• Excellerende lange spelers

  13 okt 2020 Nr. 28
  |
  • 0
 • Dat de regering heeft besloten om de amateur teamsporten te stoppen kan best wel eens deels de schuld zijn van de wedstrijd SVC’08 VE5-Voorschoten VE2.


  Je kan bijna niet verwachten van het publiek nog langer afwezig te blijven met zoveel spektakel op het veld. Deze wedstrijd was goed voor 11 goals waarvan 2 afgekeurde, twee hattricks, een gestopte strafschop en spannend tot de laatste seconde. Dit was typisch zo een wedstrijd waarvan je zegt het publiek was de grote winnaar.


  SVC begon goed aan de wedstrijd en had het betere van het spel. Vooral op het middenveld werden veel duels gewonnen en het lukte goed om balbezit te houden. Dit overwicht resulteerde na 20 minuten dan ook in de verdiende voorsprong. Jan kopte een hoekschop goed door waarna Nico de bal vol op zijn pantoffel nam en de bal snoeihard tegen het net schoot. Kort hierna verdubbelde SVC de voorsprong, na een mooie steekpas van Aad kwam Berend vrij voor de goal en schoot de bal keihard laag binnen in de korte hoek.


  De wedstrijd leek niet mis te kunnen gaan voor SVC. Ze bleven de bovenliggende partij en zelfs een toegekende strafschop kon Voorschoten niet dichterbij brengen. Het was Knoes die de bal schitterende uit de hoek plukte. Toch ging het in de laatste vijf minuten van de eerste helft nog mis, Voorschoten kreeg door ene verkeerde breedtepas de aansluitingstreffer in de schoot geworpen en nog geen minuut later stond het ineens 2-2.


  Kort na rust kwam SVC weer op voorsprong, bij een scrimmage viel de bal plots voor de voeten van Nico die zich geen moment bedacht en zijn 2e van de wedstrijd binnenschoot.


  Dit was het teken voor Voorschoten om meer druk naar voren te zetten en om SVC te kopiëren, waar bij SVC de meeste goals van de langste speler kwam ging Voorschoten voor de tactiek alle ballen op onze langste speler. Het nadoen van de tactiek had succes, de lange spits van Voorschoten werd meerdere keren goed gevonden waardoor hij zijn team met 2 goals op voorsprong schoot.


  Hierna golfde het spel op en neer en was het de vraag welke lange er aan het langste eind zou trekken. Tien minuten voor tijd kreeg SVC een corner en alle ogen waren gericht op Nico. De Bal belandde bij de 2e paal en viel pardoes op de hand van een verdediger van Voorschoten, strafschop. Uiteraard ging Nico achter de bal staan en zonder enige druk voltooide hij zijn hattrick en schoot hij SVC weer naast Voorschoten.


  De wedstrijd bleef spannend en kon alle kanten opgaan, SVC kreeg een aantal mooie kansen maar die gingen er niet in, een schot van Berend ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het was uiteindelijk voorschoten die de winnende maken, de lange spits complete ook zijn hattrick met een schitterende boogbal in de kruising.

  SVC had nog een paar minuten om er alsnog één punt uit te slepen. Even leek het erop dat dit ook was gelukt maar helaas, een treffer van Berend werd in de allerlaatste seconde afgekeurd. Een heerlijke wedstrijd, met 2 excellerende lange, die eigenlijk geen winnaar verdiende eindigde in een 4-5 overwinning voor Voorschoten.