• Afgelopen zaterdag mochten we al vroeg uit te veren. Met een stoet uit Den Haag gingen we op pad naar Hazerswoude Boys. Met geknepen ogen en een langszaam opkomende zon, bespraken Bert en ik de afgelopen periodes. We trokken allebei de conclusie dat er meer in had gezeten de derde ronde maar goed dat is mosterd na de maaltijd. De 4e periode staat voor de deur en wij gaan deze weer met goede moed tegemoet. Op ons gemak toerent door de weilanden , schrok Google Maps ineens wakker “sla over 50 meter linksaf”. Bert en ik keken elkaar verbaast aan, “gaan we bij boer Harm op de koffie ?” Kijkend naar een klein weggetje richting een boerderij , laten we toch nog maar even doorrijden. Nadat er door de woonwijk werden geloodst zagen we in de verte iets roods, nadat we dichterbij kwamen zagen we Kees en Mats al zwaaien we zaten goed en konden ons klaar maken voor de wedstrijd.

  Nadat iedereen was binnen gedruppeld konden de jongens beginnen aan de warming up.
  De trainer van Hazerswoude Boys kwam ons een handje schudden en zei dat ze moeite hadden met scoren, wij beaamde dat en kwamen tot dezelfde conclusie.

  De wedstrijd begon een beetje rommelig en ineens stonden we 1-0 achter , een simpele goal die waarbij SVC de bal niet echt had weggewerkt. SVC toonde goede veerkracht , middels een goede opbouw vanuit Tim Harteveld naar Vince werd Mats weggestuurd
  (1-1). De (1-2) liet niet lang op zich wachten een bal die breed werd gelegd door Kaj Cisse werd ingetikt door Mats.
  In de 12e minuut waren de rollen omgedraaid, mats maakte een goede actie en nu was het Cisse die de bal beheerst inschoot. (1-3).
  De lat stond ons die dag vaak in de weg zo was het Cisse die schoot maar de lat bracht redding (1e keer). Het eerste kwart zat erop. De jongens kregen de opdracht de bal sneller rond te laten gaan en de ruimtes groter te maken zodat er meer gescoord kon worden.

  Met deze opdracht gingen de jongens het veld in en na enkele minuten was het Mats fornuis een diepe bal zijn derde aftekende (1-4).
  Zoals al vaker gebleken kunnen ook de spelers vanuit de achterhoede scoren. Zo was het dit keer Tim Harteveld die mee kwam met een corner en de bal in het goal schoot (1-5).
  Zoals al vaker bij een voorsprong vergeten we wel eens dat we ook moeten verdedigen en zo wist HB met een diepe bal , onze keeper Vincent te om spelen en het werd (2-5). Vlak voor rust liet Maarten zich gelden en schoot keihard jawel op de lat(2e x).

  In het derde kwart kregen de jongens de opdracht het om de voorsprong uit te bouwen boven de 10. Dit klonk als muziek in de oren en daar gingen ze weer rennent het veld in.

  Het was Vince die Cisse weg stuurde, hij speelde op mats die de bal klaar legde voor Maarten. Dit keer was het wel raak , hij tekende zijn eerste doelpunt bij de JO11-1 af (2-6). Een minuut later was het weer Mats die de bal onder de keeper door schoof (2-7). Ook Kai Hoekstra kreeg een kans zo werd hij weggestuurd door zijn naamgenoot en schoot , u raadt het al , op de lat (3e x). De volgende aanval werd opgezet toen Mats als linksback opkwam en Maarten voor de goal inspeelde. Maarten controleerde de bal goed en draaide weg en scoorde beheerst. (2-8). Tim Ros die vanuit het midden alle passes verstuurde , ging ook een keer diep , speelde de bal netjes naar Mats die zijn 5e maakte. (2-9). Hetzelfde duo draaide rollen nu om en het was Tim Ros die ook zijn goaltje meepikte. (2-10). Daarna trok Tim nogmaals de trekker over, jawel LAT (4e x) :-) Doel bereikt , de dubbele cijfers stonden op het bord.

  In het laatste kwart ging onze gelegenheid keeper Vincent het veld in. Thomas die nog lekker van zijn vakantie aan het genieten is werd ditmaal vervangen door Tim Harteveld.
  Het was dit maal Kai Hoekstra die de 2-11 binnen schoot met een afstandsschot / voorzet over de keeper heen.

  Daarna was het gelijk raak voor onze keeper Vincent hij werd ingespeeld door Mats en schoot netjes de bal langs de keeper. (2-12).
  Maarten pikte ook nog een doelpunt mee nadat we goed samen combineerde stond het al 2-13.
  Daarna was nog Cisse die het geluid van de LAT wel erg mooi vond en zo het de 5e keer raam TING galmde er over de velden.
  De 2-14 werd gemaakt door Vincent de 2e van de dag.

  Goed om te zien dat we toch heel veel kunnen scoren. Mats 5x , Maarten zijn eerste hattrick, en zo scoorde ook alle andere spelers een doelpuntje behalve Vince maar hij speelde wel een hele goede wedstrijd.

  Zaterdag staat Meerburg thuis in de planning. Na een week vol trainen op het combinatie spel hoop ik dat we weer een mooie overwinning over de streep kunnen trekken.