• Foreholte MO9 - SVC'08 MO9-1

  20 dec 2021 MO9-1
  |
  • 0
 • Verslag tegen Foreholte 4-12-2021:

  Een gure decemberochtend 2021. De mist was net opgetrokken toen de plaatselijke trots uit Voorhout tegen onze usual suspect aantraden op veld 4a. Deze keer eens met de luxe van 2 wisselspelers(!). Het was de tegenstander die met 5 jongens en een meisje slechts de minimale bezetting op de been kon brengen. Een naïve coachelijke dwaling van ondergetekende gaf de tegenstander echter meer ruimte door in te stemmen met 2 aanvullende krachten uit een jonger team. Gevolgd door een tweede dwaling om, teneinde onderkoeling te voorkomen, in te stemmen met 8 tegen 8 in plaats van 6 tegen 6.

  In het eerste kwart bleek het voor onze meiden erg lastig om zich onder de druk uit te voetballen. De dappere keepster van ons wist nog enkele schoten klemvast onschadelijk te maken, maar uiteindelijk bleken 3 schoten te machtig en ging SVC zonder een kans te hebben gehad met 3-0 de eerste onderbreking in. Enige frustratie was duidelijk merkbaar bij onze meiden. Hoe dan ook werd het 2e kwart met nieuw elan begonnen. Ondanks het gebuffel van onze meiden en de schrier onpasseerbare Joy kwamen onze meiden steeds verder achter. Keer na keer bleken goed geplaatste krachtige (afstand)schoten de sleutel om onze verdediging te verschalken.

  Het exacte scoreverloop is helaas (door mij) niet bijgehouden maar bij rust was het ongeveer 6-0.
  Opnieuw waren er frustraties bij de onderbreking. Er werd benadrukt dat verliezen soms nou eenmaal gebeurd, maar dat het wel de bedoeling is om met zijn allen te verdedigen en met zijn allen aan te vallen. Tot nu toe was het een erg romelige wedstrijd geweest. Misschien zou het na de rust beter gaan.

  Na wat losse veters en kleine kwetsuren toonden onze dames wederom veel karakter en conditie te hebben. Angela wist de tweede helft 2x te scoren om de hatelijke nul weg te poetsen. Het bleef ook de tweede helft echter erg rommelig en niet heel vrolijk. Wellicht dat dit ook door het grotere aantal spelers op het veld kwam?

  Hoe dan ook, de wedstrijd eindigde met een geschatte stand van 11-2 waarbij de twee invallers bij de tegenstander vrijwel alle goals op hun conto konden bijschrijven.

  Bij SVC vielen vooral Joy en Angela in positieve zin op. Joy met haar aanwezigheid en verdedigende acties, Angela met haar aanvallende impulsen, koelbloedigheid en tevens haar grote aantal balveroveringen. Beiden zijn dan ook de titel speelster van de week waardig.

  Volgende week weer een wedstrijd meiden! Jullie hebben goed je best gedaan vandaag, het was moeilijk en door mijn eerder genoemde beslissingen werd het allemaal nog veel moeilijker. Voor 1x wil ik wel een keertje kritiek geven: voetballen is vooral leuk omdat het een teamsport is, onthoud dat. Van elkaar de bal gunnen wordt je sterker! Het is erg jammer als kostbare energie verloren gaat aan onderlinge onenigheid en frustraties. Probeer samen aan te vallen en samen te verdedigen. Samen winnen, samen verliezen!

  Hoe dan ook, veel plezier dit weekend, volgende keer nieuwe ronde nieuwe kansen ;)