Oud voorzitter van “JAC” Cees Henzen overleden
SVC'08
Print

Oud voorzitter van “JAC” Cees Henzen overleden
Datum nieuwsbericht: 15-02-2017

Oud voorzitter van “JAC” Cees Henzen overleden

Op maandag 13 februari overleed op 88 jarige leeftijd ons erelid Kees Henzen. Op Kees is het predicaat verenigingsicoon van toepassing. Hij was een steunpilaar met uitzonderlijke verdiensten voor de club. De waardering voor hem vanuit de club was groot, hetgeen eerder reeds tot uiting kwam, mede in de vorm van het erelidmaatschap.

Tot zijn 75e was Kees nog wekelijks op het (JAC)-sportpark te vinden om zijn bijdrage te leveren aan een schone en opgeruimde accommodatie. Toen vond hij het welletjes, er komt een moment dat het fysiek allemaal niet meer te doen is. En dat was dan meteen ook de afsluiting van een langdurige reeks van activiteiten voor de club.  

Eigenlijk vanuit een atletiek-achtergrond werd Kees in 1973 lid van de voetbalclub JAC en dat had uiteraard alles te maken met zijn voetballende zoon Henk. En vanaf dat moment heeft hij feitelijk geen moment meer stil gezeten binnen de club. Niets bleek voor Kees te veel. Na begonnen met het wassen van de shirtjes van het 1 ste werd hij als jeugdleider, daarna al snel werd hij voorzitter van de jeugdcommissie. Hierna verlegde hij zijn aandacht naar het seniorenvoetbal en werd voorzitter van de technische commissie. Vanuit die functie trad hij ook toe tot het bestuur en na eerst enkele jaren vice-voorzitter te zijn geweest onder voorzitter Brant Wubs, werd hij in 1986 benoemd tot voorzitter. Dat bleef Kees tot 1994, daarna nam Kees de Jong de hamer over.

Kenmerkend voor Kees als bestuurder waren zijn sociale en communicatieve vaardigheden. Onder het bewind van Kees waren conflicten of ernstige meningsverschillen geen lang leven beschoren. Kees zette zich ervoor in en loste het allemaal pratend op. Zoals de vraag of A-junior Richard Gelauff al in het eerste mocht meedoen. Daar werd binnen de club vanzelfsprekend heel verschillend over gedacht. Kees droeg een voor alle partijen aanvaardbare oplossing  aan. Of toen trainer Co de Visser na een akkefietje in een uitwedstrijd bij DSO er geen brood meer in zag. Samen met toenmalig penningmeester Teun van Oosten wist Kees de breuk te lijmen en Co is daarna uiteindelijk nog 4 seizoenen hoofdtrainer gebleven en nog steeds aan de club verbonden.

Naast al deze functies was Kees gedurende een reeks van jaren ook de trainer voor de lagere senioren op de donderdagavond. De opkomst onder hem was groot: “Kees leerde ons duurlopen”. Bovendien had Kees vanuit de club op maandagavond dan nog een dames trimclubje en ook dat is jarenlang in stand gebleven. En dan niet te vergeten natuurlijk de accommodatie. Die lag Kees na aan het hart en ook daarin heeft hij gedurende al die jaren de nodige uurtjes gestoken.

Vanwege lichamelijk ongemakken was Kees het laatste decennium helaas niet meer in staat om de wedstrijden op ons sportpark te komen bezoeken. Het was geen optie meer. Heel jammer voor hem, maar op afstand bleef hij de club op de voet volgen.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Rie en zijn kinderen en kleinkinderen. Ondanks de mooie leeftijd die hij mocht bereiken, zal het gemis van  familiemens Kees erg groot zijn. Wij wensen hen vanuit de club de komende periode veel sterkte toe.     

 

Piet Overduin
Voorzitter SVC’08

 

Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

26-05 Valken'68 1 - SVC'08 1 1-1
05-06 SVC'08 VE1 - Loosduinen VE1 5-4
31-05 SVC'08 JO15-2 - RKAVV JO15-3 3-2
30-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 5-3
30-05 ROAC JO13-2 - SVC'08 JO13-4 1-2
29-05 Graaf W II VAC JO13-7 - SVC'08 JO13-5 1-3
29-05 Full Speed JO13-1 - SVC'08 JO13-2 1-1
28-05 SVC'08 VR2 - Semper Altius VR1 3-2
26-05 Wippolder JO15-5 - SVC'08 JO15-3 4-2
26-05 SVC'08 10 - HVZ 1 2-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Woensdag 19 september 2018
RT @vmhbsc: hoofdsponsor @Craeyenhout1: Rederij Groen https://t.co/AMZXDIptvV

Woensdag 19 september 2018
RT @V97HardeKern: Zaterdag 14.30 uur...Het spetterende begin van de 2e klasse C ....Na een sterke voorbereiding en goede beker serie,begint…

Dinsdag 18 september 2018
Vooraankondiging Algemene Leden Vergadering - SAVE THE DATE! Lees meer op de website van SVC'08: https://t.co/uJNqazhlq2

Maandag 17 september 2018
Dankwoord voor een grandioze feestavond! Lees alles op de website van SVC'08: https://t.co/8wb4s6ljMo https://t.co/C17aKEjoVMSponsors

INGKoop bij de sponsors van SVC'08Notariskantoor Ellens & LentzeHG HuizenbeheerTK TrainingskampenDe LensZarautzZuurmond WoninginrichingEigendaal & van RomondtASTA Casino
Esso ScheveningenCafé De RenbaanBoeg NauticIntensionDe Rijk magazijninrichtingBeltonaKika KInderen KAnkervrijEVE maatvoeringTheo's busreizenImpressed print & sign