Zeer geslaagde kampweek!
SVC'08
Print

Zeer geslaagde kampweek!
Datum nieuwsbericht: 19-07-2016

Zeer geslaagde kampweek!

Sponsors Ellens&Lentze Zomerkamp 2016  bedankt!

Ze waren bijna niet te missen, de sponsorvellen in de hal van het clubgebouw bovenaan de trap. De respons was dan ook overweldigend, meerdere volle vellen was de stand van zaken vlak voor vertrek richting het Zomerkamp in Maria-Hout. Vanuit alle geledingen van de club waren de namen terug te vinden op de vellen, jeugd(bestuur), seniorenafdeling, teams, bestaande sponsors en (ouders van) kampdeelnemers. Voor de Vrienden van SVC’08 is een aparte vermelding zeker op zijn plaats, zij waren wederom bereid de kosten voor o.a het vervoer op zich te nemen, onderstaand een overzicht van de diverse kampsponsors editie 2016:

Vrienden van SVC’08, Fam. L. Hamers, Fam. T. Hamers, Jos Koot, Theo & Ingrid van Zeeland, Sjaak Knoester, Leo v.d Harst, SVC A1, Cees Remmelswaal, Leny Baak, Frans van Ooyen, Rob de Roo, Leen den Dulk, Dirk Rog A1, SVC 2e&3e, Frans van der Zwan, Henk Groen, Martin den  Dulk, Gerard Vrolijk, “de Fietsploeg”, Aad Verhoog, Martijn Rottier, Dirk Pronk, Arjan Roos, Alewijn van der Kuil, Maarten Spaans, Café ‘t Uytje

Namens de kampdeelnemers & begeleiding allemaal hartelijk bedankt voor jullie bijdrage!

Zeer geslaagde kampweek voor jeugd SVC’08

Afgelopen week vond de 44e editie van het zomerkamp plaats in het Brabantse plaatsje Maria-Hout. Voor de 2e maal op rij werd deze locatie aangedaan, voor de 2017 editie zat Otterlo de bestemming zijn.  Zowel de kinderen als begeleiding kunnen terugzien op een geslaagde week, met over het algemeen goed weer en veel leuke momenten.

Al op de vrijdag vetrokken de 1e begeleiders richting Maria-Hout om alles in gereedheid te brengen voor de komst van de kinderen op de zaterdag. Naast de locatie werden een tweetal tenten geplaatst waar de C klassers en de meisjes zouden verblijven en ook binnen moest er nog wat geschoven worden om alles naar wens ingericht te krijgen maar ook dit verliep al met al vrij vlot.

 Op de zaterdag druppelden de 1e kampgangers al vroeg binnen bij SVC’08 waarna de bus uiteindelijk rond 11.00 vertrok richting het kampterrein. Rond het middaguur kwam de bus aan bij het kampterrein van “de Strohalm”  Na het indelen van de groepen en het doornemen van wat praktische zaken werd er koers gezet richting het bos voor de 1e 2 spellen van de week.

Er werd afgetrapt met het “Levend Stratego” waarbij er volgens de regels van het bekende bordspel werd gezocht naar de vlag en de hoogste strijders van de tegenpartij. De 6 spelgroepen, de Johnny’s, de Harry’s,F.C Unicorns,Zonder Naam, De Knakkers en Buurman Mol, werden 3 om 3 eerlijk verdeeld om beide legers een gelijke kans te geven. Hierna was het de beurt aan het traditioneel populaire Smokkelspel, waarbij de smokkelkaartjes met punten langs de douane over de veilige grens moesten worden gesmokkeld. 

Direct erna werd er koers gezet naar een lokale boer die evenals tijdens de 2015 editie zijn ruime voetbaltuin beschikbaar stelde voor de SVC jeugd, er werd geschoten op de keepers Jerry den Heijer en Rudi Moll en om deze doelmannen te passeren was beslist geen eenvoudige klus.

Hierna was het tijd voor de 1e gezamenlijke warme maaltijd waarbij de 1e kookploeg bestaande uit Cor, Andre en Azzouz de maaltijd bereidde.

Met een goedgevulde maag werden de diverse leeftijdsgroepen vervolgens gedropt in de omgeving, het was voor sommige een flinke tippel.. maar uiteindelijk vonden de verschillende groepen de weg naar de accommodatie weer terug om na een zakje chips en een drankje de zalen en tenten op te zoeken.

Op de zondag werd er na het ontbijt een plekje gezocht bij de zithoek en de banken waarbij Ron van Baaren kort een verhaal voor las. Inmiddels was ook de verkenningstocht uitgezet en rond het middaguur vertrokken de diverse spelgroepen per auto  richting het vertrekpunt van de tocht om de omgeving  te gaan verkennen, tussendoor waren er diverse (doe) opdrachten en vragen. Er konden extra punten worden verdiend met het fotograferen van (zeldzame) dieren wat enkele mooie plaatjes opleverde, er werden o.a kikkers,padden, duiven en zelfs een heuse Samsung Pelikaan gespot.

Bij de trimbaan waar ook weer een aantal onderdelen werden gedaan had de nieuwe keukenploeg bestaande uit Jaap Toet en Gerrit Mooiman ondersteund door Wout Spaans een gezellige plek gecreëerd  waar een lekker broodje hamburger en een fris drankje werden verzorgd .’s Avonds werd er na democratisch besluit en flinke inspanning van de technische leiders en behulpzame buren voor gezorgd dat de E.K finale bekeken kon worden.

Rekening houdend met de weersvoorspellingen werd er op de maandag koers gezet naar Oss om daar te gaan zwemmen in een Golfbad met o.a 3 grote glijbanen. Het was een erg geslaagde dag en in de auto’s terug waren er moe van de inspanningen flink wat kleine oogjes te zien.

Na het avondeten werd er nog een ronde “Elftal Kopen” gedaan op het kampterrein, waarbij de spelgroepen moesten proberen om met een zo’n klein mogelijk budget de goedkoopste E.K. selectie samen te stellen. Altijd weer een uitdaging om te achterhalen bij welke verkoper je het beste zaken kan doen. Na 2 pogingen waren de groepen verplicht om te kopen wat het nog extra lastig maakte.

Hierna stond “Triviant”op de planning, na een verplicht startnummer mochten de ploegen zelf op zoek om zoveel mogelijk vragen van het juiste antwoord te voorzien, iedere 5e vraag betekende een speciale triviantvraag bij de post van Deborah en Maaike. Na het invallen van de duisternis was het de beurt aan het Schepenspel waarbij het de bedoeling is om bij de havens, bestaande uit gekleurde lichten, de lading op te halen en die vervolgens geruisloos naar de thuishaven te brengen waarbij de mist en storm loerde om de groepjes hun lading afhandig te maken. Als nieuw element moest er ook nog een 3tal geluiden worden gezocht en in het donkere bos was dat best pittig.

De dinsdag werd afgetrapt met een 4 tegen 4 toernooi waarbij alle kampdeelnemers steeds met 3 andere uitkwamen op een 5 tal velden van zowel gras als steen. Hierbij waren er veel mooie acties te zien voor de diverse begeleiders. Het spel “Zoek de Sok” dat in 2015 zijn intrede had gedaan was voor deze editie door de spelleiding uitgebreid met T Shirts waardoor het nog eens extra moeilijk werd, ook leken er soms wel 5 jagers actief waardoor het voor de ploegen soms erg lastig was om punten te scoren. 

Hierna werd er een nieuw spel gespeeld, het levend Cluedo waarbij de ploegen aan de hand van aanwijzingen en het nodige speur / gokwerk moesten achterhalen, waar, hoe en door wie de lokale barones toch zo was verrast...  Hierna werden de finalerondes van de penaltybokaal gespeeld waarbij de winnaars zich langzaam aftekenden. (Timo(C), Aaron(D), Bente(M)Adham(E)en Stefan (F) )

Na de maaltijd werd vervolgens het kampvuur ontstoken  en wat liedjes gezongen, waarna de aandacht vervolgens volledig ging naar het “stokbrood bakken” na een paar uur was alle deeg op en hadden zelfs de jongste kampdeelnemers een flink aantal zelf gebakken broodjes op.

Na het ontbijt werd er begonnen met een sport/spel circuit met zowel binnen als buiten onderdelen. Met o.a een hekjesparcours en badminton werd er flink aan de conditie gewerkt. Ook tafeltennis mocht niet ontbreken en het meest favoriete onderdeel was toch het door Johan Weiss vakkundig gebouwde magnetenspel waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk stokken te vangen nog voor ze de grond raakte, wat een flinke opgave bleek.(ook voor sommige leiders)

Het laatste gedeelte moest vanwege het weer binnen worden afgewerkt, maar daardoor werd het Survivalparcours nog net even wat aantrekkelijker… Met onderdelen als krat stapelen, buksschieten en diverse klim en tijgerparcours was ook dit spel weer zeer geslaagd.

Na een stevig avondmaal met kibbelingen, sla en patat werd er nog een ronde Popster kopen gedaan, volgens het zelfde principe als het Elftal kopen eerder in de week. Hierna werd het zowel donkerder als stiller rondom het kampterrein en werd er een Reflector tocht met Spoken gelopen, of was het een Spooktocht met reflectors…

Binnen de groepen was er veel steun onderling waardoor een groot aantal deelnemers de tocht helemaal voltooiden.

Op donderdag werd er koers gezet naar Uden voor de vossenjacht, het verkeer zat niet helemaal mee maar uiteindelijk was alles gereed voor de start en werd er fel jacht gemaakt op de vossen om zo de laatste punten voor het spellenklassement binnen te slepen. In het Brabantse dorp waren er o.a een heks, een minion en de hulk neergestreken. Ook was er nog tijd om wat inkopen te doen. ’s Avonds vervolgens de bonte avond, die werd afgetrapt met een Muziek Bingo waarbij de namen van o.a Frans Bauer en Justin Bieber fanatiek werden weggestreept, ook waren er nog verschillende optredens met zowel liedjes als andere creatieve toneelstukjes.

Ook stonden de diverse prijsuitreikingen op het programma en werden de “Waterdragers” Jerry den Heijer en Maartje Heiblom bevorderd tot” Watergeus” na hun 1e kamp als begeleider, op verzoek van de oud hoofleiders volgden er nog een aantal bescheiden kopjes en werden ook een 4 tal andere leiders alsnog officieel ingelijfd bij het geuzenkorps.

Na een korte laatste nacht was het tijd voor het inpakken van de tenten en het opruimen van de spullen. Hierna het laatste ontbijt en tot slot nog het zingen van de laatste “Kampkrant”

Na een vlotte bustocht arriveerde de groep moe maar voldaan weer op het Oostersportpark waar de ouders en familie al klaar stonden om de bus op te wachten. Het was al met al weer een hele geslaagde week, met soms wat regen maar over het algemeen prima kampweer en heel veel leuke momenten.

Namens de kampleid(st)ers willen we iedereen nog een fijne vakantie wensen en tot de 2017 editie!

Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

16-02 TAVV 1 - SVC'08 1 2-2
16-02 RKAVV VR2 - SVC'08 VR1 2-6
16-02 RKDEO 1 ZA - SVC'08 8 1-2
16-02 DSO JO19-3 - SVC'08 JO19-2 4-2
16-02 SVC'08 VR2 - Wilhelmus VR1 1-3
16-02 HBS JO19-2 - SVC'08 JO19-1 4-2
16-02 Noordwijk 3 - SVC'08 2 2-1
16-02 Forum Sport JO17-5 - SVC'08 JO17-3 3-3
16-02 SVC'08 5 - Haagse Hout 2 5-2
16-02 SVC'08 6 - Quick Boys 15 2-2
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Zondag 17 februari 2019
RT @anyboer: Stijn en Marik zijn beiden belangrijk met assist en doelpunt in de 0-2 uit overwinning bij Woubrugge met @SVC_08 Jo12-1. https…

Zondag 17 februari 2019
RT @anyboer: @SVC_08 Jo15-1 verliest in harde wedstrijd met 3-2 uit bij DoCos na ongelukkige 3-0 achterstand. https://t.co/eKcFE0Cqg4

Zaterdag 16 februari 2019
Het verslag van de wedstrijd TAVV- SVC'08 is te lezen op de website: https://t.co/qG2wsg4h89 https://t.co/r9seOFRFPSSponsors

Theo's busreizenNotariskantoor Ellens & LentzeDe LensHBK belastingadviseurs & accountantsCafé De RenbaanEsso ScheveningenINGZuurmond WoninginrichingTK TrainingskampenHG Huizenbeheer
Koop bij de sponsors van SVC'08ASTA CasinoBeltonaEVE maatvoeringKika KInderen KAnkervrijDe Rijk magazijninrichtingBoeg NauticZarautzEigendaal & van Romondt