• Quick Steps VE 1 SVC VE5 5-1

  12 sep 2021 Nr. 28
  |
  • 0
 • Na bijna een jaar mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen en als je dan toch een uitwedstrijd moet spelen is er niks beters dan te starten uit bij Quick Steps. Een schitterend sportcomplex waar de kantine er nog steeds zo uit ziet als 30 jaar geleden. Dezelfde vier heren zitten daar, onder het genot van een biertje, nog steeds te klaverjassen. Het enige wat echt anders is is dat één van de velden is veranderd in een plastic mat.


  Ondanks dat het ruim een jaar geleden was begon het seizoen net zoals ieder jaar. De afgelopen week was het weer veel bellen, mailen en appen om genoeg spelers bij elkaar te krijgen. Dit omdat voor velen van het team het vakantieseizoen pas net is begonnen. In de kleedkamer was men bij SVC dan ook drukker bezig met voorstellen aan elkaar dan met de voorbereiding op de wedstrijd.


  Het bij elkaar geraapte zooitje spelers van SVC begon voortvarend aan de wedstrijd tegen een sterk Quick Steps. SVC had zelf op voorsprong kunnen komen. Binnen 10 seconde raakte ze 2x de paal en een goede redding van de keeper. Omer zijn schot vanaf rand 16 werd goed gered door de keeper, de bal kwam voor de voeten van Bas die de bal snoeihard op de paal schoot waarna de instormende Mikey de bal snoeihard langs de keeper maar wel op dezelfde paal schoot.


  Quick Steps was sterker dan SVC, dat steeds verder naar achteren werd gedrukt. Dankzij goed keeperswerk gelegenheidskeeper Mark bleef het nog lang 0-0. SVC kwam niet meer onder de druk uit en de goals konden dan ook niet uitblijven. Dankzij 2 rake kopballen van de boomlange spits en door een schot van dichtbij kwam Quick Steps op een verdiende voorspong van 3-0.


  Kort na rust kwam Quick Steps op 4-0 door met een messcherpe counter balverlies op het middenveld direct af te straffen. Ondanks de achterstand gingen de koppies bij SVC niet hangen. SVC drong aan en kwam weer toe aan voetballen en creëerde een aantal mooie kansen. Een kleine 10 minuten na rust kwam de verdiende treffer van SVC. Omer die alla Alberto Tomba langs een aantal tegenstanders slalomde, zichzelf goed vrijspeelde en een goede hoge voorzet gaf richting de 2e paal. Het was de instormende Aryan die de bal hard laag in het hoekje knikte.


  4-1, het kan nog. SVC drong aan en kwam tot een aantal goede mogelijkheden. Stel je voor dat de 4-2 valt. Dan kan er toch ineens iets gebeuren. Quick Steps zou zenuwachtig kunnen worden en SVC kan vleugels krijgen. 15 minuten voor tijd kwam de ideale mogelijkheid om de wedstrijd te doen kantelen. Omer flitste langs zijn tegenstander die niks anders kon doen dan hem neer te maaien. Strafshop voor SVC. De kans om helemaal terug te keren in de wedstrijd.


  Zoals we van de echte specialisten op het EK hebben gezien is een goede strafschop een spel tussen nemer en de keeper. Ook bij deze strafschop was het spel begonnen. De niet nader te noemen nemer ging het spel aan met de keeper, maakte tijdens zijn aanloop een lichaamsschijnbeweging en stuurde de keeper de verkeerde hoek in, met volle overgave dook de keeper ver voordat de nemer bij de bal was de rechter hoek in. De nemer deed wat die moest doen en schoot de bal rustig en beheerst richting de linker hoek. Helaas voor SVC schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Quick Steps hield opgelucht adem en SVC kwam de klap niet meer te boven.


  De laatste 10 minuten was uitvoetballen waarbij Quick Steps nog éen keer scoorde en als verdiende winnaar van het veld ging.