• SVC’08 VR2 – Schipluiden VR1

  26 okt 2023 Floor
  |
  • 0
 • SVC’08 VR2 – Schipluiden VR1

  Op zaterdag 14 oktober om 11:00u mocht Vrouwen 2 van SVC’08 aantreden tegen Schipluiden VR1. Een wedstrijd die 5 dagen voor datum werd ingepland door de KNVB, een verrassing voor zowel Schipluiden als voor ons. Schipluiden is nieuw in de competitie, als vervanger van MVV ’27 VR3, waar wij de eerste competitiewedstrijd met 10-0 van hadden gewonnen. Helaas mogen we dit resultaat niet meenemen in de ranking en moest de wedstrijd tegen Schipluiden alsnog gespeeld worden.
  Schipluiden, een ploeg waar we voor de beker al tegen hebben gespeeld en met 2-1 van hebben verloren. En aangezien de vorige 2 wedstrijden in een gelijkspel geëindigd zijn, waren we extra gemotiveerd om te winnen vandaag. We hadden ondanks de last-minute ingeplande wedstrijd toch nog 14 dames op de been weten te krijgen + Elischa die ons voor de 1e helft kwam versterken.
  Na de aftrap begonnen beide teams fanatiek aan de wedstrijd, de sfeer zat er goed in en je merkte dat we allebei gebrand waren op dat eerste doelpunt. Uiteindelijk viel dan dat felbegeerde eerste doelpunt, maar jammer genoeg was het Schipluiden die hem wist te maken. Maar wij zetten door en waren op sommige momenten gevaarlijk. Er werden scherpe passes gegeven van Julia naar Naomi, die elkaar altijd goed weten te vinden, zowel op het veld als daarbuiten. En kameleon Anke stond op verschillende plaatsen op het veld te shinen. We waren positief gestemd en een doelpunt voor SVC hing in de lucht. Uiteindelijk viel ‘ie dan: 1-1 door een assist van Elischa, die een onmogelijke bal binnen hield en voorgaf op Naomi, die echt prachtig scoorde!
  Niet veel later was het weer raak. Na een top aanval van SVC viel daar het 2e doelpunt, wederom Elischa met een waanzinnige voorzet op Nina die de bal beheerst in het hoekkie wist te tikken. 2-1, een prima stand om de rust in te gaan. Al met al werd er goed gevoetbald en ook Patrick gaf in de rustbespreking aan heel tevreden te zijn over ons spel. Hij had alleen wat dingen te muggenziften en gaf aan dat we wat feller moesten zijn bij de eerste bal na een dood spelmoment.
  Na de rust moesten we er duidelijk weer even inkomen, iets waar Schipluiden geen last van leek te hebben. Ze waren net wat fanatieker en wij leken het advies over het hebben van die eerste bal alweer vergeten te zijn. Schipluiden wist daardoor vrij rap de gelijkmaker te scoren vanuit een corner. Maar we lieten onze hoofdjes niet hangen en bleven ons best doen. Het spel ging in de tweede helft letterlijk op en neer. Charlotte heeft ons een paar keer mooi gered en de verdediging wist de bal vaak te onderscheppen. Maar ook voorin probeerden we door te vechten, met een aantal diepe ballen op Mel en Jessica. Helaas werden deze verwoede pogingen niet beloond en werd de eindstand bepaald in een 2-2.