• SVC’08 O23-1 legt koploper op de pijnbank, maar vertrekt puntloos huiswaarts

  28 sep 2021 RS
  |
  • 0
 • VELO O23-1 - SVC’08 O23-1 3-2 (1-1)

  Vandaag stond er een bezoek aan VELO op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stond VELO bovenaan in de competitie, na een paar ruime overwinningen.
  De hele week is gewerkt aan een plan, om het de lijstaanvoerder zo lastig mogelijk te maken, en werd benadrukt dat iedereen op zijn best moest zijn om een resultaat te halen.
  Op zaterdagochtend kwam al vroeg het bericht van Ferri dat hij ziek was, waardoor er last minute een wijziging in de basiself doorgevoerd moest worden. Ook werd Thimo toegevoegd aan de wedstrijdselectie, om met een ruime bezetting richting Wateringen af te reizen.

  Aangekomen bij VELO werd de O23 helaas weer geconfronteerd met het scheidsrechterstekort bij de KNVB, en stond er voor de derde keer deze competitie een clubscheidsrechter binnen de lijnen om de wedstrijd in goede banen te leiden.
  Na een goede en scherpe warming-up werd om iets over half 12 de wedstrijd afgetrapt. VELO begon de match iets sterker en wist vanaf de eerste minuut met hoog druk het SVC lastig te maken.
  In de tiende minuut resulteerde dit in de voorsprong voor VELO; uit een corner werd de bal binnen gewerkt. Vanuit SVC-zijde werd er nog geappelleerd voor hands, maar de scheidsrechter wilde hier niet in mee: 1-0 dus.
  SVC rechtte echter de rug na deze openingsfase en ging steeds beter spelen. VELO werd teruggedrongen en SVC was duidelijk de betere partij. Na 24 minuten kwam hier ook de verdiende gelijkmaker uit; de tot dan redelijk onzichtbare Gio stuurde Robert met een schitterende dieptepass weg en laatstgenoemde weet wel wat hij met zo’n kans moet doen: 1-1. Na de gelijkmaker bleef SVC de bovenliggende partij en werd VELO zelfs genoodzaakt om te switchen van een 1-4-4-2 naar een 1-4-3-3 opstelling, in de hoop om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. De opluchting zal bij VELO dan ook groot zijn geweest toen er werd afgefloten voor de rust.

  In de rust werd in de kleedkamer van de gasten aangegeven dat VELO hoogstwaarschijnlijk zeer gebrand aan het tweede bedrijf zou starten. Dit vermoeden werd bevestigd en VELO ging nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. Daar kregen ze ook de kansen toe, maar gelukkig was Owen op zijn post om de twee grote kansen vakkundig te pareren.
  Na een minuut of 15 in de tweede helft ging de Wateringse storm weer wat liggen en kreeg SVC de grip op de wedstrijd weer in handen. Er werden weer kansen en mogelijkheden gecreëerd en de duels waren een prooi voor de uitploeg. Na een kleine 70 minuten moesten de gastheren een corner toestaan. Deze kwam op het hoofd van Gio, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. De bal belandde echter voor de voeten van Bart, die deze buitenkans wist te verzilveren. De voorsprong was daar en gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd was dit niet onverdiend te noemen.
  De thuisploeg reageerde direct op het doelpunt door een briefje vanaf de bank het veld in te sturen, waarna de ploeg wisselde naar een 1-3-3-4 formatie, in de hoop op deze manier de druk op te voeren. SVC bleef in deze fase echter redelijk makkelijk overeind, al werden de ballen wel veelvuldig hard en ver weggewerkt. Wanneer er hier iets meer rust zou worden bewaard, zou er met de geboden ruimte wellicht nog meer in hebben gezeten. Het spel van SVC eiste wel zijn tol; verschillende spelers moesten zich moegestreden laten vervangen, of moesten de wedstrijd op hun tenen uitspelen.
  De scheidsrechter van dienst was van mening dat al het gewissel dusdanig lang had geduurd en het spel zo vaak had stilgelegen, dat er 7 minuten blessuretijd bijgeteld moesten worden. Het aandringen van VELO had effect in deze 7 minuten; na 96 minuten wist VELO de 2-2 te scoren. SVC berustte zich hierna maar in een gelijkspel, maar de wedstrijd was nog altijd niet afgelopen. In de 10e(!) minuut van de blessuretijd kreeg VELO nog een corner, waaruit de 3-2 viel voor de thuisploeg. Nog altijd vond de scheidsrechter het niet genoeg en liet hij nog een paar minuten doorspelen. In een laatste aanval van SVC werd de bal in de 16 van VELO gebracht, waar Matthijs onderuit werd getrokken. De leidsman had dit echter niet gezien en na 104 minuten spelen blies hij voor het eindsignaal.

  Na afloop overheerste uiteraard de grote teleurstelling van het de koploper zo moeilijk maken, recht hebben op de overwinning en zelfs tot aan de 96e minuut op voorsprong staan en uiteindelijk toch verliezen, maar de jongens van SVC’08 O23 mogen echt enorm trots zijn na wat ze in deze wedstrijd hebben laten zien. Er was met een duidelijk plan toegewerkt naar deze wedstrijd en dat plan is meer dan goed uitgevoerd. Een overwinning was vandaag zeker terecht geweest, maar met het vertoonde spel en de inzet van vandaag, gaan de overwinningen nog genoeg volgen. Te beginnen bij komende zaterdag, als de leeftijdsgenoten van Nootdorp om 12:00 op bezoek komen op het Oostersportpark.