23-09-2017 Valken'68 - SVC'08 JO9-6M
SVC'08
Print

23-09-2017 Valken'68 - SVC'08 JO9-6M
Laatst bijgewerkt op: 24-09-2017 om: 21:27.

Evy Rottier schrijft geschiedenis!

 

Dit seizoen is er voor het eerst een echte meiden competitie onder 9 jaar. Deze competitie werd nog nooit eerder gespeeld. Onze meiden van svc hadden de eerste 2 beker wedstrijden met ruime cijfers verloren van 2 jongens teams dus iedereen was zeer benieuwd hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Afgelopen zaterdag 23 september speelde de meiden onder 9 van svc 08 hun eerste competitiewedstrijd tegen de meiden van Valken 68.

 De trainsters waren vandaag niet aanwezig aangezien zij zelf moesten voetballen dus de regie was volledig in handen van leider Max. Met 3 wissels heeft hij daar nog behoorlijk zijn handen vol aan. De meiden kwamen uit de kleedkamer en liepen op het bij veld tegen de tegenstander aan. Hier was al sprake van een echte poging om elkaar te imponeren. Ze keken elkaar diep in de ogen aan en hoewel de meeste meiden van Valken groter zijn, waren onze meiden niet onder de indruk. Sterker nog ze begonnen aan een warming-up, lieten de zelf verzonnen jel heel hard horen en zorgde ervoor dat Valken onder de indruk was.

 De wedstrijd begint en al vrij snel werd het duidelijk dat dit geen 23-0 voor de tegenstander wordt, nee dit is genieten voor alle ouders, opa’s en oma’s die langs de kant staan. Al die meiden die niet voor elkaar onder willen doen en vol overgave proberen de bal af te pakken, met de bal te dribbelen en te scoren. Dat laatste bleek toch vooral weggelegd voor één meisje van Valken. Zij was net even iets groter en sneller dan onze meiden en zorgde ervoor dat na een minuut of 10 onze meiden met

4-0 achter stonden.

 Toen vonden onze meiden het wel genoeg. Milou heeft ontdekt dat zij eigenlijk wel heel goed kan verdedigen en ging steeds nadrukkelijker achterin lopen zodat Valken steeds moeilijker bij het goal kon komen. Faye ten Kate liet zien dat zij al een paar keeperslessen heeft gehad van Trainster Hanna en ging steeds meer ballen tegen houden. Onze meiden werden steeds brutaler maar vooral ook steeds beter, zo goed zelfs dat Evy Rottier de bal kreeg en alleen op de keepster van Valken af ging. Ze dribbelde goed door en vlak bij het doel hielt ze even in zodat de keepster in de war raakte om vervolgens uitstekend in de verre hoek te schieten…. GOALLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!GO-GO-GOOOOAAALLLLLL!!!!!!!!

 Alle meiden zijn blij, alle toeschouwers worden wild. De meiden van SVC 08 onder 9 hebben gescoord. Voor het eerst sinds het bestaan van de club is er een meiden onder 9 team in een volledige meiden competitie en EVY Rottier scoort het allereerste doelpunt ooit. Zij gaat voor altijd de geschiedenis boeken van SVC in als het meisje die ooit het eerste doelpunt voor SVC onder 9 scoorde. De meiden vonden dat juichen wel heel erg leuk en heel snel erna scoorde Jill ook en maakte zo de 4-2… Dit is tevens de ruststand.

 Max geeft in de rust nog even aan hoe trots alle toeschouwers zijn en goed alle meiden het doen. Wanneer ze zo doorgaan  zitten er wellicht nog een paar doelpunten voor svc in.

De 2e helft begint en meiden gaan er gelijk weer vol tegenaan. Ze proberen van alles maar scoren wilt nog niet lukken. Sterker nog het meisje van Valken heeft haar motor weer gevonden en zorgt voor nog een paar doelpunten en maakt er 7-2 van.

 Onze meiden weten echter niet wat opgeven is en zoeken de aanval weer op. Aanval na aanval wordt ingezet maar het lijkt niet mee te zitten. Tot Celes de bal voor haar voeten krijgt en de 7-3 maakt. De meiden genieten van het scoren en gaan voor meer. Lena pikt de bal op en met haar snelheid rent ze alle meiden voorbij en scoort de 7-4. Het publiek langs de kant geniet met volle teugen en staan op de banken om de meiden aan te moedigen. Weer een aanval en die wordt afgeslagen door Valken, onze meiden laten zich niet verslaan en in de scrimmage via een pass van Karlie komt de bal bij Fay Janssen terecht, zij rent met de bal richting goal en schiet de bal langs de keeper. 7-5 is het nu. Hoe spannend is dit! Alle ouders zijn zo trots als het maar kan zijn en Max geeft nog maar eens aan bij die meiden hoe goed ze het doen en dat ze dat nog maar eens moeten proberen.

 Helaas was het team van Valken net een maatje te groot en scoorde zij nog 2 doelpunten waardoor de eindstand op 9-5 komt te staan. Onder luid applaus komen de meiden moe gestreden maar voldaan het veld af. Zo gaaf vinden ze het, ze hebben wel 5 keer gescoord!

 Dat ze verloren hebben deert ze niet want ze mogen nog penalty schieten… Na het penalty schieten maakt Max de speelster van de week bekend en dat is niet makkelijk als alle meiden zo goed spelen maar een zeer terechte winnares Milou. Zij verdedigde zo goed en heeft nog veel aanvallen van Valken weten te verhinderen.

 Verslag geschreven door Patrick Janssen papa van Fay, wij geven de pen door aan: Evy. 

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

26-05 Valken'68 1 - SVC'08 1 1-1
05-06 SVC'08 VE1 - Loosduinen VE1 5-4
31-05 SVC'08 JO15-2 - RKAVV JO15-3 3-2
30-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 5-3
30-05 ROAC JO13-2 - SVC'08 JO13-4 1-2
29-05 Graaf W II VAC JO13-7 - SVC'08 JO13-5 1-3
29-05 Full Speed JO13-1 - SVC'08 JO13-2 1-1
28-05 SVC'08 VR2 - Semper Altius VR1 3-2
26-05 Wippolder JO15-5 - SVC'08 JO15-3 4-2
26-05 SVC'08 10 - HVZ 1 2-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

Kika KInderen KAnkervrijBeltonaDe LensCafé De RenbaanINGImpressed print & signKoop bij de sponsors van SVC'08IntensionEigendaal & van RomondtZarautz
Boeg NauticEVE maatvoeringNotariskantoor Ellens & LentzeDe Rijk magazijninrichtingHG HuizenbeheerTK TrainingskampenASTA CasinoZuurmond WoninginrichingTheo's busreizenEsso Scheveningen