• Nieuwkoop - SVC’08 Uitslag 0-0

  Geen doelpunten in pover duel

  Wekelijks is het erop of eronder in de 2e klasse C. Zo stond Nieuwkoop slechts vier punten achter op SVC’08 en was er de oranjehemden dus veel aangelegen om de thuiswedstrijd te winnen om het gat tot één punt te verkleinen. Voor SVC’08 dat nog geen uitwedstrijd had gewonnen gold dat het in ieder geval niet mocht verliezen.

  Er stond een koude harde wind bijna dwars over het veld op Sportpark De Dulen een omstandigheid die goed voetbal zou bemoeilijken. Op oogstrelend voetbal hoefde het publiek dan ook niet te rekenen. Beide ploegen hielden elkaar in de beginfase redelijk in evenwicht. SVC’08 kreeg wat mogelijkheden om gevaarlijk te worden maar was niet zorgvuldig genoeg in de eindpass. De eerste echte kans in de wedstrijd was voor Dave Verhage van Nieuwkoop maar SVC’08 keeper Joshua Roos redde bekwaam.
  In de tegen aanval werd SVC’08 direct gevaarlijk maar ook dit leverde geen doelpunt op.
  Verdere spannende momenten voor de doelen leverde de eerste helft niet op.
  De ploegen werkten beide hard en ontliepen elkaar niets..
  Na rust was Nieuwkoop de betere ploeg. Het druk zetten werd door SVC’08 niet goed uitgevoerd en het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van SVC’08 af.
  Eerst behoedde keeper Joshua Roos SVC’08 in de tweeënvijftigste minuut van een achterstand toen een speler alleen voor hem verscheen en een minuut later moest hij opnieuw handelend optreden. De druk op de defensie van SVC’08 werd steeds groter maar Nieuwkoop bleek niet voor niets de minst scorende ploeg te zijn uit de 2e klasse C. In de vijfenzestigste minuut moest Joshua Roos nogmaals gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. Maar daarna liep de pijp langzaam leeg aan de kant van Nieuwkoop en kreeg SVC’08 toch nog drie doelkansen. Zo waaide een vrije trap van Jordy de Bruin op de lat en was invaller Jermey Keus te ver doorgelopen om een zeer goede actie van Yannick Willems, die de bal vanaf de achterlijn terug legde, af te ronden.
  De mooiste kans voor SVC’08 kwam vlak voor tijd nog voor verdediger Coen Soonieus die geheel vrijstaand de bal na een vrije trap kon inkoppen. Maar doelman Thomas Boekestein was op zijn post. De eerlijkheid gebied te zeggen dat SVC’08 met een overwinning te veel zou hebben gekregen, het feit dat doelman Joshua Roos de beste man was aan SVC’08 zegt daarbij genoeg.