• Het hoofdveld in Leiderdorp was niet bespeelbaar en dus moest er worden uitgeweken naar het kunstgrasveld. Daarmee was zeker SVC’08 niet ontevreden omdat het gewend is op die ondergrond te trainen en haar thuiswedstrijden af te werken. Of dit werkelijk de reden is geweest dat SVC’08 zo gemakkelijk aan het langste eind trok is niet te bewijzen maar feit is dat SVC’08 in de historie nog nooit zo makkelijk de winst pakte in Leiderdorp.

  Van de aftrap tot het laatste fluitsignaal daalde de druilerige regen neer op Sportpark De Kikkerpolder. Hierdoor was het kunstgrasveld lekker nat en kon de bal in een hoog tempo worden rondgespeeld. In de beginfase leek het erop dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou worden. RCL had duidelijk aanvallende bedoelingen maar al snel nam SVC’08 het heft in handen. Waar vorige week tegen UVS de prioriteit uit leek te gaan naar tegen houden, was nu duidelijk dat er volop op de winst werd gespeeld. Het grote verschil was dat Jordy de Bruin veel dieper doorschoof, de beide backs goed hoog stonden en vooral de aanwezigheid van Fabian Toet op het middenveld.
  RCL had na de openingsminuten dan ook weinig in te brengen. SVC’08 speelde gretig en al snel kwamen de eerste kansen. Het was dan ook geen verrassing dat het na vijftien minuten 0-1 werd. Fabian Toet was met een afstandsschot de doelpuntenmaker. RCL was niet bij machte gevaarlijk te worden en moest het vooral op het middenveld afleggen. Slechts eenmaal moest doelman Joey Vos handelend optreden om een doelpunt op de gelijkmaker te voorkomen. Het duurde tot de veertigste minuut tot SVC’08 het veld overzicht verder in doelpunten kon uitdrukken. Tussendoor had Fabian Toet weliswaar de lat al een keer geteisterd maar een indrukwekkende solo van Jordy de Bruin gaf SVC’08 meer lucht (0-2). Een stand die tot de rust werd gehandhaafd.

  De tweede helft was nog maar nauwelijks opgang gekomen of alle hoop op een goed resultaat voor RCL werd de kop ingedrukt. De vrijgespeelde Fabian Toet passeerde keeper Glenn Sloos beheerst en bracht de stand op 0-3.
  SVC’08 speelde een gewonnen wedstrijd en de vraag was hoe hoog de stand zou oplopen. Maar keeper Glenn Sloos weerde zich manmoedig en het was zelfs RCL dat scoorde. Een vrije trap werd het doelgebied ingedraaid en invaller Lars Verdel kon inkoppen (1-3). Mocht RCL uit deze tegentreffer weer enige hoop koesteren dan werd dat in de vijfenzeventigste minuut definitief te niet gedaan.
  Mike de Niet pikte zijn doelpuntje mee na een combinatie met Liam de Ruiter door het hart van de verdediging.
  Hopelijk valt de blessure bij Jordy de Bruin, die moest worden gewisseld, mee en kan SVC’08 met het nodige zelfvertrouwen uit kijken naar de topper volgende week tegen DSO.