• 1-2 tje met Johan en DorienHofland van De Rijk Magazijn-inrichting

  1 apr 2023 Jaap Lolkema
  |
  • 0
 • 1-2 tje met Johan en Dorien Hofland van De Rijk Magazijn-inrichting.

  Op de zaterdag dat de Utrechtse Baan was beplakt met milieu-activisten en het Zuiderpark vol stond met demonstrerende boeren, daar scheen op ons Oosterpark Sportpark de zon. Uw verslaggever had een bijzonder aangenaam gesprek met twee heel fijne mensen, Johan en Dorien Hofland, al jaren trouwe ZILVER-sponsor van onze club.

  Wie zijn Johan en Dorien?
  Dat zijn twee voetballiefhebbers. Johan loopt hier rond vanaf zijn 8e. Toen Johan hier jeugdleider was leerde hij Dorien kennen. Dat was in de jaren ’70. Op zijn 18e is Johan gestopt met voetballen, hij bleek geen begenadigd speler. Johan was leider met onder meer Cor de Hart en had onze voorzitter Rob de Roo nog als pupil.

  Vervolgens zijn Johan en Dorien terecht gekomen bij Haag Atletiek en kwamen zij af en toe bij het eerste kijken. Op enig moment, na de fusie, zijn zij met hun bedrijf gaan sponsoren op SVC en zijn zij Vriend geworden.

  Inmiddels zie ik jullie met grote regelmaat op de club. Wat doen jullie nu?
  Wij zijn beiden lid van de Sponsorcommissie en Johan is alweer een tijdje lid van de onderhoudsploeg. Die groep is drie keer per week bezig om de boel hier aan kant te maken en zorgt ervoor dat het gebouw (met alles wat daarbij hoort – keuken, velden, ballen) steeds op orde is.

   Wat doet De Rijk Magazijninrichting?
  Wij richten magazijnen in bij bedrijven in heel Nederland, en niet onbelangrijk, wij doen dat ook op schepen. Dat doen wij met persoonlijk advies. Wij leveren en monteren uiteraard ook. Toen wij het bedrijf startten had het bedrijf 3 man in dienst, nu 20 !

   Nu gaat het gerucht dat De Rijk Magazijninrichting niet meer van jullie is?
  Klopt. Wij hebben het bedrijf verkocht. Aan de Jan Verschuuren-groep. Het bedrijf heeft altijd groei vertoond, nu is dat stabiel. Gelukkig hebben wij geen last gehad van de Corona-epidemie. Wij zijn zelfs gegroeid in die periode. Tot eind 2024 blijft Johan verbonden aan het bedrijf. Normaal gesproken levert hij daarna zijn sleutels in.

   En dan, wat gaan jullie dan doen?Dan gaan we genieten, voor zover we dat nu niet al doen hoor. Hopelijk zijn we nog heel lang samen. We wonen in Zoetermeer en we hebben een chalet, iets buiten Bennekom.

   Wat vinden jullie leuk aan SVC?
  Alleen al de wijze waarop de club en de leden is omgegaan met de ziekte van Dorien is fantastisch en indrukwekkend. SVC is voor ons een warm bad. De mensen van SVC zijn voor ons erg belangrijk.

   Stel, je hebt een toverstaf, wat zou je dan veranderen aan SVC ?
  Het scorebord. Het huidige scorebord doet het vaak niet. Het is niet meer van deze tijd. Daar moet iets moderners voor terugkomen.

  Heel leuk dat de Pupil van de Week weer is opgepakt.

  Ik wil jullie hartelijk danken voor een heel fijn gesprek, en ik hoop jullie nog vele jaren op de club tegen te komen. Aad Verhoog