• SVC’08 – SC Monster Uitslag 3-0 (1-0)

  SVC’08 speelt zich op eigen kracht veilig

  Voor SVC’08 waren de belangen groot deze middag. Bij winst zou het niet meer te achterhalen zijn door Docos waarmee na een zeer matig seizoen in ieder geval klasse behoud veilig gesteld zou zijn. Voor SC Monster was er niet veel meer te winnen anders dan de eer en een goede voorbereiding op de nacompetitie.
  De opgekomen toeschouwers hoefde dus niet te rekenen op een duel waar de vonken vanaf zouden spatten en dat werd het dan ook niet.

  Bij SVC’08 waren er vooral verschuivingen in de achterhoede waar Michael Rog en Jeffrey van der Meer ontbraken. Het centrum werd nu gevormd door Evert van der Laan de Vries en Frans Tetteroo en Patrick Bos nam de linksback positie in. Op de rechtsachter positie het vertrouwde gezicht van Youssef Massaoudi één van de weinige spelers die op een zeer constant en goed seizoen kan terug kijken.
  In de begin fase was het van beide kanten aftasten en gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardig op het veld. Na tien minuten kwam SVC’08 bijna op identieke wijze als vorige week bij RCL op voorsprong. De ijverige Clay Hoekstra sjouwde achter een diepte pass aan en werd daarvoor beloond door de weifelende invaller keeper Jari Baggerman van SC Monster. Geheel vrijgekomen kon Clay Hoekstra zodoende op voorsprong brengen. (1-0)
  Dit was zeker niet het sein voor de thuisploeg om druk te gaan zetten en voor de aanval te kiezen. Daarvoor waren de belangen te groot. Er was maar één boodschap en dat was drie punten veilig stellen. SVC’08 speelde de bal op Italiaanse wijze achterin rond en SC Monster was niet van plan op de bal te jagen en zodoende ontstond een weinig opwindend schouwspel.
  De rust kwam voor de toeschouwers dan ook als een verlossing.
  Na rust ging SC Monster dat toch niets te verliezen had wat meer vooruit spelen.
  Maar SVC’08 had de zaak onder controle en kreeg door de aanvallende bedoelingen van SC Monster meer ruimte en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Maar door verkeerde keuzes en slechte afwerking kon SC Monster overeind blijven. Het duurde tot de vijfentwintigste minuut voordat Steve de Ruiter van dichtbij de 2-0 kon inschieten. Hiermee was het pleit beslecht voor SC Monster dat nog wel wisselde maar geen potten kon breken en duidelijk werd dat zij niet voor niets nacompetitie moeten gaan spelen. In de laatste minuut pikte Thomas Hughes zijn doelpuntje nog mee en bepaalde hiermee de eindstand op 3-0.
  Het doel van SVC’08 op deze middag was behaald, de punten waren binnen en volgend seizoen is SVC’08 opnieuw tweede klasser.