• Geflatteerde nederlaag voor SVC’08 bij HVV

  9 dec 2023 Jaap Lolkema
  |
  • 0
 • HVV – SVC’08 Uitslag 3-0 (1-0)

  Geflatteerde nederlaag voor SVC’08 bij HVV

  De derby tussen HVV en SVC’08 was vooraf een mooie affiche, maar vooral de weergoden waren er schuld aan dat het allemaal voetballend niet werd waarop was gehoopt.
  Daarbij kwam dat HVV zijn thuiswedstrijden dit seizoen niet speelt op het mooie hoofdveld maar noodgedwongen uitwijkt naar het tweede veld wat de entourage van de wedstrijd niet ten goede komt, zeker niet op een druilerige sombere dag als vandaag waarbij de lichtinstallatie een aantal wattages te kort komt.

  HVV gesterkt door de wetenschap dat het al zeven wedstrijden niet heeft verloren had in de beginfase van de wedstrijd het betere van spel. Ondanks het feit dat het binnen dertig seconden al tegen een achterstand aan had kunnen kijken. De opbouw bij de gastheren was beter verzorgd dan bij SVC’08 en dat leidde in de achtste minuut tot een corner. Deze werd nog weggewerkt uit het strafschopgebied maar belandde bij de topschutter van HVV, Conrad Coward. Met een harde lage schuiver door een mêlee spelers in de uiterste benedenhoek bracht hij HVV aan de leiding. SVC’08 wist aanvallend weinig te brengen en alleen Jesse Spaans die met zijn hele ziel en zaligheid de duels aangaat kon zich aan SVC’08 onderscheiden. In de zeventiende minuut ontsnapte SVC’08 aan een grotere achterstand maar een hard schot verdween voorlangs bij de verre paal. Vijf minuten later wilde Jordy de Bruin een diepe bal achter laten lopen waarbij hij zich verkeek op de aanwezigheid van een HVV-aanvaller die achterlangs kwam en de bal kon inkoppen. Gelukkig was keeper Joshua Roos alert en pareerde de kopbal. Na vijfentwintig minuten bloedde de wedstrijd een beetje dood. Aan beide zijde was er veel onnauwkeurigheid aan de bal met als gevolg veel overtredingen en uitballen waardoor het tempo uit de wedstrijd verdween.
  In de rust greep SVC’08 trainer Michael Ros in. Bart Markering bleef achter in de kleedkamer, Youssef Massaoudi zakte terug op de rechtsback plaats en Jersylee Riley kwam op het middenveld te spelen om meer rust in de ploeg te brengen. De wissel had wel zijn uitwerking want SVC’08 speelde nu meer op helft van HVV dat zich vooral concentreerde op het verdedigen van de kostbare 1-0 voorsprong. Na zestig minuten werd Thomas Hughes aan SVC’08 zijde gewisseld voor Jermey Keus. Hierna kwam een fase in de wedstrijd waarin SVC’08 langszij leek te komen. In de vijfenzestigste minuut brak Jesse Spaans op links door, zijn voorzet werd door Yannick Willems over gekopt. Vijf minuten later een hard schot van Jordy de Bruin van buiten het strafschopgebied, maar keeper Guus Dicke kon ternauwernood redding brengen. Een schitterende harde lage voorzet voorlangs de goal van Tristan Dufour was ook niet besteed aan de spitsen Yannick Willem en Jermey Keus die niet alert genoeg waren in deze situatie. Omdat de gelijkmaker uitbleef moest SVC’08 nog meer risico nemen verdediger Patrick Bos werd gewisseld voor een extra aanvaller Sherdinant Michel. Maar het mocht allemaal niet baatten. HVV maakte in de negentigste minuut gebruik van de geboden ruimte en Abdel Mohammed gooide de wedstrijd in het slot. Dat daarna de 3-0 nog viel was voor de statistieken. Op basis van de tweede helft had SVC’08 toch wel een punt verdiend maar het mocht niet zo zijn.