• Slechts in de eerste tien minuten van de wedstrijd had SVC’08 wat in de melk te brokkelen.
  Het kreeg zeer goede scoringskansen maar verzuimde deze te verzilveren. Maar na het openingsdoelpunt van Tom Wijnalda voor Voorschoten’97 was het over met de aspiraties van SVC’08. Het kwam er de gehele wedstrijd niet aan te pas, grossierde in slordigheden en mag blij zijn dat de schade beperkt bleef tot zes tegendoelpunten.

  Trainer Jeffrey Frijters van SVC’08 moest wel enige concessies doen in zijn opstelling. Het centrale duo Patrick Bos en Ronald Roosberg was geblesseerd en linkermiddenvelder Gino de Water geschorst. Dit kwam heel slecht uit tegen een hoger gekwalificeerde tegenstander waarin ook nog eens een kopsterke en balvaste spits als Thom Wijnalda, overgekomen van RCL, zijn visitekaartje wilde afgeven. Deze speler leek vorig seizoen bij RCL in een afbouw fase te zijn beland maar vandaag was hij met een hattrick van grote waarde voor Voorschoten’97 dat ongetwijfeld veel plezier aan hem gaat beleven.
  SVC’08 begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuten via Jeroen Meefout twee dotten van kansen maar bij de eerste gelegenheid schoot hij te slap in en zijn kopbal bij de tweede gelegenheid werd goed gestopt door doelman Stephan van de Niet. Voorschoten’97 kwam de beginfase dus goed door en sloeg na elf minuten voor het eerst toe. Bij een corner werd gemis van de twee lange centrumverdedigers wreed bloot gelegd toen Wijnalda de 1-0 binnen kopte. Na deze achterstand knoeide de SVC’08 maar wat aan, tot tweemaal toe werden vrije ballen in de voeten gespeeld van de Voorschoten’97 aanvallers die hier echter tot geluk van SVC’08 niet adequaat mee omgingen. Zo bleef de stand ondanks het grote overwicht van de Voorschotenaren lang beperkt tot 1-0 en was SVC’08 zelfs niet ver verwijderd van de gelijkmaker bij een hard schot van Elliot Pattinama en een kans voor Jeroen Meefout na een vrijetrap van Pattinama. Voor de wedstrijd was het jammer dat Voorschoten’97 vlak voor rust op 2-0 kwam. Pepijn Knoester kopte een bal niet goed weg en Jim van der Krogt was er als de kippen bij om dit buiten kansje te benutten.
  Na rust was het snel gebeurd, in de achtenveertigste minuut stelde Wijnalda Jim van der Krogt in staat om de 3-0 te scoren en zes minuten later was het Wijnalda die zelf 4-0 maakte.
  Voorschoten’97 deed wat het wilde en speelde een prima partij waarin aanvoerder Ronnie Verplancke de regisseursrol vertolkte daarbij geholpen door contant bewegende en vrijlopende medespelers. Dat Voorschoten’97 gedurende de tweede helft verder uitliep naar 6-0 door doelpunten van Wijnalda en invaller Ronnie de Roode was dan ook geen verrassing.
  SVC’08 mag hopen dat het volgende week weer kan beschikken over haar centrale duo, want Erik van der Meent en Jessy Boateng gingen er vandaag ook nog eens met hamstringblessures vanaf. En Soccer Boys is sowieso niet de meest ideale tegenstander voor SVC’08 om de competitie tegen te beginnen.