Verslag trip JO9-1 naar Madrid
SVC'08
Print

Verslag trip JO9-1 naar Madrid
Datum nieuwsbericht: 08-05-2018

Verslag trip JO9-1 naar Madrid

Het begon allemaal, medio december 2017, met een onderonsje met de vader(Luis) van een Spaanse jeugdspeler uit de JO9-categorie van SVC’08 , Javier Martin Calle. Het gesprek betrof een deelname aan een jeugdtoernooi in  Madrid. De begeleiding van de JO9-1 gooide vervolgens het voorstel  in de app en het enthousiasme in de groep was groots met7 jeugdspelers,  7 vaders en 2 opa’s. Luis(direct als coördinator aangewezen) en zoon werden hierbij toegevoegd waardoor de groep uiteindelijk18 man grootis geworden.

Maandagochtend 30 april, 7.00 uur, is de gehele groep  vanuit Schiphol naar Madrid gevlogen waarbij tijdens de vlucht één van de vaders nog een bijzondere uitdaging voor de voeten kreeg geworpen, namelijk als steward te werk gaan. Foto’s zijn er gemaakt maar de afspraak  was ‘Wat in en op reis naar Madrid gebeurt blijft in Madrid’.  Helaas is de sociale media sneller dan dat er een afspraak is  gemaakt. Een groepsapp is deels daar de oorzaak van.

De 1e dag van dit avontuur werd grotendeels gevuld met een toer in hetBernabéu stadion, het stadion van Real Madrid. Wetende dat de ’Champions League’ wedstrijd RealMadrid –BayernMunchen deavond daarop gespeeld zou worden en het feit dat het een vakantieperiode betrof kon je veel publiek verwachten. ’Veel’ is te zacht uitgedrukt want een rij rond het gehele stadion bleek het gevolg. Beloofd is beloofd dus zonder morren aangesloten te zijn en na meer dan een uur wachten mocht de groep het magische stadion betreden en de  overweldigende prijzenkast bezichtigen van het koninklijke Real Madrid.

 Na deze geweldige ervaring mocht de groep met vooraf gehuurde auto’s een rit van rond 50 km maken richting Aranjuez, een gemeente  inde Spaanse autonome regio Madrid en bekend vanwege de ‘Palacio Real de Aranjuez’ .

Aangekomen op de zeer leuke familiare camping,  International Aranjuez, werd de groepsverdeling gemaakt over 3 prima (als nieuw) ingerichte stacaravans. Het avondetenvond plaats in het restaurant van de camping pal naast de rivier en daarna vroeg naar bed omdat er de volgende dag het voetbaltoernooi stond te wachten. 

De 2e dag mocht de talentvolle groep spelers van SVC’08 zich opmaken voor de strijd tegen 3 Spaanse regionale teams. Het mooie affiche geeft al de uitstraling wat het toernooi teweeg zou brengen.

Iets andere spelregels dan bij de KNVB-JO9competitie werden toegepast, zoals:

  • ingooien,
  • een strafschopgebied,
  • en de buitenspelregel  maakten het echter niet gemakkelijk voor de jonge Scheveningers.

De 1e wedstrijd werd een slijtageslag op het conditievlak maar wel eindigend met de 3 punten op zak(5-4). De 2e wedstrijd met als tegenstander C.D. Canillas, een satelietclub van Real Madrid en het team waar de zoon van de Portugese voetballer Ronaldo normaliter in speelt maar niet aanwezig kon zijn, werd ruim verloren. Vermoeidheid van de 1e wedstrijd, geen vaste keeper in het team en kwaliteitsverschil waren voornamelijk de oorzaken van het ruime verlies. De 3e wedstrijd werd krap gewonnen(3-2) van de organiserende vereniging(CDsportOntigola).

Kortom, een prima dagresultaat met als gevolg de volgende dag naar de kruisfinale voor de 1 t/m de 4e plek. Op de camping heeft de groep in het restaurant de 1e helft van Real Madrid gekeken. Daarna moesten de jongsten gladiatoren naar bed zodat de vaders de 2e helft gezamenlijk konden uitzitten.

De 3e dag werd ingeluid met een gezamenlijk ontbijt in de buitenlucht voor de stacaravans en daarna op naar de kruisfinales. Waarschijnlijk de ervaringen van de afgelopen dagen, de vluchttijden, het warme weer, permanent 1 wissel, geen vaste keeper in het team en de bijzondereregels maar ook misschien het iets te laat naar bed gaan(het is per slot van rekening toch ook vakantie) werden beide kruisfinales als verliezend genoteerd. Maar een 4e plaats is gezien de omstandigheden een hele mooie en bijzondere prestatie waar ouders en deelnemende spelers trots op zijn.

Maar de koek was nog niet op want de organisatie had een zeer aangename afsluiting geregeld voor SVC’08. In de geboortestreek van Javier, 15 minuten rijden van het sportcomplex stond een typische spaans gerecht klaar in een ruim diagonale meter brede pan: PAELLA.Gezamenlijk met de jeugdspelers/bestuursleden/ouders en technische staf van CDSportOntigola kon de gehele SVC’08-afvaardiging genieten van dit heerlijk gerecht.

De woorden op Facebook(m.b.v. Google Translate vrij vertaald ) van CDSportOntigola geven de warme gevoelens weer wat wij (ouders/spelers/opa’s) de 3 dagen hebben gevoeld:

En na de twee-daagse inspanning van het toernooi... delen we een paella met onze nederlandse vrienden van SVC'08. Bedankt voor je hulp, levering, vriendschap en voorbeeldig gedrag in het toernooi. Dit is jouw huis maar... volgende keer zie je in nederland!!!

Alle jeugdspelers kregen, behalve een medaille, ook als bijzondere herinnering een shirt van CDsportOntigola mee. Een memorabele afsluiting van een heel leuk goed georganiseerd toernooi.

Gedurende de avond werd uiteraard veel nagepraat over deafgelopen gebeurtenissen(prestaties, anekdotes,het paella eten,  etc..) echter dat kon niet lang duren want de wekker zou rond 3.00 uur afgaan i.v.m. de vertrektijd van het vliegtuig om 6.00 uur.

Resumerend: Jeugdspelers/papa’s/opa’s hebben een onvergetelijk (te korte) week achter de rug wat nog lang in het geheugen zou blijven hangen. Maar 1 ding zijn we unaniem mee eens, dit jeugdteam is een team waar SVC’08 trots op kan zijn.

De technische staf van JO9-1 bedankt de vrienden van SVC’08 , Sanne(vluchtboekingen), Chris(boeking auto’s),  Koen(boeking camping) en met name Luis (en echtgenote Eva) voor hun coördinatie voor de permanente ondersteuning en het bestuur van CDSport Ontigola voor de  goede organisatie tijdens het toernooi.

Foto’s van deze trip zijn te bezichtigen op:

https://photos.app.goo.gl/Ts1iyfP9666HLDmU2

Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

16-03 Soccer Boys 1 - SVC'08 1 3-2
18-03 SVC'08 1 - RKDEO 6 3-2
16-03 HVV JO19-5 - SVC'08 JO19-2 3-2
16-03 SVC'08 VR2 - Nootdorp VR2 2-7
16-03 WDS VE1 - SVC'08 VE2 5-0
16-03 Noordwijk VR1 - SVC'08 VR1 4-2
16-03 Ariston'80 4 - SVC'08 4 4-0
16-03 SVC'08 3 - DWO 4 8-3
16-03 HVV JO17-6 - SVC'08 JO17-3 4-4
16-03 SVC'08 9 - Graaf W II VAC 1 1-0
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Woensdag 20 maart 2019
RT @Haagsamvoetbal: Robin den Dulk nieuwe trainer @SVC_08 2 https://t.co/XTqQbZBTWI https://t.co/xmyTYK2NUa

Woensdag 20 maart 2019
RT @HaagVoetbal: Sir Winston Cup: HBS via pingels naar kwartfinale ten koste van SVC'08 - https://t.co/6pFTG6Cb08 https://t.co/JOUYiw67tN

Dinsdag 19 maart 2019
RT @Haagsamvoetbal: . @official_rafc , @AVVZeeburgia , @Purmersteijn , @KRSVVredenburch en @vvwilhelmus aanwezig bij de Martin Jol Cup op 3…Sponsors

Café De RenbaanDe LensZuurmond WoninginrichingINGBeltonaDe Rijk magazijninrichtingHG HuizenbeheerEVE maatvoeringZarautzBoeg Nautic
Koop bij de sponsors van SVC'08HBK belastingadviseurs & accountantsTheo's busreizenEigendaal & van RomondtNotariskantoor Ellens & LentzeTK TrainingskampenKika KInderen KAnkervrijASTA CasinoEsso Scheveningen