• Krachteloos SVC’08 gaat onderuit in Delft

  23 okt 2021 Jaap Lolkema
  |
  • 0
 • Vitesse Delft – SVC’08 Uitslag 1-0 (0-0)

  Krachteloos SVC’08 gaat onderuit in Delft

  Hoewel bij SVC’08 Jordy de Bruijn weer in de basis startte kon de ploeg van trainer Jeffrey Frijters verre van compleet aantreden in de wedstrijd tegen koploper Vitesse Delft, dit werd vooral zichtbaar op de reservebank waar louter spelers uit de O23 plaats namen.
  Vitesse Delft daarentegen kende geen blessureproblemen en begon op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd.

  De krachtsverhoudingen werden al snel zichtbaar in het veld. Vitesse Delft was het meest aan de bal en de beter spelende ploeg. SVC’08 hield de gelederen achterin echter goed dicht en gaf nagenoeg geen kansen weg. Vitesse Delft drong wel aan maar was niet bij machte gevaarlijk te worden voor de goal. Daarentegen werd SVC’08 dat wel in de spaarzame momenten dat het voor keeper Kawa Hisso verscheen. En kreeg het in de eerste helft tot driemaal toe een zeer goede doelkans via Clay Hoekstra en Jessy Boateng.
  Vitesse werd tweemaal gevaarlijk, eenmaal bij een hard schot van Mervin Mercera dat goed werd gekeerd door doelman Wesley Storm en de andere keer bij een gevaarlijke uitbraak waarbij Mervin Mercera alleen op het doel af leek te snellen, maar Patrick Bos aan de handrem trok. Over de kleur van de kaart die hij daarbij ontving van de zwak leidende scheidsrechter Jhamai mocht hij zeker niet ontevreden zijn.
  Het was dus geheel volgens het spelbeeld dat de stand bij rust dubbelblank was. Aanvallend kwamen beide ploegen tenslotte tekort.
  Na rust kreeg Vitesse Delft steeds meer de overhand. SVC’08 kwam nauwelijks meer aan goede aanvallen toe en moest als het al in balbezit kwam deze steeds snel inleveren. Het middenveld was dan ook in handen van Vitesse Delft waarbij Patrick dos Reis Tavares de opvallendste speler aan Delftse zijde was. In de achtenvijftigste minuut leidde het overwicht van Vitesse Delft tot de 1-0 voorsprong. Wesley Storm kon een hard schot nog keren maar de rebound werd door de alerte Norvin Mercera benut. In plaats om voluit door te drukken trok Vitesse Delft zich terug op eigen helft om de voorsprong te verdedigen en met uitvallen succes te boeken.
  Door deze angstige tactiek kon SVC’08 verdedigend vrij eenvoudig op de been blijven en bleef de hoop bij SVC’08 aanwezig op een gelijkmaker. Zeker toen Vitesse Delft met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor Levie Schut.
  Vitesse maakte echter met tien man de wedstrijd dood door tijd te gaan rekken en de tegenstander te irriteren. Heel vervelend als je achterstaat maar natuurlijk hun goed recht en als tegenstander dien je daar volwassen mee om te gaan ook als een scheidsrechter hier onvoldoende tegen optreedt.
  Maar SVC’08 kwam eerlijk gezegd gewoon kwaliteit te kort om de verdediging van Vitesse Delft echt te verontrusten en zo bleven de punten dus in Delft en is Vitesse Delft de ongeslagen koploper in de 2e klasse C.