• Klik hier

 • Jeugdafdeling SVC’08 staat er goed op

  Jeugdafdeling SVC’08 staat er goed op
  Het gaat goed met de jeugdafdeling van SVC’08. Qua niveau, waarbij alle selectieteams dit seizoen uitkwamen op tenminste Hoofdklasse-niveau. Een doelstelling die ook voor volgend seizoen staat, en in de komende seizoenen zal deze lat stapsgewijs hoger worden gelegd. Ook qua imago doet de club het goed. Het aantal jeugdleden en teams groeit, en wat daarbij opvalt is dat veel spelers van omliggende verenigingen de overstap maken naar SVC’08.
  Beleidstechnisch maakt de club ook flinke stappen, met een nieuw geschreven Jeugdvoetbal beleidsplan (JVBP) waar vanaf volgend seizoen mee gewerkt zal gaan worden. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan dit JVBP door een werkgroep onder leiding van Hoofd Jeugdopleiding Harold Tjaden, die dit seizoen de cursus Hoofd Opleiding A hoopt af te ronden.
  Trainerskorps selectieteams bovenbouw compleet
  In de afgelopen weken heeft de Technische Commissie van SVC’08 diverse gesprekken gevoerd met de huidige jeugdtrainers en met gepaste trots kan men melden dat het trainerskorps bij de selectieteams in de bovenbouw volgend seizoen volledig bestaat uit trainers die in het huidige ‘coronaseizoen’ ook reeds werkzaam zijn bij de betreffende jeugdteams.

  JO19-1
  Aankomend seizoen zal Marco Vredenbregt (32) de eindverantwoordelijke worden bij de JO19-1. Na 3 seizoenen bij de JO11-1, één seizoen bij de JO13-1 en nu bezig met zijn 3e seizoen bij de JO17-1 (allen als hoofdtrainer), maakt Marco nu intern de volgende stap in zijn trainerscarrière. Met de diploma ‘Pupillentrainer’ reeds op zak en momenteel bezig met de cursus ‘UEFA C Youth’, die hij eind dit seizoen hoopt af te ronden, heeft de club met Marco een zeer ambitieuze, talentvolle en zelf-opgeleide trainer binnen de gelederen.
  17-1
  Waar Marco Vredenbregt de stap naar de JO19-1 maakt, bewandelt Richard Tetteroo (48) de andere weg. Richard beschikt over een JVT-diploma en ontfermde zich de afgelopen 2 seizoenen over de JO19-1. Daarvoor was hij vele seizoenen als trainer betrokken bij het 2e – en 3e selectieteam van de senioren van SVC’08. Richard is daarmee een ‘ervaren rot’ binnen het trainersvak en binnen het jeugdtrainerskorps van de club, en kan zijn ervaring zowel zijn spelers als de andere selectietrainers overbrengen.


  JO15-1 Sinds dit seizoen is eerste elftalspeler Patrick Bos (23) de hoofdtrainer van de JO15-1 en die rol zal hij ook volgend seizoen invullen. Hiervoor was Patrick werkzaam als assistent-trainer of hoofdtrainer bij VUC en HVV, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de JO15-1, JO13-2 en de JO12-1 van HVV. Daarnaast beschikt hij ook over een afgeronde CIOS-opleiding en de diploma’s ‘Pupillentrainer’, ‘Juniorentrainer’ en ‘TCIII’, en op dit moment volgt hij de HALO-opleiding. Daarmee beschikt de club over een jonge trainer met zowel over goede kennis als ervaring op trainersvlak.
  JO13-1
  Nick Veraar (33), zelf nog actief als voetballer in de zaal, was dit seizoen al als assistent-trainer werkzaam bij de JO13-1, en zal aankomend seizoen als hoofdtrainer voor deze groep staan. Ook Nick beschikt reeds over de diploma ‘Pupillentrainer’, is dit seizoen ook bezig met de cursus ‘UEFA C Youth’ en hoopt deze uiteraard komend voorjaar af te ronden. Nick heeft een keurig CV binnen de club opgebouwd, waar hij als trainer achtereenvolgens verantwoordelijk is geweest voor de JO9-1, JO10-1, JO11-1 (2 seizoenen) en nu dus de JO13-1. Ook Nick behoort hiermee tot het groepje talentvolle, intern opgeleide trainers.
  Keeperstrainers 
  Het team keeperstrainers, onder leiding van hoofdtrainer Jordi Haneveld (22) blijft ook komend seizoen intact. Jordi is keeper van HBS 1 (zo), heeft de jeugdopleiding van FC Utrecht doorlopen en is in het bezit van het MBO diploma Sport & Bewegen. Iedere woensdagavond wordt er in verschillende groepen getraind door alle jeugdkeepers vanaf JO10-jeugd. Raymond van Tol, Ard Buis (beiden in het bezit van Goalkeepercoach C), Robin Kranendonk en Sebastiaan van Beelen (beiden zelf actief in resp. JO19 en JO17) completeren het team keeperstrainers. Robin en Sebastiaan zijn daarmee prachtige voorbeelden van het opleiden van jeugdspelers uit de bovenbouw tot jeugdtrainers.

   

  Jeugdafdeling staat er goed op (deel 2); trainerskorps selectieteams onderbouw compleet
  Het gaat goed met de jeugdafdeling van SVC’08. Dat schreven we in deel 1 waarbij aandacht werd besteed aan de bovenbouw (JO13 t/m JO19). In de afgelopen weken heeft de Technische Commissie van SVC’08 diverse gesprekken gevoerd met de huidige jeugdtrainers en met gepaste trots kan men melden dat het trainerskorps bij de selectieteams in de onderbouw volgend seizoen volledig bestaat uit trainers die in het huidige ‘coronaseizoen’ ook reeds werkzaam zijn bij een onderbouwteam.  Daarnaast zal in het nieuwe seizoen gestart worden met techniektraining voor de onderbouw op de vrijdagavond.

  JO12-1
  Aankomend seizoen zal Joeri Haneveld (25) wederom de eindverantwoordelijke worden bij de JO12-1. Joeri is in het huidige seizoen gestart als trainer bij SVC’08 en gaat komend seizoen de opleiding UEFA C bij de KNVB volgen. Met Joeri heeft de club een ambitieuze en daarna zelf-opgeleide trainer binnen de gelederen. Joeri is zelf nog actief voetballer in de selectie van hvv RAS, voelt zich goed bij onze club en is voornemens zeker voor langere tijd als trainer aan SVC verbonden te blijven.

   

   


  JO11-1
  De huidige trainer van JO11.1, Martin Keus, stopt als trainer i.v.m. zijn drukke werkzaamheden. Martin wordt opgevolgd door een enthousiast duo jonge trainers, te weten: Thimo Groen en Jip van Rongen (zij trainen momenteel JO10.1). Thimo (18) speelt momenteel in SVC 3 (en is eigenlijk nog JO19 speler) en Jip (18) speelt in JO19.1 .  Naast hun enthousiasme gaan Thimo en Jip hun ervaringen binnen de jeugd bij SVC’08 over brengen op de spelersgroep van JO11.1 en gaan zich ook inschrijven voor de pupillenopleiding bij de KNVB. Onze trainers voor nu en de toekomst


  JO10-1
  Ron Pondman (78) is met afstand als trainer de senior binnen onze jeugdafdeling. Ron traint de jeugd al sinds mensenheugenis en is een boegbeeld voor alle jeugdleden. Nagenoeg elk jeugdlid heeft in de voorbije jaren Ron als trainer meegemaakt.  Ron beschikt over een TC3 seizoenen over de JO9.1. Daarnaast ondersteunde Ron ook bij andere jeugdteams en verzorgde mede de techniektrainingen voor de onderbouw op de reguliere trainingsavonden en zal dat ook het komend seizoen weer gaan doen. Ron is daarmee een ‘ervaren rot’ binnen het trainersvak en binnen ons jeugdtrainerskorps en kan zijn ervaring zowel zijn spelers als de andere selectietrainers overbrengen. Hulde aan Ron voor zijn jarenlange inzet voor de club en de fitheid die hij daarbij blijft uitstralen.
  JO9-1
  Arnold Harteveld (40) traint in het lopende seizoen JO8.1 en schuift door naar JO9.1. Arnold is nog actief als voetballer in het 5e van SVC’08 en speelt daarin met veel oude maten uit zijn jeugdtijd. Arnold is vorig jaar gestart met het trainerschap en zal aankomend seizoen dus als hoofdtrainer voor de JO9.1 groep staan. Om zich daarnaast nog verder te bekwamen in het trainersvak gaat Arnold zich inschrijven voor de pupillenopleiding bij de KNVB. Ook Arnold behoort hiermee tot het groepje talentvolle, intern opgeleide trainer
  JO8 groep.
  L
  eonBaan (38). Leon is bij de club gestart als trainer van de Ukkies en vervolgens de JO7 groep. Leon schuift, net zoals het duo Thimo/Jip, Ron en Arnold binnen de onderbouw door naar de volgende leeftijdsklasse en draagt daardoor mede bij aan een stuk continuiteit binnen de jeugdafdeling. We hopen Leon nog voor langere tijd aan SVC te kunnen binden. Uiteraard zal Leon ondersteund gaan worden door collega-trainers met wie nog gesproken gaat worden; Leon kan vanuit die optiek als de “kartrekker” voor JO8 gezienworden .
  JO7 groep.
  De JO7 groep zal komend seizoen getraind worden door Felix Albers (41). Felix is gestart als trainer bij de ukkies en doorloopt feitelijk hetzelfde traject als Leon. Felix is oud-speler van JAC en is daarnaast ook bij veel mensen bekend als de man van het mooie kunstwerk boven de trap naar de kantine met 2 SVC-ers in thuis- en uittenue. Een sieraad voor de club.  Uiteraard zal ook Felix ondersteund gaan worden door collega-trainers met wie nog gesproken gaat worden.
  Trainerskorps 2e, 3e, 4e etc teamsMomenteel voert de Technische Commissie gesprekken met de trainers van de 2e, 3e, 4e etc teams  en hoopt deze snel af te ronden, om zodoende het gehele trainerskorps voor de jeugdafdeling  rond te hebben.  Hetzelfde geldt voor de meisjesteams.  Verdere info hierover volgt zo spoedig mogelijk.