Geslaagd zomerkamp in Otterlo
SVC'08
Print

Geslaagd zomerkamp in Otterlo
Datum nieuwsbericht: 23-07-2017

Geslaagd zomerkamp in Otterlo

Ook dit jaar weer het traditionele Zomerkamp, voor de 45e editie lag het basiskamp in Otterlo, nadat de 2 voorgaande edities Maria Hout de uitvalsbasis was, werd deze editie een nieuwe locatie aangedaan. De omgeving was overigens niet helemaal onbekend omdat het nabijgelegen “Mussennest” al wel diverse malen werd bezocht door groepen van de vereniging. Ditmaal dus “Woudegge” als kamplocatie, bestaande uit een aantal zalen, eetruimte, een groot sportveld en praktisch in ’t bos gelegen.

 

Op vrijdag vertrok de 1e groep kampgangers naar de locatie, de vrachtwagen met spelmaterialen werd uitgeruimd, de tent werd opgezet en de penaltybokaal en spel lijsten werden opgehangen in afwachting van de grote groep op zaterdag.

Op het Oostersportpark werd er verzameld en werden de kampgangers uitgezwaaid door ouders en overige belangstellenden om koers te zetten richting Veluwe. Na de aankomst en een korte introductie werd er door de kookploeg (Wout Spaans, Jaap Toet & Gerrit Mooiman) een 1e maaltijd bereid waarna de 1e 2 spellen op het programma stonden. In het nabijgelegen bos werden het “Smokkelspel” (1 groep smokkelt lading en 1 groep is douanier) en ”Levend Statego” (volgens het bekende bordspel principe worden rangen vergeleken en jacht gemaakt op de vlag) gespeeld, waarbij 1 partij de vlag zo goed verstopte dat deze tot op de dag van vandaag nog in het bos ligt.

Inmiddels was iedereen bijgepraat over het “Cotcha” spel, waarbij alle kampgangers op elkaars kaartje jaagde en wanneer de aandacht even verslapte was het kaartje inleveren, het spel werd uiteindelijk gewonnen door Fay Janssen die op de Bonte avond een mooie ADO bal ontving als prijs.

Na het avondeten was het de 1e ronde van de penaltybokaal, het werd een mooie strijd waarbij de beide keepers Ron en Sander zich niet zomaar gewonnen gaven, het doel van Ron was overigens voorzien van een flinke kuil als extra element, maar deze werd door de verhuurder een dag later netjes opgevuld.

‘S’avonds de voor sommige beruchte dropping, al dan niet geholpen door moderne hulpmiddelen, de maan of ouderwets op gevoel kwamen de diverse groepen redelijk snel weer op de kamplocatie aan om zich op te maken voor de 1e nacht.

De zondag volgde na het ontbijt een verhaal van Leny waarna er werd gestart met de Survival, altijd weer een van de meest populaire onderdelen, diverse klimparcours, buksschieten en het inmiddels beruchte kratje klimmen waarbij sommige vele meters de lucht ingingen om vervolgens o.l.v Rudy weer richting vaste grond onder de voeten te gaan.

In de avonduren het “Triviantspel” jacht maken op de punten door goede antwoorden en ook nog een stukje tactiek om de andere groepen te verslaan.

Na het invallen van de duisternis, het “Schepenspel” op zoek naar lichten en geluiden moesten de ladingen naar de thuishaven worden gebracht.

Maandag volgde er vanwege het weer een programmaswitch en werd er koers gezet richting Apeldoorn, voor een verkoelend dagje zwembad. De C-tjes werden nog tijdelijk ingezet als vakantiekracht na een opstoppinkje (of tig) in de glijbanen.

Teruggekomen op ’t terrein was het tijd voor het Elftal Kopen, voor zo min mogelijk geld de beste spelers vastleggen was hierbij het doel waarbij het de 3e x verplicht kopen was.

Daarna met de zaklamp op pad in het Reflectorspel om zo de route door het bos te vinden.

De dinsdag werd afgetrapt met 12 onderdelen op en rondom de locatie, van Bier-Pong tot Discus werpen en een techniek parcours, iedereen kon zijn energie goed kwijt op de onderdelen. Hierna nog een speurtocht door de omgeving met tussendoor veel opdrachten, vragen en een koel drankje onderweg. De kookploeg was al de helde middag in touw met de voorbereidingen op de vismaaltijd, de kibbelingen en patat salade gingen er goed in na al die metertjes in de benen. Jeugdvoorzitter Rob de Roo was inmiddels ook aanwezig en ging aan de slag met de afwas wat hem een scheur in zijn overhemd opleverde.

Ondertussen werd ook het kampvuur en stokbrood bakken voorbereid door de technische mannen Johan & Andre, nadat de 2e serie penalty’s en de finales waren afgewerkt was het de beurt aan de Kampkrant waarna een regenbui zorgde voor een ideale vuurplaats om met de stokbroodjes aan de slag te gaan.

De woensdag regende het nog even door en na het ontbijt werd er binnen een spellencircuit afgewerkt met o.a pictionary, memory en als absolute knaller het geen Ja&Nee spel bij John waarvan ook nog een finale werd afgewerkt. Het weer was hierna opgeklaard en het was tijd voor een 4 tal spellen groep tegen groep, o.a. 2 tegen 2 en tafeltennis, ieder team had 1 joker die kon worden ingezet om dubbele punten te kunnen scoren.

Ditmaal bestond het avondeten uit een Chinese hap, de vele verschillende gerechten waaronder de zelf gebakken kroepoek vielen prima in de smaak.

Het was nu even wachten op het invallen van de duisternis en het leek nog net even donkerder als de avonden ervoor.. Ideaal voor de Spooktocht, het was flink griezelen maar ook een aantal twijfelaars hadden de tocht uiteindelijk niet willen missen.

Na dit avontuur en de nacht werd de donderdag begonnen met het Zoek de Sokspel, wat flink zoeken en rennen bleek zeker wanneer de zwarte sok op jacht ging.  Ook de Vossenjacht is inmiddels weer een begrip, ditmaal was Ede het decor en “Waar is Wally” het thema, nadat er was geluncht werden alle vossen ontmaskerd en konden er nog wat souvenirs worden aangeschaft.

Teruggekomen op het kamp bestond het avondeten uit Macaroni, een mooie bodem voor de Bonte Avond. Er waren diverse optredens en nieuwe onderdelen, waaronder de Jongens tegen de Meisjes een strijd die  in het voordeel van de dames uitviel. Onder regie van Ron “de improviseur” van Baaren voerde het bijna voltallige leiderskorps een nieuwe versie van Alice in Wonderland op met een hoofdrol voor Deborah als Alice maar eigenlijk ook voor Maaike en Patrick. De “waterdragers” Dirk, Arthur en Kim promoveerden tot “watergeus” en ook werden de diverse prijzen uitgereikt waaronder die van de Spelgroepen waarbij “de Kampioenen” hoe toepasselijk zicht tot kampioen lieten kronen. Ondertussen werden op SVC’08 de spelmaterialen opgeruimd met dank aan Michael Mc Hugh, Peter de Bruin en Ria Braham die speciaal naar het sportpark waren gekomen om dit te regelen. De beslissing in de spellenstrijd viel uiteindelijk door een spannende quiz met o.a filmfragmenten en jeugdfoto’s raden van kampleid(st)ers, erg pittig maar een groot succes.

Hierna werd voor de laatste maal de dag afgesloten en werden in de ochtend de spullen opgeruimd en was het wachten op de bus.

Uiteindelijk waren alle kamp gangers rond het middaguur weer op de thuisbasis en kwam er een einde aan weer een geslaagde kampweek.

 

  • Via deze links zijn er nog flink wat foto’s en filmpjes te bekijken met dank aan Ron & Kim.

https://photos.app.goo.gl/aPbNt3Oszv5UMZ2N2   (FOTO”S)

https://photos.app.goo.gl/AOd4WVU0bIFaozxo1  (FILMPJES)

 

Namens de Kampleiding allemaal nog een fijne vakantie gewenst!

 

 

Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

16-02 TAVV 1 - SVC'08 1 2-2
18-02 SVC'08 JO12-1 - Alphense Boys JO12-2 6-2
16-02 RKAVV VR2 - SVC'08 VR1 2-6
16-02 RKDEO 1 ZA - SVC'08 8 1-2
16-02 DSO JO19-3 - SVC'08 JO19-2 4-2
16-02 SVC'08 VR2 - Wilhelmus VR1 1-3
16-02 HBS JO19-2 - SVC'08 JO19-1 4-2
16-02 Noordwijk 3 - SVC'08 2 2-1
16-02 Forum Sport JO17-5 - SVC'08 JO17-3 3-3
16-02 SVC'08 5 - Haagse Hout 2 5-2
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Zondag 17 februari 2019
RT @anyboer: Stijn en Marik zijn beiden belangrijk met assist en doelpunt in de 0-2 uit overwinning bij Woubrugge met @SVC_08 Jo12-1. https…

Zondag 17 februari 2019
RT @anyboer: @SVC_08 Jo15-1 verliest in harde wedstrijd met 3-2 uit bij DoCos na ongelukkige 3-0 achterstand. https://t.co/eKcFE0Cqg4

Zaterdag 16 februari 2019
Het verslag van de wedstrijd TAVV- SVC'08 is te lezen op de website: https://t.co/qG2wsg4h89 https://t.co/r9seOFRFPSSponsors

HG HuizenbeheerASTA CasinoEigendaal & van RomondtKoop bij de sponsors van SVC'08De Rijk magazijninrichtingEVE maatvoeringHBK belastingadviseurs & accountantsBoeg NauticZarautzNotariskantoor Ellens & Lentze
Esso ScheveningenKika KInderen KAnkervrijDe LensCafé De RenbaanZuurmond WoninginrichingTK TrainingskampenTheo's busreizenINGBeltona