• HISTORIE

  De Scheveningse Voetbal Combinatie 2008, kortweg SVC'08, is op 1 juli 2008 ontstaan uit een fusie van SV'35 en JAC. Aanleiding voor de fusie is de geplande komst van de Amerikaanse ambassade aan de Benoordenhoutseweg. Het Oostersportpark is de lokatie waar de gemeente Den Haag het oog op heeft laten vallen, nadat de ambassade uit het centrum van Den Haag moest verhuizen. Hierdoor wordt het stuk van het Oostersportpark waar JAC speelde bebouwd en zijn er nog maar 4 velden beschikbaar. De gemeente Den Haag beloofde een kwaliteitsimpuls van de accommodatie voor een nieuwe fusievereniging. De leden van SV'35 en JAC hebben op wederzijdse (soms emotionele) ALV's besloten op het aanbod in te gaan en te gaan fuseren met de naaste buur in de overtuiging dat hiermee een nieuwe, sterkere vereniging is ontstaan.

  Recent verleden
  eerste SVC'08-kantine (voorheen J.A.C.-kantine)

  In seizoen 2008-2009 en de eerste helft van seizoen 2009-2010 verbleef SVC'08 in de (verbouwde) SVC08 / oud JAC/De Jagers accommodatie aan de Waalsdorperweg. In de loop van seizoen 2008-2009 werden twee kunstgrasvelden gerealiseerd en beschikte de vereniging daarnaast over 4 natuurgrasvelden. De nieuwe vereniging heeft nog het restant van seizoen 2009-2010 gebruik gemaakt van een tijdelijke accommodatie (vanaf november 2009 voor de tweede seizoenshelft), omdat de oude accommodatie moest worden ontruimd omdat de gemeente het terrein waar de Amerikaanse embassade zou komen, alvast wilde opleveren. 

  tijdelijke accommodatie

  Ten tijde van de verhuizing naar de tijdelijke accommodatie (oktober 2009) werd ondertussen al bijna een half jaar hard gewerkt aan de nieuwe accomodatie aan de lokatie Van Brienenlaan, ongeveer op de plaats van de oud-SV'35-kantine. Vanuit de tijdelijke accommodatie konden de leden (en gasten) de bouw van het nieuwe clubgebouw van dichtbij volgen.

  Heden
  veld- en tribunezicht huidige accommodatie

  Vanaf juni 2010 is het nieuwe clubgebouw (zie foto rechts) voor de nieuwe vereniging opgeleverd aan de Stichting Oostersportpark. Hier zal SVC'08, thans met zo'n 38 jeugd- en senioren teams en 900 leden een van grootste verenigingen in de regio Haaglanden, vanaf seizoen 2010-2011 een zonnige toekomst tegemoet gaan. De vereniging beschikt over een imposante lijst voorzieningen zoals:

  • een schitterend clubgebouw met 16 kleedkamers,
  • een sfeervolle kantine met de tribune met de markante overkapping die ge├»nspireerd is op zeilen,
  • maar ook over 4 kwalitatief uitstekende velden,
  • alle voorzien van verlichting en
  • voorzien van moderne voorzieningen zoals uitklapdoelen voor de jongere jeugd en nieuwe ballenvangers en nieuw hekwerk rondom.

  Van de vier velden zijn er twee voorzien van kunstgras (veld 1 en 2), waardoor trainingen altijd kunnen plaatsvinden. Last but not least geniet de vereniging en haar leden van de prachtige, landelijke omgeving van het Oostersportpark, zoals het bos van landgoed Clingendael, midden in het groen, maar toch met de stedelijke voorzieningen vlakbij.

  Klik voor doorlinkVer verleden
  De zeer informatieve en tegelijk nostalgische website De Haagse Voetbalhistorie biedt veel informatie over de verenigingen die direct of indirect in SVC'08 zijn opgegaan:

  In onderstaande reportage van SVC'08-TV een overzicht van historie van SVC'08, voorgangers SV'35, Archipel, Ornas en JAC tot en met de bouw van het nieuwe clubgebouw van SVC'08.

   

  Embleem SVC'08

  Een toelichting op het embleem van de Scheveningse Voetbal Combinatie 2008 (SVC'08):

  Het embleem van SVC'08 verklaard, van linksboven met de klok mee:

  • Wat ons bindt: de voetbal staat prominent in ons embleem
  • De kleur en de vorm van het embleem zijn gebaseerd op de kleuren en de vorm van de emblemen van de 'ouders' van SVC'08: qua kleur, het rood-wit van SV'35 en het oranje-wit van JAC, qua vorm een brede bovenkant met punten zoals in het embleem van SV'35 en brede 'heupen' zoals in het embleem van JAC, toelopend in een punt zoals in beide emblemen.
  • De drie haringen verwijzen naar het wapen van Scheveningen (Concordia Constans) waar de wortels liggen van vele leden van SV'35 en JAC en dus ook van SVC'08. De drie haringen verwijzen zo u wilt symbolisch ook naar de 'ouders' van SVC'08, Sportvereniging 1935 (SV'35) en JAC dat al eerder fuseerde met Archipel Ornas (JAC Archipel Ornas Combinatie).
  • De diagonaal zoals in het embleem van beide 'ouders', voorzien van helder contrasterende, moderne letters met de afgekorte clubnaam SVC'08.
  • Het embleem is afgezet met een krachtig aangezette zwarte rand om de witte omlijsting.