• Hierbij het verslag van de wedstrijd 3-10-20

  s-Gravenzande vs SVC’08

  Vanwege de nieuwe Corona-regels krijgt de wedstrijd van onze meiden wel een exclusief karakter. Maximaal 10 begeleiders krijgen toegang tot het terrein van onze tegenstanders en worden voorzien van een heus polsbandje. De begeleiders hopen op gratis koffie, thee, saucijzenbroodjes en roze koeken.

  Eenmaal op het sportcomplex zien wij een grote Heinekenbar staan en ook al is het vroeg; de ogen van een aantal vaders beginnen te glinsteren. Maar de tap schenkt vandaag alleen koffie en thee en ondanks een polsbandje moet er toch worden gepind.

  Wij als begeleiders hebben de beste plaatsen kunnen bemachtigen en staan eerste rang. we voelen ons bijna VIPS met onze bandjes. Wel wat teleurstellend dat er geen partytent voor ons is neergezet tegen de regen.

  We discussiëren nog even hoe we met dit kleine aantal toeschouwers de meiden kunnen aanmoedigen, omdat we van Mark ook al onze bek dicht moeten houden. We besluiten bij een goal de wave te doen.

  Wij staan klaar en de meiden hebben er ook zin in. Ze doen fanatiek mee aan de warming up en huppelen heerlijk in de regen. Ze schieten warm op het doel, waar Feline de eerste helft de ballen uit het net zal houden.

  Ronald vertelt de meiden tussendoor nog even over zijn eigen avontuur bij ś- Gravenzande en hoe hij zijn been had gebroken. De meiden zijn ervan onder de indruk. Maar het avontuur van Ronald valt in het niet bij dat van Sylvia, Nikki’s moeder die op dit veld tijdens een wedstrijd een echte bitch slap had geïncasseerd. Nikki is vastbesloten om haar moeder te wreken en is één bonk energie.

  De regen neemt in kracht toe bij aanvang van de wedstrijd. We voelen ons nu
  nog exclusiever: dat we dit toch maar allemaal mogen meemaken!
  De meiden lijken geen last te hebben van de regen en beginnen fanatiek.

  Er doen zich in de eerste minuten al direct een aantal kansen voor. Maria verplaatst zich razendsnel over het veld en schiet een paar keer achter elkaar op het doel. Net niet.

  Maria is zo snel dat het gras haar af en toe niet meer kan dragen , met een mooie glijpartij tot gevolg.

  Karlie, Milou en Nikkie staan hun vrouwtje en verdedigen sterk, ook Feline bewaakt het goal als een leeuwin. Alix-Anne heeft ook scherp zicht op de bal en weet telkens met een subtiele beweging de bal weg te tikken van de tegenstander en SVC aan de bal te houden. Roos is snel en behendig en maakt het de tegenstander erg moeilijk. Net als Fay. Ze rent de tegenstanders eruit, geeft de bal mooi af en houdt de tegenstander goed op afstand.

  De beide Yesslyns, staan ook ¨aan¨ vandaag en rennen het veld over, niet gehinderd door speelsters van ‘s-Gravenzande.

  Sarah zorgt voor een vrije doorgang en schakelt terloops ook nog een speelster uit. Ze is zich niet bewust van haar eigen harde schot.

  Ook Nikki lijkt dat niet door te hebben, na een mooie aanname gaat ze voor een schot op doel. Net niet. Nog een keer dan maar. Net niet.

  Kijkend naar Yesslyn lijkt het net een flipperkast, 1 schot. Net niet. Een 2e schot. Net niet. Dan nog maar een keer de bal pakken, schot 3. Net niet. Ook het 4e schot op het doel wil er niet in. Net niet.

  Om gek van te worden.

  Sarah schakelt weer een tegenstander uit. De scheentjes zaten ertussen. Volgens Sarah een duidelijk geval van aanstelleritis.

  De meiden blijven goed spelen, ook in de 2e helft. Fay staat in het doel en Feline neemt plaats in de spits.

  Snelle en goede passes leiden in de 2e helft ook tot enorm veel kansen.

  Meerdere schoten op het doel onder meer door Maria, Feline, Yesslyn, Yesllyne. Zeker nog wel 8 kansen. Net niet.

  ‘s-Gravenzande komt amper over onze helft. Onze welpjes laten het gewoon niet gebeuren en houden de leiding. Trotse ouders langs de kant.

  Er viel vandaag geen enkel doelpunt.

  Net niet.

  Grtz Monique