• Meerburg VR2 – SVC’08 VR2

  28 nov 2021 Maaike L
  |
  • 0
 • Meerburg VR2 – SVC’08 VR2

  Zaterdagmiddag, half 3. Dames 2 verzamelt op SVC. Geen last van de gebruikelijke vermoeidheid of een kater. Dat is het voordeel aan later op de dag spelen. We wachten even totdat we compleet zijn, zodat we kunnen vertrekken richting Zoeterwoude. Ondertussen probeert Mara een ritje te ronselen waarbij kerstmuziek is inbegrepen. We stappen in de auto, maar nog geen 50 meter na het verlaten van het parkeerterrein is er paniek bij Kim. Zij komt tot de ontdekking dat er geen sport-bh in haar tas zit. Voor de mannelijke lezers, voetballen zonder sport-bh is écht geen pretje. Dankzij een van de meiden van dames 1 wordt dit probleem snel opgelost en racen we naar Zoeterwoude. Ondertussen klinken bij Nina de kerstklassiekers door de auto en wordt er in de kantine van Meerburg door een aantal dames warme chocomel met rum gedronken. Wat het effect daarvan op de prestaties is dat blijft onduidelijk.

  Aangekomen bij Meerburg duiken we snel de kleedkamer in. De thermoshirts worden uit de tassen getrokken en uitgewisseld. Uiteindelijk kan iedereen ‘warm’ het veld op. Wanneer iedereen omgekleed is, vertelt Deborah ons de opstelling. Carleen staat vandaag in het goal. De verdediging is in handen van Tessa, Marjolein, Daniëlle en Maaike. Daarvoor staan Wia, Nina en Laura. En tot slot is het de bedoeling dat Els, Kim & Michelle, onze voorhoede, het goal van de tegenstander gaan vinden vandaag. Mara, Soraya en Maxime starten op de bank. We gaan naar buiten voor de warming-up. Helaas is het veld waarop wij spelen nog bezet, dus rennen we een aantal keer heen en weer op een klein strookje gras. Het is koud, er staat een ijzige wind en de warming-up zorgt er niet voor dat onze gevoelstemperatuur stijgt. Er wordt afgefloten op het veld waar wij spelen en we kunnen de warming-up voortzetten. Redelijk beperkt, want we hebben twee lekke ballen.

  Vrij snel fluit de scheids voor de start van de wedstrijd. Meerburg neemt de aftrap en SVC zet gelijk druk. Deborah benoemde het al in de kleedkamer, denk aan de trainingen! Het veld klein houden, aansluiten, kantelen en vooral praten met elkaar. Waar we normaal gesproken nog wel eens als kippen zonder kop achter een bal aan rennen, komen we nu echt aan voetballen toe. Er worden ballen naar elkaar gepast in plaats van naar voren gepeerd of uitgeschoten en we weten zelfs een aantal kansen te creëren. Helaas valt na een tijdje toch de 1-0. Koppies op en door met ons spelletje. Er wordt gewisseld. Daniëlle en Laura maken plaats voor Mara en Maxime. Er wordt nog steeds heen en weer getikt en uiteindelijk is het Els die de bal in het doel van de tegenstander weet te krijgen. Met 1-1 gaan we de rust in. Deborah spreekt ons enthousiast toe in de kleedkamer. We zouden deze wedstrijd nog wel eens kunnen winnen.

  De opstelling blijft in de tweede helft bijna hetzelfde. Alleen Soraya komt op de plek van Michelle te staan. Vol goede moed nemen we de aftrap en gaan we door met ons spelletje. Ook in de tweede helft blijven we goed overtikken. We weten weer kansen te creëren. Maxime kan tot twee keer toe het doelpunt bijna ruiken, maar mist helaas. Heeft de warme chocomel met rum hier soms invloed op gehad? Helaas weet Meerburg in de tweede helft vaker de bal in ons goal te krijgen. Twee ontzettend mooie afstandsschoten en nog een laatste tegengoal zorgen ervoor dat de eindstand uiteindelijk 4-1 wordt. Ondanks dat we allemaal ontzettend balen, mogen we trots zijn op onszelf. We hebben laten zien dat we kunnen voetballen.

  Volgende week staat de wedstrijd tegen FC Oegstgeest VR3 op het programma. Kunnen we, ondanks het feit dat we niet mogen trainen, wederom ons eigen spelletje spelen?