• SVC'08 MO11-1 - Graaf Willem II VAC MO11

  21 nov 2021 Arjan
  |
  • 0
 • Vandaag staat voor de MO11 weer een oude bekende tegenstander op het programma: Graaf Willem II VAC. Alle meiden hebben hier al vaker tegen gespeeld en deze meiden zijn zeker niet onverslaanbaar. Na eerst nog lekker gespeeld te hebben bij de tafelvoetbaltafel in de kantine gaan we naar de kleedkamer. De meiden hebben er zin in en we bespreken de opstelling. Mirte en Hannah zijn er vandaag niet bij, maar we hebben dan alsnog 1 wissel.
  De meiden hebben even moeite om op gang te komen, maar toch krijgen we wat kansjes. Helaas gaan deze er niet in. Graaf Willem benut ook niet alle mogelijkheden, maar zij maken in het eerste kwart wel de 0-1. We kijken tegen een achterstand aan en moeten dus aan de bak. De meiden van Graaf Willem zijn vaak net wat feller in de duels en maken daarna ook 0-2. Dan gaan onze meiden beter voetballen. Er wordt opgebouwd vanuit achteruit en minder de lange bal gespeeld en dat resulteert in de 1-2 gemaakt door Tess na goed voorbereidend werk van Rosalie. Zij speelde een dijk van een wedstrijd. Er is geen speelster van Graaf Willem die een duel van haar heeft gewonnen vandaag, ze heerste op het middenveld!
  Na deze treffer kreeg SVC'08 het toch weer lastiger en snel achter elkaar lagen de 1-3, 1-4 en 1-5 erin. Gelukkig pakte Faye nog een aantal ballen erg sterk zodat de schade in deze fase niet groter werd. Na een peptalk gingen de meiden er toch weer tegenaan. De backs, Aimee Schippers en Milou wonnen weer duels en kregen meer ballen naar voren. Annabelle die achterin stond bij afwezigheid van Mirte, op een voor haar nieuwe positie, haalde veel weg en onderschepte veel ballen. Ook kwamen we door sterk spel van Rosalie meer in balbezit en zo konden we met Dewi, Aimee Roest en Alexandra meer voetballen en aan aanvallen denken. Zo kwam na een aanval de bal via Tess bij Alexandra die de 2-5 maakte! SVC'08 ging er weer voor en kreeg nog kansen wat resulteerde in een bal op de paal van Tess. Helaas maakte we geen doelpunten meer en Graaf Willem nog wel 2 door wat slordigheden van SVC'08 waardoor de uitslag wat vertekend 2-7 werd.

  Rosalie was deze week de absolute uitblinker en daarom de speelster van de week! Gefeliciteerd Rosalie!

  Helaas was over de hele wedstrijd Graaf Willem wat feller in de duels waardoor zij de wedstrijd wonnen. Ons positiespel was wel goed en wordt met de week beter. Dit gaat zich straks vanzelf uitbetalen en daarmee gaan we nog genoeg punten pakken. En met één onderdeel verslaan wij iedere week elke tegenstander: de sfeer in ons team is nergens zo goed als bij de meiden van de MO11 van SVC'08!
  Maandag gaan we weer vol aan de slag op de training en op naar de volgende wedstrijd!