• SVC’08 vrouwen 2 wil het bezoek aan Ariston’80 snel vergeten!

  4 mrt 2024 Anke
  |
  • 0
 • SVC’08 vrouwen 2 wil het bezoek aan Ariston’80 snel vergeten!

  Waar we eerder tijdens een uitwedstrijd tegen het Delftse studententeam Ariston’80 nog wel eens voor dag en dauw op konden, mochten we deze zaterdag zomaar een gat in de dag slapen. Terwijl onze vrouwen 1 al dik in de derde helft zat na een zeer ruime overwinning (0-7 uit bij FC Oegstgeest), begonnen wij om 16.30 uur nog een keer aan onze wedstrijd.
  We werden al niet heel gelukkig van deze late wedstrijd, bleek de parkeerplaats ook nog eens opgegaan te zijn in bouwwerken. Dat werd parkeren op straat voor 4,50 euro per uur. De stemming zat er dus niet erg in, maar in de kleedkamer wisten Deborah en Sylvia ons natuurlijk op te peppen en gereed te maken voor de wedstrijd.

  Opstelling:
  Aangezien we nog steeds geen vaste keeper hebben, was het de beurt aan middenvelder Tessa om te keepen. Er lijkt een vloek op haar ‘beurt’ te rusten, meestal gaat de wedstrijd waarin Tes moet keepen niet door, deze keer hadden we geen grote selectie om uit te putten en hadden we haar dus nodig op het veld. Aangezien vrouwen 1 veel vroeger speelde, kon superkeepster Charlotte ook bij ons aansluiten. Op onze beurt hadden wij Limei uitgeleend aan vrouwen 1, dus konden we over haar niet beschikken.
  Daarnaast waren er nog ziekmeldingen van Marjolein en Sharon, laatstgenoemde was overigens verantwoordelijk voor het verslag van de dag. Die moest dus ook nog even vervangen worden. Blijer waren we met een vervangende speelster gevonden. Melanie wist last minute nog een oppas te regelen, dank aan de oppas! Al deze wijzigingen zorgde ervoor dat onze normaal zo ruim bezette bank was geslonken tot 2 personen. Helemaal niet erg, met twee weken rust achter de rug is iedereen lekker fit en zijn de pijntjes grotendeels verdwenen.
  We beginnen de wedstrijd met Charlotte dus in het doel. In de verdediging staan Maaike, Kim, Julia en Michelle K, op het middenveld beginnen Mara, Isabella en Tessa. En in de voorhoede trappen Melanie, Naomi en Elischa de wedstrijd af. Nina en Anke beginnen als wissel. Ook de geblesseerde Floor sluit aan als toeschouwer op de bank.

  Chaos:
  Na de aftrap vinden wij vrij snel de helft van Ariston en lopen makkelijk het 16 meter gebied in. Het duurt ook niet lang voordat Elischa de eerste kans krijgt, helaas gaat deze er niet in. Toch een mooi begin van de wedstrijd, dat belooft wat voor de komende 90 minuten. Maar Ariston besluit dat dit niet het verloop van de wedstrijd moet worden en zij beginnen aan onze kant druk te zetten. Na een kwartier spelen heeft Charlotte al meer moeten doen dan in haar eerder gespeelde wedstrijd met vrouwen 1 vandaag. Natuurlijk hoopten wij dat ze ook bij ons vooral als toeschouwer in het doel kon staan, maar helaas. Aan onze kant is inmiddels volledige chaos ontstaan, de onvermijdelijke 1-0 valt dan ook niet veel later.
  Halverwege de eerste helft staat Anke klaar om het veld in te gaan, goede timing, want Michelle geeft aan dat ze haar kuiten moet oprekken. De rest van de eerste helft creëren we hier en daar nog wel wat aanvallen, maar we laten ons mede door de complete vergaderingen op het veld, niet van onze beste kant zien. Met 2-0 gaan we de kleedkamer in. Iedereen kan wel invullen wat er hier gezegd wordt: meer rust, organisatie en iedere bal verwachten. We moeten vechten en nog minimaal 3 doelpunten maken.

  Geen excuses:
  Na de rust komt Nina op de plek van Mara op het middenveld. De lampen zijn intussen ook aangezet waardoor we helemaal het gevoel van een avondwedstrijd krijgen. Misschien is dat de reden dat we niet goed voetballen, het tijdstip? Nou ja, we kunnen allerlei excuses bedenken, maar ook in de tweede helft vergeten we te voetballen. En hoewel we hier en daar echt nog wel gevaarlijk voor het doel van Ariston komen, de bal gaat er niet in. Er mag ook gezegd worden dat daar een uitstekende keepster staat.
  Floor krijgt halverwege de tweede helft nog even gezelschap van Elischa op de bank, Michelle neemt haar plekje over. Niet veel later valt Maaike, die flink aan het vechten is achterin maar al aangaf qua snelheid tekort te komen, uit. Michelle schuift hierdoor terug naar achteren en Elischa komt enigszins uitgerust het veld weer in. Hoewel wij deze wedstrijd niet veel hoeven te wisselen, weten we alsnog de organisatie niet te vinden. Ariston maakt hier gebruik van en blijft continu ons doel vinden. Deze verslaggeefster heeft de doelpunten overigens niet meer bijgehouden, maar hoort op de terugweg 6-0 vallen.
  In de auto vroeg ondergetekende zich ook hardop af wat ze nu in het verslag moest zetten over deze wedstrijd. Tja, een duidelijk antwoord kwam niet. ‘Vooral heel weinig’ was het advies, ‘want dit was echt niets’. Maar met helemaal niets kunnen we ook niet bij onze trouwe lezers aankomen, dus bij deze. Hopelijk konden jullie hier meer van genieten dan van ons voetbalspel dit weekend.

  Op naar volgende week!
  Deze zaterdag vergeten we gewoon snel en we kijken vooruit naar volgende week. Dan komt koploper Monster op bezoek, zaak om dan echt ons beste beentje weer eens voor te zetten. We spelen om 15.15 uur op Sportpark Oosterpark. Het hoeft niet gezegd te worden dat we support goed kunnen gebruiken, dus kom in groten getale!

  Door: Vervangend verslaggeefster Anke Haadsma