• Voor originele foto e-mail :
  Jaaplolkema@ziggo.nl
  Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl Voor originele foto e-mail : Jaaplolkema@ziggo.nl
 • Hoofdsponsor Senioren
 • Hoofsponsor Jeugd
 • Hoofdsponsor Jeugd
 • Hoofdsponsor Vrouwen & Meiden
 • Woensdagmiddag werd voor de vierde keer een schip van onze senioren-hoofdsponsor Rederij Groen gedoopt aan de Dr. Lelykade. Dit maal was het de gloednieuwe Linde-G, gebouwd door Scheepswerf De Hoop,
  die vorige week dinsdag de haven van Scheveningen binnenliep.

  Voorafgaand aan de doop nam grondlegger van de rederij, Henk Groen, het woord. Na zijn trots uit te spreken over de nieuwe aanwinst voor het bedrijf verklapte de inmiddels 79-jarige Groen dat hij het na 50 jaar iets rustiger aan gaat doen. "Maar, maakt u zich geen zorgen. Het bedrijf is bij Erik in uitstekende handen. Als jongetje van 5 jaar stond hij naast me op de brug. Staand op een kistje, was hij het die het schip naar binnen voer en dat deed hij prima. Bovendien blijf ik gewoon nog op kantoor komen, alleen iets minder. We blijven doen, wat we gewend zijn te doen en voortaan ook met dit geweldige schip met zijn prachtige naam."

  Linde, de kleindochter van Henk Groen en naamgever van het schip, mocht de nieuwe aanwinst samen met haar grote zus Merel officieel dopen. Gezamenlijk spraken zij: "Ik doop u Linde-G en wens u een behouden vaart". Daarna trokken zij aan het touw waarmee de fles champagne met een luide knal tegen de boeg van het schip uiteen spatte.

  Na de plechtigheid konden belangstellenden een kijkje nemen op het hypermoderne schip, wat de bemanning tijdens offshore-opdrachten ondersteund met de nieuwste technische snufjes. De Linde-G is ruim 57 meter lang en de twee hoofdmotoren stellen het schip in staat een snelheid van 20 knopen te behalen. Het hybride voortstuwingssysteem (diesel-electric slow, diesel-electric en diesel-direct) levert een extreem laag brandstofverbruik op. De Linde-G zal als begeleidingsschip bij verschillende offshore-opdrachten dienst gaan doen.

  Bij de doop waren verschillende genodigden van SVC'08 aanwezig; leden van bestuur en sponsorcommissie, maar ook staf en spelers van de selectie.