven de Ruiter belandde op de lat en enkele minuten later kon een kopbal van Frans Tetteroo maar ternauwernood van de lijn worden gehaald. Vermeldenswaardig is nog het debuut in het 1e elftal van Bart Markering (de broer van), die in de slotfase Fabian Toet nog kwam aflossen.
    Het seizoen 2018-2019 zit er weer op en het meest in het oog lopend op deze laatste speeldag was ongetwijfeld het bizarre slot in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse C. In Voorschoten werd een soap opgevoerd, waarvan DSO (op afstand onze beste tegenstander dit seizoen en kampioenskandidaat nummer 1) de dupe werd. We zullen het er maar op houden dat de gunfactor op de laatste 2 speeldagen een belangrijke rol heeft gespeeld.