• SVC’08 O23-1 ten onder in burenruzie

  13 sep 2021 RS
  |
  • 0
 • Na de eclatante zege van vorige week, mochten de talenten deze week op bezoek bij buurman Graaf Willem II VAC. Een selectie van 14 man sterk trok vandaag naar Sportpark de Roggewoning, wat vanaf het Oostersportpark per fiets sneller te bereiken is dan met de auto.
  Gr. Willem had vorige week met miniem verschil verloren, was dus gebrand op revanche en zeker tegen de ploeg die de grootste uitslag uit de eerste speelronde had neergezet. Deze wedstrijd werd dus al bestempeld als misschien wel de moeilijkste wedstrijd van deze competitie.

  Na een ietwat geïmproviseerde warming-up, deels op een afgelegen stukje golfbaan en het aantreffen van een ander team in onze kleedkamer, begon iets over half 12 de wedstrijd.
  De eerste helft was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarbij het meeste gevaar van de gastheren kwam. Vanuit de lange bal en vooral uit corners kreeg Graaf Willem een aantal mogelijkheden, zonder dat er een levensgrote kans ontstond.
  Die levensgrote kans kwam er wel aan de andere kant. Na een foutieve terugspeelbal kon Dylan 1 op 1 naar de keeper, maar zijn inzet miste kracht om de goalie te passeren.
  Zodoende werd er gerust met de brilstand.

  De tweede helft werd begonnen met één wijziging; Tyson moest noodgedwongen in de kleedkamer achterblijven nadat hij in de eerste helft een grove overtreding te verwerken had gekregen en hier dusdanig veel last van had dat hij niet verder kon.
  Met Artur in de gelederen begon de O23 van SVC sterk aan de tweede helft. De tegenstander werd goed vastgezet op eigen helft, wat ervoor zorgde dat die nauwelijks nog gevaarlijk werden, duels werden gewonnen en er werden kansen gecreëerd. Helaas was de keeper op zijn post en stond ook de paal een goal in de weg. Kortom; de kansen werden niet benut en dan treedt altijd die oude voetbalwet in werking.
  Gr Willem veroverde de bal op het middenveld en kwam er snel uit. De grensrechter van dienst constateerde buitenspel en vlagde hiervoor, maar de leidsman besloot om de vlagger te laten staan en het doelpunt goed te keuren. Een opmerkelijke beslissing en helaas ook beslissend voor de wedstrijd, maar daar hebben we toch mee te maken.
  Na de goal, die een kwartier voor tijd viel, probeerde SVC nog uit alle macht een goal te maken, maar scherpte en geluk ontbraken in de eindfase. Zodoende eindigde de wedstrijd in 1-0 en zit er niets anders op dan (kort) uithuilen, om daarna de focus op de volgende wedstrijd te richten.

  Die volgende wedstrijd wordt gespeeld op het eigen Oostersportpark, tegen het LYRA O23-1 wat nog geen competitiewedstrijd heeft gespeeld. De eerste wedstrijd kwamen zij niet opdagen, wat ze op 3 punten in mindering is komen te staan en het afgelopen weekend was hun wedstrijd uit het programma gehaald. Of de wedstrijd dus doorgaat is de vraag, maar SVC’08 O23-1 zal er in ieder geval klaar voor moeten zijn.