• Svc 08 Mo 11 -DSVP MO 11-3

  Vandaag een heerlijke, vroege dag om te voetballen: droog, beetje dauw, nog niet te warm en onze meiden die al druk met de warming-up bezig zijn. Kortom alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

  De opstelling is gemaakt en de wedstrijd gaat van start. Onze meiden komen vandaag moeilijk in hun spel, ze lijken nog een beetje te dromen. DSVP is de betere ploeg en komen al snel op voorsprong, 0-1. Vanaf dit moment zijn onze meiden ineens alert en worden steeds beter en beter. Tijdens de eerste time-out geven Arjan en Bas wat goede tips en ze gaan weer van start.

  De meiden verdedigen steeds beter, hebben steeds vaker de bal en dat zorgt voor kansen. Tess pakt de bal loopt langs een paar meiden en scoort de 1-1. Hannah, Milou Aimée R zorgen ervoor dat de ballen niet zomaar meer door naar achter schieten en houden de middenvelders en aanvallers van DSVP in bedwang. Annabelle heeft de bal en met fantastische pass bereikt ze Tess en na een mooie actie zorgt Tess voor 2-1. En vanaf nu is het team los, ze zijn on fire.

  De tandem Annebelle en Tess krijgt iedere week meer vorm, ook bij de 3e goal van Tess ging er een mooie pass van Annabelle aan vooraf. De kansen worden meer en meer, Annabelle schiet en net naast, Dewi krijgt de bal van Tess schiet en een mooie redding van de keepster van DSVP voorkomt de 4-1. De keepster schiet uit en schiet de bal zo bij Tess in haar voeten, die hoef je zo’n kans niet te geven en de stand is 4-1. Mirte is het slot op de deur, een echte laatste vrouw zei de Opa van Dewi, een van de toeschouwers. Als er al een bal en speelster voorbij onze middenvelders en verdediging komt dan is zij er om de bal af te pakken en ervoor zorgt dat de SVC meiden weer de bal hebben. Onze keepster Faye heeft inmiddels niet meer veel te doen en dat maakt het heel moeilijk voor een keepster. Er bestaat altijd die ene kans dat er toch iemand door komt en dan moet jij er maar staan. En ja hoor dan toch, DSVP is toch onze verdediging voorbij gekomen en rennen zo op Faye af. Maar Faye laat zien dat met haar niet te spotten valt, ze is messcherp en zorgt voor een zeer goede redding en dat daarmee de ruststand 4-1 voor onze meiden is.

  Meiden beginnen goed aan de 2e helft. De 2e peptalk heeft geholpen en zorgt gelijk voor een kans voor Dewi maar gaat er helaas niet in. Maar ook de meiden van DSVP hebben een peptalk gehad en duiken zo bij Faye op en laten haar kansloos 4-2. Onder leiding van onze bezielende Hannah wordt er de goede kant op gegaan. Ze maakt een mooie actie maar mist helaas het doel. De meiden van DSVP duiken er toch een keer tussen door en wederom een goal voor hun 4-3. En dat was het laatste wapenfeit van de DSVP meiden, onze meiden zijn er klaar mee. Het wordt nu een team effort, iedereen helpt aanvallen, iedereen helpt verdedigen en onze meiden worden beter en beter. Aimée S en Rosalie zijn de middenvelders die alles verbinden tussen aanval en verdediging. Alexandra en Milou in de verdediging zijn het zat en laten geen speelster van DSVP meer voorbij komen. Het slot zit op de deur en de meiden geven de sleutel niet meer af. Annabelle krijgt nog wel even een harde bal in haar gezicht maar wil even later toch weer het spel hervatten.

  Onze scheidsrechter Ernst heeft inmiddels promotie gemaakt van scheidsrechter tot schoenveters vastmaker. Beide taken heeft hij met veel verve gedaan, dank Ernst daarvoor.

  Het 4e en laatste kwart begint en peptalk 3 van onze coaches heeft de meiden aangespoord tot wat laatste inspanningen. Ook DSVP zoekt de aanval maar komen toch echt niet langs onze meiden. Van achteruit wordt er een diepe bal geven waar Tess achteraan gaat. De verdediging van DSVP weet de aanval te voorkomen en wordt uiteindelijk een achterbal. Keepster neemt de bal en schiet deze zowaar weer in Tess haar voeten en die weet dat haarfijn af te ronden, 5-3 voor. DSVP lijkt gebroken en SVC zorgt aanval op aanval, een mooie voorzet vanaf rechts komt zo bij Tess in haar voeten en maakt de 6-3. Dewi heeft de bal en pass op Rosalie, Rosalie zet goed door, weet 2 verdedigers van haar af te houden en schiet op het doel en de bal raakt de paal en komt zo bij Tess voor haar voeten en weet daarmee haar 7e goal te scoren en de eindstand op 7-3 te bepalen.

  Meiden hebben het zeer goed gedaan, hebben het als een team elkaar geholpen en gezorgd voor deze mooie eindstand.

  Verslag gemaakt door Patrick vader van Dewi