• Duindorp MO9 - SVC'08 MO9-1

  20 dec 2021 MO9-1
  |
  • 0
 • Verslag tegen Duindorp 11 sept 2021:

  Vandaag gingen we met de het minimale aantal van 6 speelsters op weg naar Duindorp SV. Onze heldinnen waren eerst nogal onder de indruk van de bijzonder grote meiden met de blauwe broekjes. Na een korte teambespreking werd er om half negen afgetrapt op het nog natte grasveld.
  Na een heen en weer golvend begin bleek dat groot en sterk niet altijd de belangrijkste dingen zijn in het voetbal. Na een aantal mooie onderscheppingen van Phileine , Joy en Femme, en goed keeperswerk van Josefien. Was het eerst Phileine die meermaals uit een prachtige rush gevaarlijk werd en even later Angela die de 0-1 maakte.
  Niet veel later waren een paar vleugelflitsen van Pepa en goed voetbal van Angela goed voor de 2-0 en de 3-0.
  Een paar minuten voor de rust bleek het geheime wapen van Duindorp: het afstandsschot. Een aantal indrukwekkende pogingen waren al geblokt of niet op doel geschoten. Uiteindelijk, na vele goede reddingen moesten de fantastische keepsters van vandaag (Josefien en Joy) toch 2 doelpunten toestaan. De 1-3 en de 2-4. Tussendoor was Pepa weer op snelheid langs de vleugel opgestoomd om vervolgens keurig op Angela af te leggen voor de 1-4.
  Ruststand 2-4. Met de vermoeidheid al duidelijk voelbaar werd de limonade dankbaar ontvangen.
  Na rust werd het een slijtageslag waarbij Duindorp dankbaar gebruik maakte van hun 3 wissels. Het spel van de blauwbroeken werd wat fysieker maar alle SVC meiden lieten zien dat ze zich niet zomaar weg lieten zetten.
  De eerste goal na rust was wel weer voor SVC, 2-5. Iets later leek Angela haar 6e goal te maken, maar deze bleek toch niet over de lijn. Alle zeilen moesten bijgezet worden in het laatste kwart. Er werd gevochten voor elke meter en vooral Joy, Femme en Josefien toonde zich heldhaftig in het blokken en keren van schoten. Uiteindelijk bleek weer de machtige schotkracht van Duindorp waarmee ze tot 5-5 kwamen.
  Na het laatste fluitsignaal bleek de officiële uitslag 5-6. Een zeer zwaar bevochten overwinning dus...waarbij wij dus blijkbaar een doelpunt gemist hadden ;) De meiden waren er niet minder blij om. Gefeliteerd meiden!

  Iedereen heeft echt fantastisch gespeeld vandaag! Josefien met heel veel reddingen en goede duels, Phileine met schitterend voetbal, rushes en snelheid. Femme zonder angst tegen meiden van een kop groter, van achteruit met veel balveroveringen en rustige passes. Angela met haar rushes, 5 (of toch 6;) goals en haar doorzettingsvermogen ondanks pijn. Pepa, onvermoeibaar met veel snelheid, duelkracht en 3 assists. Maar om de traditie voort te zetten zou ik Joy willen uitroepen tot speelster van de dag. Al haar onderscheppingen, rustige uitverdedigen, onbevreesdheid, en als keepster goede reddingen waren van grote waarde!