• SVC'08 MO9-1- DSVP

  13 feb 2022
  |
  • 0
 • Monsterscore

  Als een vijfjarige mijn schoenen aantrekt (maatje 48), als iemand een emmer als maatbeker gebruikt voor enkele mililiters of een monstertruck de parkeergarage in wil, is er duidelijk sprake van: 'een maatje te groot'.

  Vandaag waren onze meiden 'een maatje te groot'...

  Tegen de jongens van DSVP lieten de dames onwaarschijnlijk goed voetbal zien. Drive, energie, werklust, techniek, dynamiek, overzicht, teamgeest, alles kwam vandaag samen!

  Zonder wissels begonnen Sara, Femme, Phileine, Joy, Angela en Pepa aan 4x 10 minuten ballen. Het eerste kwart verliep nog redelijk gelijkopgaand. Na goals van Phileine, Pepa en Angela kon er na 10 minuten een 3-2 stand genoteerd worden. Maar wat een voetbal! Prachtige passes, gebruik maken van de ruimte, rushes en fel verdedigen. Langs de lijn werd meermaals met de ogen geknipperd.

  Het tweede, derde en vierde kwart bleek de tegenstander murw gebeukt en vielen de goals als tuimelende Neymarretjes. De teller sloeg bijna op tilt en bleef oplopen tot (in ieder geval) 19-3! Een echte monsterscore.

  Een primeur voor Femme met haar eerste goal van het seizoen (Woop Woop!)...en meteen ook haar tweede, lekker bezig Femme!
  Een hattrick voor Phileine en Pepa, die allebei bijzonder dynamisch speelden vandaag. Goed gedaan meiden!
  Vier goals voor een felle Angela, die vandaag wat meer van achteruit leek te spelen dan normaal, iets wat er erg goed uitzag!
  En zeven goals voor onze eigen spectaculaire terriër Sara, fantastische prestatie!
  Allemaal mede mogelijk gemaakt door Joy, die als rots in de branding, muur en slot op de deur ineen ervoor zorgde dat vrijwel elke poging tot aanval van DSVP vakkundig onschadelijk werd gemaakt. Hiervoor neemt men de hoed af en volgt een gepaste buiging.

  We hebben staan genieten langs de kant. Jullie hebben grote sprongen gemaakt. Vooral qua samenspel.

  Ondanks het uitblinken van alle meiden wil ik graag Pepa uitroepen tot speelster van de week. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe hard een corona besmetting, eind december, er bij Pepa in heeft gehakt. Vandaag heeft ze laten zien dat haar energieniveau weer als vanouds is. Daarnaast 3 goals, 3 assists en talloze balveroveringen...een dijk van een wedstrijd.

  Gefeliciteerd met de teamprestatie van vandaag meiden, geniet van jullie weekend. En...volgende week, zelfde tijd weer tegen DSVP. Maar dan tegen hun meidenteam...en in Pijnacker ⏰