• SVC’08 – Olympia Uitslag 2-0 (0-0)

  SVC’08 weet thuis wel wat winnen is.

  Zowel SVC’08 als Olympia hadden de punten hard nodig. Beide ploegen doen het in uitwedstrijden slecht. Zo behaalde Olympia tot dusver nog geen enkele punt op vreemde bodem en SVC’08 slechts één. Zodoende lag de favoriete rol deze middag bij de ploeg.

  SVC’08 verschilde in de basisopstelling op twee posities ten opzichte van vorige week tegen RCL. Marco Mos ontbrak wegens ziekte en zijn plaats werd ingenomen door Youssef Massaoudi en Yermey Keus speelde in plaats van Tristan Dufour.
  Beide wijzigingen brachten meer energie in de ploeg en stelde SVC’08 beter in staat om vooral aanvallend beter druk te zetten.
  Olympia begon niet slecht aan de wedstrijd en leek in de beginfase niet echt op een team uit de onderste regionen. Voorin had het met Soefjan de Koning een bewegelijke fysiek sterke spits, maar Patrick Bos houdt wel van dit soort tegenstanders en haalde met een sterk optreden de angel uit de aanval van Olympia. SVC’08 verstoorde de opbouw bij de tegenstander in een vroeg stadium. Het was de betere ploeg en leek terecht op voorsprong te komen. Een voorzet van Thomas Hughes werd goed ingekopt de Jermey Keus maar scheidsrechter Erik de Winter honoreerde het onterechte vlagsignaal van grensrechter Philip van de Valk zodat het doelpunt werd geannuleerd. Doelman Ingmar Bogers moest vervolgens aan de bak om SVC’08 van het scoren af te houden. Eerst beroerde hij een vrije trap van Jordy de Bruin die hierdoor op de lat belandde. Daarna eenzelfde situatie bij een vrije trap van Thomas Hughes. Zo gingen de ploegen met een nul nul ruststand de kleedkamer in.
  Na rust zette SVC’08 haar aanvallende aspiraties voort. Niet zozeer met oogstrelend voetbal maar met een tomeloze inzet verkreeg het een veldoverwicht. Maar rond de zestigste minuut moest SVC’08 een tegenvaller incasseren. Doelman Wesley van der Wel werkte een hoge voorzet met de vuisten weg en kwam daarbij zeer ongelukkig met zijn gezicht op de grond. Hij moest zich geblesseerd laten vervangen. Owen Lammerding kwam voor hem tussen de palen. Aan hem op een later moment in de wedstrijd de eer om het enige schot van Olympia tussen de palen klemvast te pareren.
  In de vijfenzestigste minuut kreeg Youssef Massaoudi de bal op de rand van het strafschopgebied maar kon niet tot een schot komen, hij schoof de bal af aan Thomas Hughes die zijn traptechniek etaleerde door de bal hard achter de verraste doelman Ingmar Bogers te schieten. (1-0)
  Na de opgedane achterstand ging Olympia op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor de SVC’08 aanvallers. Zo werd Thomas Hughes in de achtenzeventigste minuut in de diepte aangespeeld. Hij legde de bal breed op Jesse Spaans die gemakkelijk af kon ronden. Ditmaal wees scheidsrechter de Winter wel naar het midden daarmee het vlagsignaal van de Olympia linesman negerend. (2-0)
  Met deze voorsprong was het voor SVC’08 een kwestie van de wedstrijd uitspelen, want hoewel aan Olympia zijde nog extra aanvallers werden ingebracht konden ze geen enkele doelrijpe kans afdwingen.
  Door deze zeer noodzakelijk overwinning blijft SVC’08 aanhaken bij de ploegen boven de streep en staat het op slechts drie punten van HVV waar het volgende week tegen speelt en dat derde op de ranglijst staat.