• DWO VR2 - SVC'08 VR2

  15 nov 2019 Maaike
  |
  • 0
 • Wedstrijdverslag DWO VR2 – SVC’08 VR2 5-0 (0-0)

  Het begon vrijdagavond al met een mailtje van Jeroen. We kregen alvast de opstelling en een gouden tip, waardoor je nog beter kon spelen op de positie waar je stond. Verder kregen we nog een boodschap mee; vroeg naar bed en geen alcohol. Gelukkig denkt Jeroen nog altijd dat we naar hem luisteren, geeft hem ook weer een goed gevoel.

  Zaterdagochtend ging de wekker weer vroeg. Om 09:00 verzamelen op SVC, daar zijn de meeste dames niet voor gemaakt. Gelukkig zouden we 4 wissels hebben, wat de wedstrijd al een stuk dragelijker zou maken. Dat dachten we tenminste…

  Aangekomen bij DWO doken de vrouwen de kleedkamer in. Er werd weinig gezegd, stilte voor de storm.. Toen we omgekleed waren, kwam ook Jeroen ons vergezellen. We hoorden dat we in plaats van 4 wissels, maar 1 wissel hadden. Daarnaast hadden we er zeker 3 met een kater, 1 met een keelontsteking en nog een stuk of 4 die ’s middags ook nog een tweede wedstrijd moesten spelen. Het beloofde weer niet veel goeds.
  We liepen van de kleedkamer naar het veld, waar de tegenstander al weer zeer fanatiek aan het warmlopen was. Het viel ons op dat er bij de tegenstander meerdere dames hun warming-up deden met oordopjes in. Qua sfeer in het team hadden we ze in ieder geval al verslagen. Want bij ons was het in ieder geval een stuk gezelliger.

  De scheidsrechter kwam het veld oplopen en nam een flinke regenbui met zich mee. Een aantal dames schuilde nog even in de dug-out, totdat de wedstrijd echt begon.
  De opstelling: Quirine in het goal. Tessa, Sylvia, Carleen & Maaike als achterhoede. Het middenveld werd bezet door Nina, Marjolein & Wia. De dames die het goal moesten gaan vinden, waren Yvonne, Michelle & Melanie. Annewil moest nog een wedstrijd spelen, dus zij startte als wissel en tevens super grensrechter.

  Het startsignaal klonk en we stonden op scherp. De eerste helft hebben we heerlijk staan voetballen. De verdediging stond goed en de ballen werden door getikt naar het middenveld. De dames op het midden wisten weer combinaties te maken met de voorhoede, waardoor we meerdere malen kansen konden creëren. We ging aardig gelijk op met DWO, maar gelukkig hadden wij superkeeper Quirine in het goal staan. De moeilijkste ballen tikte ze het goal uit. Na een goede eerste helft gingen we met 0-0 de rust in.

  In de kleedkamer werd besloten dat Annewil het veld in ging voor Maaike, omdat voetballen met een keelontsteking toch niet het beste idee bleek te zijn. Na de rust gingen we vol goede moed het veld weer op. Waar het precies mis ging, weten we ook niet, maar we stonden niet meer zo sterk als in de eerste helft. DWO bleef constant op onze helft voetballen en wij liepen achter de feiten aan. 45 minuten verdedigen is gewoon heel zwaar. Syl knalde de ene na de andere bal weg van het goal, maar werd gestraft met een blauwe teen. Maaike kwam er het laatste kwartiertje toch nog even in, zodat Syl tot rust kon komen. Bij SVC merkte we dat de energie op was. Conditioneel was DWO een stuk sterker en dat resulteerde in deze einduitslag..

  Helaas is deze wedstrijd niet geëindigd zoals we hadden gehoopt. Na de eerste helft had niemand verwacht dat we toch 5 tegendoelpunten zouden krijgen.
  Ondanks alles ben ik trots op ons dames. Ik merk wel degelijk dat we allemaal groeien en goed op elkaar ingespeeld raken. Als we zo blijven voetballen als de eerste helft tegen DWO, kunnen we echt punten gaan pakken! Next up: Zaterdag SVC’08 VR2 - Ariston’80 VR3.