• Quick MO11-1 - SVC'08 MO11-1
    26-11-2022
    Eindstand 3-5

Bij een prachtig kleurende zonsopgang spelen de meiden vandaag uit tegen Quick. Gelukkig is het veel minder koud dan vorige week en de meiden hebben er zin in. Ze treffen vandaag een taaie tegenstander. De eerste helft begint top met een goal van Tess dankzij een mooie assist van Alexandra. De meiden weten de eerste helft goed te domineren en dringen telkens opnieuw door tot het doelgebied van Quick.

Toch weet ook Quick het een aantal keer gevaarlijk te maken voor de meiden. Emily en later Milou hoeven zich dan ook niet te vervelen als keeper. Ze maken een paar goede reddingen maar in het tweede kwartier weet Quick een prachtige goal te scoren: 1-1.

Dat laten de meiden niet op zich zitten. Nog geen twee minuten later sprint Tess er met de bal vandoor richting het doel en zet met een mooi schot SVC weer op voorsprong. En een paar minuten later weet ze de verdediging van Quick weer achter zich te laten voor nog een goal. Angela speelt een sterke eerste helft en weet keer op keer de bal met flinke snelheid naar voren te krijgen, waar ook Milou mooi opvangt en voor SVC behoudt. Beiden maken bijna een doelpunt met een paar mooie schoten. Joy en Rosalie weten intussen een paar gevaarlijke doorbraken van Quick te verijdelen, geholpen door Dewi en Annabel.

Intussen hebben ook de andere spelers van SVC het druk, want Quick laat niet over zich heen lopen. Emily is intussen uit het doel en weet de bal een aantal keer mooi te stoppen en weer naar voren te krijgen. Ook Annabel en Dewi slalommen mooi door de verdediging en zorgen ook voor het nodige blokken van de tegenstander. Er wordt door de meiden mooi naar elkaar gespeeld en ze weten echt als team te opereren. We gaan de pauze in met een stand van 1-3 voor SVC.

De tweede helft krijgen de meiden het moeilijker. Quick heeft hun doel goed dichtgemetseld met een bijna onpasseerbare muur van verdedigers. Ook weten ze de bal veel vaker in bezit te krijgen en te houden. Daarmee leggen ze flinke druk op het doel van SVC. Emily staat echter stevig voor haar doel en weet een flink aantal kansen van Quick te verijdelen. Rosalie, Joy en Milou moeten hard werken om de bal bij haar weg te houden, en laten elk een aantal mooie trucs zien waarmee ze tegenstanders de bal weten te ontfutselen. Ze Maar de meiden worstelen om de bal weer aan de goede kant van het veld te krijgen.

Gelukkig lukt dat een aantal keer wel. Daardoor weer een doelpunt van Tess die vanuit een lastige hoek de bal in het doel mikt tot grote verrassing van de keeper. Met 1-4 staan de meiden voor, maar blijven het lastig hebben. Quick geeft niet op en blijft kansen krijgen. Dat leidt tot 2-4. Het blijft hard werken voor de meiden. Door hun fanatieke verdeders en actief middenveld weten ze de meeste aanvallen van Quick af te slaan, maar toch heeft Quick deze helft meer kansen en is vaker in het doelgebied van SVC. Als de meiden aanvallen, dan krijgen ze met een stugge verdedigingsmuur van Quick te maken, wat het voor onze aanvallers lastiger maakt om hun ‘ding’ te doen. Toch wordt het 2-5 door een geweldig schot van Alexandra uit de hoek, dat qua schoonheid in het WK niet zou misstaan. Er is even wat discussie of het wel via de voorkant van het net in het doel ging, maar alleen de Quick keeper is daar niet van overtuigd. Het blijft spannend tot op het laatst: Quick maakt nog een mooi doelpunt, maar verder dan 3-5 laten de meiden het niet komen. Een spannende wedstrijd met een stevige tegenstander, waarin elk van de meiden hard moest werken maar waarin ze ook allemaal weer prachtige staaltjes van samenspel en actie lieten zien.