• “sensatie blijft nipt uit”

  26 aug 2020 H.Z
  |
  • 0
 • Op een regenachtig sportpark Houtrust maakten de 2 ploegen zich op voor een heus onderonsje, veel bekende gezichten en het voortraject had dan ook meer weg van een reünie dan een wedstrijd die in aantocht was. Bij de thuisclub een groot aantal afbouwende selectiekrachten uit 2 & 3 terwijl voor SVC een groot aantal jongelingen binnen de lijnen kwamen aangevuld met de nodige routine in de personen van Roel, Dominique, Michael en toch ook wel meep-meep Bas M.
  Vanaf de aftrap drong SVV aan en Michael moest dan ook een vrije trap toestaan om de counter er uit te halen, de straffe wind maakte het daarna voor beide teams lastig maar er kwam langzaam meer lijn in het spel, Yannick vocht verbeten duels uit met de spits & Dominique bracht een stuk rust in de as waardoor SVC naast Scheveningen ontregelen ook zelf aan voetballen toe kwam.
  Het was de thuisclub die op 1-0 kwam na te laconiek verdedigen maar binnen 10 min. was het Daan die vanaf 11m. de opgelopen averij weer wegpoetste 1-1. In de omschakeling kwam SVC er via Bas & Rodiwa goed uit & de opgekomen Mick die een solide indruk maakte schoof beheerst de verassende 1-2 tegen het net. Scheveningen zette hierna aan maar de meeste combinaties stranden nog buiten de ’16 of werden door de harde wind onschadelijk gemaakt. Toch was een van de gastheren er als de kippen bij toen SVC er niet in slaagde een gevaarlijke bal op te ruimen, het duel werd nog wel aangegaan maar de rechtsbuiten kwam als winnaar uit de strijd om de score op 2-2 te brengen. Rond de 40e min. was het Shohib die een corner perfect voor het doel schoot en het was Yannick die op imponerende wijze raak kopte om SVC voor de 2e maal op voorsprong te brengen 2-3.
  De tweede helft volgde bij beide teams de nodige omzettingen, zo kwam Thimo, Gio, Herve & Tim binnen de lijnen en ook de rentree van Youri, die een sterke indruk maakte, was even later een feit. Helaas moest Mick met een knieblessure afhaken. SVC bleef goed geconcentreerd spelen en de “Youngsters” Tim, Herve en Gio zorgde met hun dribbels voor het nodige gevaar. Natuurlijk bleef ook de thuisclub zich roeren en na een door de wind gedragen bal scoorde een Scheveninger met een knappe boogbal de 3-3. In het slotkwartier kregen beide ploegen kans op de winst, Gio schoot rakelings naast en een veelbelovende aanval werd afgevlagd. Tussendoor had de thuisclub wel succes, na eerst een bal op de paal was het wrang dat juist de rebound vanuit buitenspelpositie de uiteindelijke eindstand opleverde. Al met al een leuk duel wat voor beide ploegen nuttig is geweest. De bekercomp. wordt zaterdag geopend tegen Monster.