• “De Herstart is een feit”

  24 aug 2020
  |
  • 0
 • Maanden gingen er over heen zonder dat er een wedstrijd werd gespeelt, qua voetbal waren de mogelijkheden beperkt, al bracht een partij voetvolley soms uitkomst als overbrugging. Inmiddels wordt er weer getraind oude stijl en volgde de uitnodiging om op bezoek te komen bij de Ockenburgh bewoners, vanwege de afwezigheid van een aantal routiniers vanwege vakantie & blessures was er een mooie gelegenheid om een aantal jonge SVC spelers hun 1e senioren min. te laten maken.

  Na de tropische dagen was het zaterdag weer eens “Hollands weer”, de kraan ging dus weer flink open maar het veld kon dit nog prima verwerken. Het was duidelijk even geleden dat het balletje was rond gegaan want het begin was rommelig. De gastheren met al 3 wedstrijden in de benen hadden een veldoverwicht maar het was Yannick die goed doorjaagde, de bal veroverde en de 0-1 op zijn naam schreef. In de fase hierna werd SVC sterker zonder dat dit echt tot uitgespeelde kansen leidden. Aan de overzijde klapte de buitenspelval een aantal maal goed dicht maar na een rebound kwam de thuisclub toch langszij.
  Hierna waren er mogelijkheden voor Shohib en Yannick raakte de lat met een kopbal, maar de 2e treffer voor PGS kwam eerder tot stand, na een genegeerd vlagsignaal was de 2-1 een feit. Na de rust schakelde SVC gas bij en werd onder impuls van een aantal frisse krachten de thuisclub terug gedrongen. Yannick zette een goede versnelling in en ronde beheerst af 2-2. Enkele min. hiervoor faalde een PGS’er overigens vrij voor Roel wat misschien onbewust het breekpunt was. Even later maakte Daan en Bas hun rentree en na goed voorbereidend werd van Daan bleef Bas koel en rondde beheerst af 2-3. Yannick mocht hierna van 11 m. aan leggen maar zag zijn inzet gekeerd, Bas was even later wel weer trefzeker en bepaalde de eindstand op 2-4.
  Al met al een nuttig oefenduel waarbij er bij vlagen goed werd gecombineerd maar waarbij ook duidelijk werd dat er richting de competitiestart nog wel de nodige stappen te zetten zijn.