• Wedstrijdverslag 19-10-2019

  Graaf Willem 2 VAC - SVC'08 MO11-1

  Deze ochtend stond er een uitwedstrijd tegen Graaf Willem 2 VAC (GW2V) op het programma voor de SVC iconen die toch al zo geweldig aan het seizoen waren begonnen.

  De meiden zitten in een winnende flow en vandaag kon er voor het eerst sinds jaren vier keer op rij gewonnen gaan worden. Belangrijke dag op sportpark De Roggewoning om de aansluiting met de top te houden! Vandaag twee geen onbekende gastspelers in de vorm van Jill en Milou.

  Enfin laten we het maar weer eens over voetbal gaan hebben want zoals hierboven al beschreven konden de meiden vandaag goede zaken gaan doen op de ranglijst.

  Om 11.00 uur hadden alle speelsters zich netjes verzameld.
  De temperatuur was goed en de koppies stonden gespannen. In de kleedkamer was het weer erg gezellig!

  Er werd door Erwin een korte voorbespreking gehouden. Hierna kon de gehele selectie vertrekken richting veld 1. Het veld lag er keurig bij en de drainage had zijn werk prima gedaan. Goed veld om een mooie pot voetbal op de mat te leggen.

  Om klokslag 11.30 floot de scheidsrechter voor het begin van de derde bekerwedstrijd en gelijk was het GW2V wat hondsbrutaal druk begon te zetten op SVC. Dit was even wennen omdat het in de afgelopen weken steeds SVC was wat de lakens uit deelde.

  GW2V hield dit ( hoog druk zetten ) niet heel lang vol omdat SVC de bal lekker rond liet gaan op een aardig hoog tempo.
  De massaal toegestroomde SVC fans kregen een mooi tactisch schaakspel te zien waarin vooral de strijd op het middenveld bijzonder interessant te noemen was.

  GW2V had op met middenveld zo nu en dan een mannetje meer staan, maar met Lena en Karlie op het middenveld hadden we toch net iets meer ervaring, waardoor we GW2V op sommige momenten net iets te slim af waren.

  Toch bleef het opletten want met name de spits was een handige knecht die in de vijfde minuut de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Luna bokste de bal heldhaftig uit de goal waarna het toch echt tijd werd voor SVC om te gaan scoren. Helaas viel in de vijfde minuut de 1-0 na een scrimmage en de paal.

  Vanaf dat moment zag je SVC zichzelf opladen waarin er toegewerkt ging worden naar de 1-1.

  In de tiende minuut sloeg SVC voor de eerste keer toe en was het meteen raak. Het was Milou die met een fijn uitgestippelde loopactie alle verdedigers haar hielen liet zien en de bal behendig langs de keeper hoog in de touwen schoot. De fans en speelsters waren bijzonder tevreden met deze goal.

  Ook GW2V kreeg gedurende het eerste kwartier nog wat kansen maar deze waren niet heel lastig voor de prima verdedigende Sarah, Jesselyn en goed keepende Luna.

  De dames gingen na het eerste kwartier rusten met een 1-1 tussenstand. Tijdens de rust greep Erwin in en voerde wat wissels door.

  Amy en Milou kwamen in het veld en met hun diepgang en gedurfde dribbels werd de wedstrijdje er alleen nog maar interessanter op.

  Na 5 minuten rust te hebben gehad mochten de meiden beginnen aan het tweede gedeelte van deze boeiende voetbalwedstrijd.
  Het tweede kwartier begon en het was GW2V wat direct het spel dicteerde met goed verzorgd voetbal.

  In de derde minuut was het de spits van GW2V die de 2-1 kon binnen tikken. Vrij snel daarna volgde de 3-1

  Helaas voor SVC ging het toch mis omdat de verdediging in de viertigste minuut een beetje stond te slapen. De bal moest richting de Landscheidingsweg, maar viel voor de voeten van GW2V spits en deze wist wel raadt met deze situatie en schoot de bal kinderlijk eenvoudig binnen. Het werd ook nog 5-1.

  SVC hield zich de laatste minuten van deze wedstrijd enkel nog bezig met tegenhouden en dit ging de godendochters prima af.

  Allemaal terug op eigen helft en gewoon anticiperen op wat de tegenstander ging doen. Het verdiende niet de schoonheidsprijs, maar uiteindelijk moet je als team ook gewoon aanvoelen wat de wedstrijd vraagt.

  Uit het niets werd er van achteruit een Braziliaanse aanval opgezet. Na een goede actie van Nicky en een combinatie tussen Evy enJill, verstuurde laatstgenoemde een pass naarJesselyn die de 5-2 op het scorebord zette.

  Na deze goal ging het spel op en neer en waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Helaas viel de 6-2 op een onverwacht moment.

  Uiteindelijk stond er na 60 minuten een 10-2 eindstand op het scorebord en hierdoor werd er helaas niet voor de vierde keer op rij gewonnen.
  De sfeer was er daarentegen niet minder om!

  Kortom, de aansluiting naar de top kan nog steeds ingezet worden in de competitie. Het bekeravontuur is helaas voorbij. Koppies omhoog en op naar de volgende overwinning!!

  Goed weekend iedereen!