• SVC'08 moet na rust zijn meerdere erkennen in Scheveningen

  3 aug 2019 Jaap Lolkema
  |
  • 0
 • SVC’08 moet na rust buigen voor Scheveningen

  SVC’08 opende haar oefenperiode met de traditionele wedstrijd tegen Scheveningen dat dit jaar als gastheer fungeerde.
  Het was voortreffelijk voetbal weer, net te fris voor het strand en dus was het langs de lijn goed bezet met nieuwsgierige supporters van beide clubs die na de transferperiode de nieuwe aanwinsten van hun club aan het werk wilde zien.

  SVC’08 startte voortreffelijk en gaf Scheveningen niet alleen goed partij maar kreeg ook de beste kansen. Vooral de teruggekeerde Mike de Niet was een plaag voor de achterhoede van Scheveningen daarbij ondersteund door de ijverige Liam de Ruiter en de technisch vaardige nieuweling Sala Mhamdi. Na vijf minuten kreeg Mike de Niet de eerste gelegenheid om te scoren maar de keeper bracht redding.
  Scheveningen was weliswaar wat meer in balbezit maar wist geen echte doelrijpe kansen af te dwingen. SVC’08 daarentegen was op de counter wel gevaarlijk maar het vizier bij Mike stond in de beginfase nog niet op scherp.
  In de zesentwintigste minuut kwam het eerste gevaar van Scheveningen vanuit een vrije van Schwiebe die op de lat eindigde. In dezelfde minuut was ook rechtsback Nigel Ogidi Nwankwo dicht bij een doelpunt ware het niet dat hij wat onstuimig overschoot.
  In de dertigste minuut ,net voor doelman Joey Vos volgens afspraak werd gewisseld, kwam Scheveningen door een foutje van de verder goed spelende Jeffrey Ros onverwachts op voorsprong door Rowdy van der Putten.
  Nog geen vijf minuten later trok SVC’08 de stand verdiend gelijk. Op aangeven van Fabian Toet was het Mike de Niet die inmiddels het vizier op scherp had gekregen die hard inschoot. (1-1) Met deze stand brak ook de rust aan.

  Na rust werd er druk gewisseld door beide trainers die natuurlijk alle selectiespelers in het veld wilde brengen. Op zo’n moment komen de verschillen tussen een 2e divisionist en een 2e klasser aan het licht.
  Bij Scheveningen gaven de nieuw ingebrachte spelers een duidelijk impuls waar aan SVC’08 zijde het beste eraf was en zich moest beperken tot tegen houden.
  Maar voor Scheveningen haar kwaliteiten in doelpunten kon omzetten was het Mike de Niet die SVC’08 direct na het beginsignaal van de tweede helft opnieuw op voorsprong zette. Op een diepe bal liet hij de rechtsback van Scheveningen zijn hielen zien en rondde bekwaam af. Het duurde tot de achtenvijftigste minuut tot Scheveningen langszij kwam. Het was de meest opvallende man aan Scheveningenzijde, Youri de Winter die heel beheerst doelman Milco Vermeer verschalkte. Na de gelijkmaker kon SVC’08 geen potten meer breken, wat niet zo verwonderlijk was na pas een week training en ging Scheveningen op zoek naar de overwinning. Die kwam er door een rake kopbal van Tim Peters uit een hoekschop van Schwiebe en een puntertje in de laatste minuut van Nabil Hadoui.
  Al met al een zeer leuke en nuttige oefenwedstrijd voor beide partijen waarbij het publiek zich zeker niet heeft verveeld.