• Wedstrijd V.C.S. 5 – SVC’08/4: 0-7 (0-5)

  Bij zo’n affiche zou je denken je speelt tegen een Nederlandse ploeg, maar niets was minder “waar”, SVC’08/4 speelde “Europees” en wel tegen LUDOGORITS uit Bulgarije op Escamp 1.

  De wedstrijd stond gepland om 16:00 uur, maar dat liep even anders, het werd 16:30 uur. Waarom het allemaal zo laat moest worden is, ook een raadsel, want toen wij om 15:00 uur verzamelden waren er verscheidene velden leeg, dus er had ook een eerder tijdstip gevonden kunnen worden, maar dit even terzijde. Ook de kleed- en doucheruimte waren niet wat wij gewend zijn. Wat is het dan fijn om bij SVC’08 te voetballen.

  Zoals gezegd de wedstrijd begon een half uur later. Dit “LUDOGORITS” was halverwege de competitie in onze afdeling geplaatst en gezien de door hen behaalde uitslagen, zou dit geen problemen mogen opleveren. Zij hadden 2 keer gewonnen, alleen vraag ik mij af hoe dit mogelijk was. Zij hadden mooie kleding, maar het voetballen was niet om over naar huis te schrijven
  Ook moesten wij wennen aan de spelregels, die letterlijk en figuurlijk tijdens de wedstrijd veranderden. Ook de wedstrijdbal was niet helemaal geweldig, als je de bal kopte zakte hij over je oren, gelukkig hadden wij wel goed ballen bij ons en daar hebben we dan ook mee gevoetbald. Waar maak je het mee dat je een uit wedstrijd met je eigen wedstrijdballen moet voetballen omdat de thuisspelende vereniging, die niet voorhanden heeft.
  Wij hadden ons al bij voorbaat op ingesteld op calamiteiten. Hulde voor het feit dat wij daar goed mee om gegaan zijn. De wedstrijd was meer een wedstrijd tegen onszelf dan tegen de tegenstander. Ook hadden wij van minuut 1 een veldoverwicht wat al na 1 minuut een 0-1 voorsprong opleverde door Daniël. De aanvalsgolven bleven maar doorgaan en in minuut 9 maakte 0-2 uit een pass van Michael. Arie was met zijn snelheid een plaag voor de verdediging van “LUDOGORITS” en in 18e minuut was het wederom Arie, die 0-3 aantekende na nu een pass van Mitchell, die weer lekker speelde vandaag.
  Mitchell deed in 22e minuut en 41 minuut ook nog een duit in het zakje door 0-4 en 0-5 te scoren. Dit was trouwens de ruststand.
  Omdat het te ver terug lopen was naar de kleedkamer, bleven maar op het veld en de tegenstander ook. Zij wilden een pauze van 20 minuten om nog het één en ander recht te zetten, wat zij daarmee bedoelden, is niet helemaal duidelijk, want niemand van ons spreekt Bulgaars.
  Na 10 minuten gingen wij maar weer klaar staan voor de 2e helft en zo waar zij wilden ook weer verder. Na deze 2e helft was nog dramatischer als de 1e helft. Onze vaste supporter Bob Leenen sr is tijdens de rust naar huis gegaan en dat was een hele goede beslissing van hem!
  Af en toe kwam “LUDOGORITS” toch nog wel eens in de buurt van ons doel, dit mede omdat hen ook de kans daartoe geboden werd door matig te verdedigen, maar dan was er altijd Mylo nog om de “meubelen”te redden In de 25e minuut na rust maakte Rijn met een mooie kopbal uit een corner van Daniël de 0-6. Rijn verdient zoiets wel voor zijn harde werken en een paar minuten later was het Peter Mulder, die zijn invalbuurt bekroonde met een mooie goal 0-7 uit een pass van Arie.
  Ook de lichten werden nog ontstoken, want het begon al donder te worden. Gelukkig trok de scheidsrechter geen tijd bij en kwam de wedstrijd om 18:30 uur tot een einde waarmee wij niet ongelukkig waren. In de kleedkamer mocht Arie de beker voor de beste speler in ontvangst nemen. Dat was ook tevens het beste moment van deze middag. De meesten gingen thuis douchen omdat iedereen zijn zakken “vol” had van deze middag. Zelf geen bier na afloop!!!!!!!
  Wij wensen dan ook ons Derde team heel veel succes en wijsheid als zij ook daar moeten spelen.