• SVC’08 ontsnapt in slotseconden tegen hekkensluiter

  15 feb 2020 Jaap Lolkema
  |
  • 0
 • Na de mooie overwinning vorige week tegen koploper DSO moest SVC’08 het vandaag opnemen tegen hekkensluiter Docos. Op papier wellicht een eenvoudige opdracht maar de echte SVC’08 volgers wisten wel beter. Niet voor niets ging Docos er de laatste twee seizoenen met de punten vandoor op het Oostersportpark. En ook vandaag had SVC’08 het weer moeilijk.
  Ondanks het feit dat Docos eigenlijk geen ene echt uitgespeelde kans kreeg stond er na negenentachtig minuten 1-1 op het scorebord en was het aan een opleving van Thomas Hughes te danken dat SVC’08 in de slotfase alsnog de volle winst pakte.

  SVC’08 begon goed aan de wedstrijd. Het combineerde vlot, zette goed druk en had duidelijk de overhand. Docos moest zich beperken tot verdedigen en hopen op een succesvolle counter of een standaard situatie dicht bij het strafschopgebied waaruit het gevaarlijk kon worden. De 1-0 voorsprong in de dertiende minuut was een logisch gevolg van het spelbeeld. Jeffrey van der Meer verstuurde een schitterende crosspass op Mike de Niet die de bal mee kon nemen één keer liet stuiten en met een droge knal voormalig SVC’08 keeper Joris van Harmelen kansloos liet. De toeschouwers gingen er na deze vroege voorsprong eens goed voor zitten om te zien wat er in het vat zat deze middag.
  Maar na de vroege treffer kakte de wedstrijd een beetje in. Docos bleef steeds gemakkelijker overeind en was nog dicht bij een treffer uit een goed genomen vrije trap.
  Zo was er weinig meer te genieten tot het rustsignaal van scheidsrechter van Lith.
  In de tweede helft een ander spelbeeld. SVC’08 had de wind in de rug maar dat bleek zeker geen voordeel. Het vergat te voetballen zocht het veel te snel in lange ballen die door de straffe wind onbespeelbaar waren voor de SVC’08 spitsen. Docos daarentegen kwam in de tweede helft veel beter voor de dag. Het speelde verder van de goal en zocht vooral over links de aanval. Maar toen bleek ook de zwakte van de ploeg want ondanks dat het in die fase beter in de wedstrijd zat dan SVC’08 waren en geen echte bibber momenten voor de SVC’08 defensie.
  Het was aan de slordigheid van SVC’08 te wijten dat het de wedstrijd niet definitief in het slot gooide. En dan weet je wat er gebeurt, een moment van twijfel achterin en het is gebeurd. Joey Vos verkeek zich op een hoge bal die belandde op het hoofd van een Docos aanvaller en de bal verdween na een klein half uur spelen in de tweede helft in het doel. (1-1)
  Bij SVC’08 werd verdediger Matthijs de Jong gewisseld voor een extra aanvaller Stephen de Ruiter om alsnog de winst te pakken. Maar alle pogingen leken te stranden en Docos leek opnieuw een grote kwelgeest te zijn voor SVC’08 tot in de negentigste minuut Thomas Hughes zijn wanhoopspoging in de verre hoek achter doelman Joris van Harmelen zag verdwijnen. (2-1) De opluchting aan SVC’08 zijde was groot en bij de Leidenaren de druiven begrijpelijk erg zuur.
  Door de winst van Valken’68 op DSO blijft de achterstand van SVC’08 in de 2e periode, met nog één wedstrijd te gaan, drie punten op de club uit Valkenburg dat aan een gelijkspel bij Westlandia genoeg heeft voor de titel in de 2e periode.