26 nov 2021 RS
    |
    • 0
  • SVC’08 O23-1 – Gr Willem II VAC O23-1 4-2 (3-2)

Na een week vrij, waarin wel een oefenwedstrijd werd afgewerkt met KMD, stond vandaag de terugwedstrijd met de buren op het programma. Graaf Willem kwam op bezoek, een wedstrijd die toch een extra tintje met zich meebrengt. Daar kwam bij dat de uitwedstrijd vroeg in het seizoen ongelukkig met 1-0 werd verloren en alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot.

Het begin was dan ook veelbelovend. De intenties van de uitploeg werden snel duidelijk, toen zij probeerden om SVC hoog onder druk te zetten en fel de duels uit wilden vechten.
    De gastheren lieten zich niet van de wijs brengen en het lukte om onder de druk uit te voetballen en zodoende tot pogingen te komen om aanvallen op te zetten.
    Eén van de aanvallen leverden al bijna een vroege goal op, maar een mooie aanval eindigde met een vlammende inzet van Matthijs op de paal.

Na 25 minuten volgde daar alsnog de voorsprong. Ferri wist Tyson te vinden, die sneed het zestienmetergebied in en haalde verwoestend de trekker over. De keeper van Gr Willem kreeg er nog een hand tegenaan, maar het schot was van dusdanige aard dat dit slechts de bal iets van richting veranderde; 1-0 voor de thuisploeg.
    Gesterkt door de voorsprong ging SVC nog makkelijker voetballen en de bezoekers kwamen er steeds minder aan te pas. Zeker toen Erik, na een steekpass van Matthijs, na 36 minuten de 2-0 maakte, leek de wedstrijd gespeeld en de punten in de tas.

Toch kwam Graaf Willem vanuit het niets terug in de wedstrijd. Miscommunicatie bij SVC leidde tot een aanvaller van de tegenstander in de 16. Die leek op correcte wijze van de bal te worden gegleden, maar de dienstdoende arbiter zag hier een overtreding in en legde de bal op de stip; 2-1 na 41 minuten spelen.
    De gasten bleven dus in leven, dus was SVC genoodzaakt ook weer een tandje bij te zetten. Het was daarom prettig dat 2 minuten na de aansluitingstreffer, aan de overkant ook een penalty werd gegeven: Erik werd in de zestien geraakt en wederom wees de scheidsrechter naar elf meter. Robert ontfermde zich over deze mogelijkheid, koos voor zekerheid en plaatste de bal in de winkelhaak. Een marge van twee weer dus, maar helaas werd met deze marge niet de rust gehaald. Met de laatste aanval van de eerste helft, wist Graaf Willem nogmaals de aansluitingstreffer te maken en werd er thee gedronken met een 3-2 ruststand.

De tweede helft werd voornamelijk bepaald door blessurebehandelingen en blessures bij de uitpartij. Dit kwam het voetbal niet ten goede en de hoogtepunten waren mede daarom schaars. Eerst moest de keeper van Graaf Willem, tien minuten in de tweede helft, na een lange blessurebehandeling het veld verlaten, hetzelfde gebeurde 5 minuten later met een middenvelder aan de kant van de tegenstander, die met een schouder uit de kom eruit moest. Een kwartier voor tijd moest ook een andere middenvelder van de Wassenaarders zich na ene botsing laten behandelen, maar die kon uiteindelijk wel verder.
    Al deze onderbrekingen kwam de wedstrijd dus niet ten goede, iets wat de O23 van SVC’08 niet slecht uit kwam. Die speelden de wedstrijd op een volwassen manier uit, zonder echt nog in de problemen te komen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd zelfs nog de 4-2 gescoord; Dylan werd diep gestuurd, vanuit een vermeende buitenspelpositie, en werd door de vervangende keeper naar de grond gewerkt. De scheids negeerde het vlagsignaal en Robert mocht wederom aanleggen voor een elfmetertrap. Bijna net zo feilloos als de eerste, bepaalde hij zo de eindstand.

Zodoende hebben de talenten van de Scheveningse vereniging nu drie winstpartijen op rij geboekt en gaat het volgende week op bezoek bij rode lantaarndrager VUC.
    Tot slot is er antwoord op die ene vraag; vorige week is er voor het eerst gelijk gespeeld in Divisie 4; Nootdorp wist op eigen veld DSVP op 2-2 te houden.