• v.v KSD Marine VR1 - SVC’08 VR1

  13 sep 2021 VR1
  |
  • 0
 • Donderdag 9 September 20.00u

  v.v KSD Marine VR1 - SVC’08 VR1

  Opstelling 

  Op goal: Charlotte

  Achterin: Quirine - Eva Hoogland - Janine - Tessa Keus 

  Middenveld: Isabel - Eva Huitema - Marieke

  Voorin: Melanie - Jersey - Hannah

  Wissels: Tessa Plat - Nina 

  De dames van SVC verzamelen om 19.00 bij v.v KSD Marine aan de Oude Waalsdorperweg, voor veel dames nog dichter bij huis dan het Oostersportpark. Het is voor dames 1 de eerste (beker) wedstrijd van dit seizoen, na meer dan een jaar niet veel gedaan te hebben, zijn veel dames zenuwachtig voor de eerste wedstrijd.

  Daar naast spelen er bij KSD ook wat oud bekende van de dames, dus iedereen is erop gebrand om te winnen! Driekwartier van te voren staan wij op het veld klaar voor de warming up, het is warm en broeierig. De vrouwen van dames 1 hebben flink wat support langs de lijn, de training ging niet door omdat veel dames wilde komen kijken. Na een loopvorm en wat pass en trap vormpjes stellen beide team zich op en maken zich klaar voor het eerste fluit signaal. 

  De wedstrijd gaat van start… 

  Het is gelijk goed te merken dat iedereen graag wil winnen. De dames weten elkaar goed te vinden, en zo ontstaan er leuke combinaties. Na ongeveer vijf minuten spelen word Jersey diep weggestuurd door een goede bal van Eva Hoogland, en zo komt ze één op één te staan met de keepster van KSD en schiet hem koel de hoek in 0-1. 

  Dit geeft de dames gelijk vleugels en we houden de bal goed in de ploeg. Opnieuw wordt Jersey weggestuurd en met haar enorme snelheid rent ze twee verdedigers er gemakkelijk uit om  vervolgens de 0-2 te maken. Achterin staat het ouderwets weer helemaal dicht gemetseld, op het middenveld hebben we een debutant, namelijk Marieke. Marieke heeft geen enkele moeite om gelijk mee te spelen in het systeem wat wij hanteren op het middenveld. Klasse! Na de 0-2 valt ook snel de 0-3. Opnieuw ons supertalent Jersey. Hiermee heeft ze haar tweede hattrick bij dames 1 te pakken!! 

  De temperatuur is niet ideaal om een wedstrijd te spelen, maar dat is niet te zien aan de dames van SVC. Ze werken hard voor elkaar en spelen goed over. Na een rommelig moment rond onze eigen zestien krijgt KSD een vrije trap mee, deze word voortreffelijk ingeschoten, 1-3. De dames zoeken veel de meiden voorin op, zo maakt Hannah veel mooie acties aan de linkerkant van het veld. Jersey zet heel goed druk in de zestienmeter van KSD en weet de bal te veroveren, de meiden van KSD zijn de snelheid van Jersey spuugzat en halen haar neer met een flinke tackle. Penalty! Eva Huitema neemt de penalty en schiet binnen, 1-4. 

  Er vind een wissel plaats Nina neemt de plek van Isabel over. De dames blijven de combinaties zoeken en zo word Melanie weggestuurd, met de tegenstander op haar hielen weet ze de bal van een grote afstand met een mooie boog over de keepster te schieten, 1-5. Het is overduidelijk dat SVC de punten mee naar huis gaat nemen, maar ze zijn nog niet klaar, Hannah maakt een geweldige actie van de linkerflank naar binnen en schiet op de lat… De bal komt via een kluts in de zestienmeter van KSD en Jersey schiet de bal geweldig in de winkelhaak!!! 1-6. Om de eerste helft nog even goed af te sluiten schiet Isabel de 1-7 binnen. 

  Rust….. 

  Helaas kunnen we de tweede helft niet spelen omdat de lichtmasten van KSD niet meewerken. In samenspraak met KSD besluiten we om het dan maar hierbij te laten. Het blijft dus bij 45 minuten. Eindstand: 1-7.

  De eerste overwinning van dames 1 is binnen en dat is er niet zomaar een ;)