Finales Haaglanden Voetbal Toernooi op SVC’08
SVC'08
Print

Finales Haaglanden Voetbal Toernooi op SVC’08
Datum nieuwsbericht: 13-06-2017

Finales Haaglanden Voetbal Toernooi op SVC’08

Afgelopen zaterdag 10 juni was het voor 28 teams zo ver dat ze na de kwalificatie reeksen op mochten voor de finale. Leuk die veertien wedstrijdjes zult u zeggen. En de voetballers op het veld zullen het zich wellicht niet realiseren maar voor dat de scheidsrechters voor de aftrap konden fluiten is er een maandenlange voorbereiding aan vooraf gegaan. Onder leiding van hoofdproject leider Martin Pronk werd er project groep gevormd waarin alle aspecten die er op zo’n dag komen kijken waren vertegenwoordigd. Op zo’n dag is er tenslotte maar één ding zeker en dat is dat er veertien wedstrijden gespeeld moeten worden.  Verder zijn er tal van onzekerheden waar van de twee grootste  het weer en het aantal toeschouwers zijn. 

Allereerst zijn er afspraken gemaakt met de organisatie van Haaglanden Voetbal over de scheiding van de verantwoordelijkheden. Daarin werd duidelijk dat SVC’08 niet hoefde om te kijken naar de huldigingen, de toewijzing van de scheidsrechters en de genodigden voor het buffet aan het slot van de dag. De rest was de verantwoording van SVC’08.

De eerste keuze die gemaakt moest worden was gaan we mensen inhuren of doen we het in eigen beheer met behulp van vrijwilligers. Al snel was duidelijk dat wil je de organisatie zoals de projectgroep die voor ogen had enigszins rendabel maken dat je terug moet vallen op vrijwilligers. Gelukkig heeft SVC’08 een grote groep van mensen die zich belangeloos willen inzetten voor de club en konden we uiteindelijk rekenen op maar liefst vijfentachtig vrijwilligers.
Gezien de verwachte belangstelling moest er vooraf worden gekeken naar alternatieve parkeerruimte.  Deze was door de medewerking van Duindigt snel gevonden. Maar om het parkeren in goede banen te leiden waren er natuurlijk wel parkeerwachters nodig die tussen 09.00 u. en 17.00 uur dit alles in goede banen leiden. Een pluim voor Richard van der Harst die dit met een team van mensen zonder enige wanklank voor elkaar hebben gekregen.

Met name de inzet van Hetty en Lucien Hamers die apart teruggekomen van vakantie en de gehele dag het parkeerbeheer op Duindigt voor hun rekening namen verdient hierbij extra aandacht.
Als de mensen eenmaal op het sportpark zijn wat dan ? Allereerst de teams, die willen weten waar ze zich kunnen verkleden en hoe laat en op welk veld er moet worden gespeeld.  Dus een hoofd kleedkamers aangesteld, Paul Canninga, die zorgde voor de indeling van de kleedkamers het uitreiken van de sleutels en het op tijd weer verlaten van de kleedkamers zodat deze door vrijwilligers tussendoor konden worden schoongemaakt. Rob van der Grient was met al zijn ervaring als toernooi organisator van SVC’08 de man die als omroeper er voor zorgde dat de teams op tijd op het juiste veld stonden. En met de veld coördinatoren en zogenaamde runners er voor zorgde dat de ballen aanwezig waren en de limonade in de rust op het veld kon worden genuttigd met een AA-tje voor de scheidsrechter.
Blijft over de groep van toeschouwers die het sportpark voor de wedstrijd bezoeken. Hoeveel gaan er komen en kun je die allemaal in je kantine bedienen. Ria Braham en Arie Harteveld gingen de uitdaging aan om dit alles in goede banen te leiden met behulp van het grootste gedeelte van de opgetrommelde medewerkers. In overleg en medewerking van Heineken werd op de vrijdag voorafgaande een tankwagen met 3000 liter bier aan drie opgestelde buiten bars gekoppeld.  Waarbij ook de frituur  niet werd vergeten en de nodige koelcellen voor de limonades.  Tevens  was  er een poffertjeskraam aanwezig en ontbrak de ijskar niet. Om te zorgen dat alle drank op een hygiënische  manier kon worden geloosd waren er drie buitentoiletten geplaatst.
De gehele dag zorgden de vrijwilligers dat het de toeschouwers aan niets ontbrak. Penningmeester Marien de Jong had gezorgd dat er ook aan de buitenbars kon worden gepind.
Ondertussen werd er in de keuken onder leiding van de top koks Azzouz en André gewerkt aan het buffet dat ’s-Avonds klaar moest staan voor de genodigden en de spelers van de grote finale.  
Als dan zo’n finale dag aanbreekt en het na de regenbuien van de voorafgaande dagen droog is er al sprake van een zekere opluchting.

De vrijwilligers die hun medewerking hebben toegezegd worden in een keurig T-shirt van Beltona gestoken zodat ze duidelijk herkenbaar zijn en je ze de gehele dag als rode mieren door menigte ziet bewegen.
Vervolgens druppelen de eerste teams binnen en lees je de spanning op de gezichten van de jonge spelertjes. Dit moet tenslotte hun wedstrijd van het seizoen worden. Bij huldigingen na iedere finale door Kees Wenneker lagen blijdschap en teleurstelling dicht bij elkaar maar overheerste de tevredenheid over het behalen van de finale.
In de loop van de dag zie de ontwikkeling van het toernooi naar zijn hoogtepunt groeien met de finale wedstrijd om de Sir Winston Cup tussen Westlandia en Vitesse Delft. Het toeschouwers aantal groeit gestaan en de spanning stijgt. Ook zie je dat de alcohol haar invloed heeft en ben je blij dat er externe beveiliging is ingehuurd waarvan toch een zekere preventieve werking uit gaat en buiten wat vuurwerk en enthousiaste spreekkoren alles binnen de perken blijft.
Na de finale die uiteindelijk in blessuretijd met 4-3 door Westlandia wordt gewonnen rest nog de prijsuitreiking en het uitstekende buffet voor de spelers en genodigden.
SVC’08 kan terug kijken op een uitstekende organisatie van dit evenement dankzij de medewerking van al die vrijwilligers binnen de club die dit mogelijk hebben gemaakt en heeft aangetoond het een hechte en gastvrije club is met mensen die er staan als dat van ze gevraagd wordt.

Alle finalisten en (dus) alle winnaars gefeliciteerd!
Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

16-02 TAVV 1 - SVC'08 1 2-2
18-02 SVC'08 JO12-1 - Alphense Boys JO12-2 6-2
16-02 RKAVV VR2 - SVC'08 VR1 2-6
16-02 RKDEO 1 ZA - SVC'08 8 1-2
16-02 DSO JO19-3 - SVC'08 JO19-2 4-2
16-02 SVC'08 VR2 - Wilhelmus VR1 1-3
16-02 HBS JO19-2 - SVC'08 JO19-1 4-2
16-02 Noordwijk 3 - SVC'08 2 2-1
16-02 Forum Sport JO17-5 - SVC'08 JO17-3 3-3
16-02 SVC'08 5 - Haagse Hout 2 5-2
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Zondag 17 februari 2019
RT @anyboer: Stijn en Marik zijn beiden belangrijk met assist en doelpunt in de 0-2 uit overwinning bij Woubrugge met @SVC_08 Jo12-1. https…

Zondag 17 februari 2019
RT @anyboer: @SVC_08 Jo15-1 verliest in harde wedstrijd met 3-2 uit bij DoCos na ongelukkige 3-0 achterstand. https://t.co/eKcFE0Cqg4

Zaterdag 16 februari 2019
Het verslag van de wedstrijd TAVV- SVC'08 is te lezen op de website: https://t.co/qG2wsg4h89 https://t.co/r9seOFRFPSSponsors

Kika KInderen KAnkervrijINGBeltonaEigendaal & van RomondtZarautzZuurmond WoninginrichingHBK belastingadviseurs & accountantsEsso ScheveningenEVE maatvoeringTK Trainingskampen
De Rijk magazijninrichtingBoeg NauticHG HuizenbeheerDe LensNotariskantoor Ellens & LentzeCafé De RenbaanKoop bij de sponsors van SVC'08Theo's busreizenASTA Casino