• SVC’08 2 krijgt uiteindelijk waar het recht op heeft

  25 jan 2023 RS
  |
  • 0
 • EMM’21 2 - SVC'08 2 2-4 (1-2)

  21-01-2023

  Na de tweede plaats in de najaarscompetitie heeft het tweede team van SVC’08 zich geplaatst voor de promotiepoule. In tegenstelling tot voor de winter, waar het was ingedeeld in een overwegend Haagse poule, moet in het voorjaar gestreden worden in een Leidse poule; veel tripjes naar het de bollenstreek dus. Ook is dit een volledige competitie, dus moet er zowel uit als thuis tegen elk van de zeven opponenten gestreden worden.

  De verste uitwedstrijd stond gelijk op de eerste speeldag op het programma; een bezoek aan EMM’21 in Roelofarendsveen, op een behoorlijk koude zaterdagochtend. Zo koud, dat de wedstrijd verplaatst werd van veld 1 (natuurgras) naar veld 2 (kustgras).

  SVC’08 leefde naar wedstrijd toe in de wetenschap dat er direct gewonnen moest worden, als de ploeg van kiet af aan iets wil betekenen in de strijd om promotie. Dat deed het ook met een slechte generale (0-4 verlies tegen oud-competitiegenoten Scheveningen 3) en een aantal spelers die met ziekte en blessures kampten. Desondanks stond er een, mede dankzij aanvulling uit de O23-1, een goede groep en was er het volste vertrouwen in een goede afloop, waarbij de ploeg ook nog eens extra gesterkt werd door het feit dat er een flink aantal mensen bereid was om de ploeg aan te komen moedigen, wat gezien de verre locatie, de temperaturen en het tijdstip zeker geen vanzelfsprekendheid is.

  De wedstrijd begon met een flinke vertraging, door het te laat komen van de dienstdoende arbiter, maar de controle vanaf het begin liet zien dat SVC zich ook niet door dit soort omstandigheden van de wijs laat brengen. SVC had de bal, liet deze prima gaan en zorgde ervoor dat de thuisploeg niet in de buurt van Robin konden komen.
  Nadat al een aantal keer een aanval net niet goed uitgepakt had, werd na 22 minuten Joshua de hoek in gestuurd, die trok de bal laag voor en Yannick stond daar klaar om de 0-1 binnen te tikken. Een goal zoals die op de training weleens voorbijkomt en die voor een trainer soms wel mooier is dan een bal in de kruising van 30 meter.
  SVC bleef de ploeg die de wedstrijd controleren, EMM werd nauwelijks gevaarlijk, mede dankzij het sterke centrum Ferri-Pepijn, die de spits van de tegenpartij keer op keer de baas waren.
  Na een kleine 40 minuten was er toch een tegenvaller; Gio gaf aan last te hebben en hij moest vervangen worden. Op dat soort momenten is het fijn als er de beschikking is over een sterke bank, wat direct tot uiting kwam toen invaller Artur binnen een minuut een assist leverde op Yannick, die zelf nog wel een aantal tegenstanders moest passeren, maar de bal overtuigend binnenschoot. 0-2 en de ploeg op rozen zo vlak voor rust.
  Dat was althans de gedachte, maar EMM wist toch nog iets terug te doen voor de thee. Een vrije trap vloog er, mede geholpen door de zon, in één keer in en zo was de ruststand toch 1-2.

  Na rust, met Matthijs op de plek van Ayman, weinig verandering in het spelbeeld. Mede door een snelle goal, waardoor de marge weer 2 werd en EMM geen kans had om hoop te putten uit de aansluitingstreffer. De 1-3 kwam op naam van Sjuul, die zich deze wedstrijd positief onderscheidde, op aangeven Artur, die als invaller zijn tweede assist afleverde.
  Na precies een uur spelen was het Ferri die plaats maakte voor verplichtingen bij het eerste elftal. Zijn vervanger was Khalid, waardoor Sjuul naast Pepijn kwam te spelen. Sjuul kon zich echter nog steeds laten gelden vanaf die positie. Menigmaal was hij met zijn voetballende kwaliteiten het startpunt van een aanval. Als kers op te taart zorgde hij ook voor de vierde goal. Naar voorbeeld van de tegentreffer uit de eerste helft, schoot Sjuul een vrije trap van ongeveer dertig meter strak in het zijnet; 1-4.
  Hierna maakte Tim nog zijn opwachting als vervanger van Desmond. EMM probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar verder dan de 2-4 uit de kluts kwamen ze niet.

  Zo leek SVC’08 2 de eerste drie punten te kunnen noteren in de welbekende Voetbal.nl app. Helaas was dat buiten de scheidsrechter gerekend. Die had namelijk, mogelijk vanwege bevroren vingers, een paar verkeerde toetsen ingedrukt, waardoor er in plaats van 2-4, 20-4 stond genoteerd.
  Gelukkig kon dit snel weer verholpen worden en stond er op zondagavond al de juiste uitslag vermeld.

  Zo kan de ploeg toewerken naar de volgende competitiewedstrijd, op zaterdag 28 januari om 12:15 op het eigen Oostersportpark, tegen Foreholte 2.