18-11-2017 SVC’08 JO9-6M vs Quick
SVC'08
Print

18-11-2017 SVC’08 JO9-6M vs Quick
Laatst bijgewerkt op: 01-12-2017 om: 21:30.

Sfeerverslag wedstrijd meiden onder 9

SVC’08 vs Quick 18 november 2017 8:30 uur

Nu de rook van de stoomboot is opgetrokken, pak ik de pen ter hand om verslag te doen van de wedstrijd van onze meiden van zaterdag 18 november.

Zaterdag 18 november, het is weekend, maar die verdomde wekker gaat gewoon af om 6:45 uur. Pffff…. je moet er wat voor over hebben, maar ik weet het nu al; het is het waard om al die gezellige en enthousiaste koppies te zien van onze meiden, trappelend van ongeduld om de koude grasmat te betreden!

Nadat ik de race tegen de klok weer eens heb verloren, komen wij net iets over achten aan op het sportpark.

De meiden hebben zich al verzameld in de kleedkamer en de tactiek wordt doorgenomen. Helaas dit keer zonder Faye, zij heeft de hele nacht gespuugd. Terwijl de meiden enthousiast achter Max aan het veld op rennen, blijven de moeders nog even achter in de kleedkamer met een bakkie troost.

Na hun cafeïneshot kunnen zij ook de kou weer trotseren en nemen ze hun posities in langs de lijn. De keeltjes zijn gesmeerd, de kannen limonade staan klaar, de vaders Leon, Martijn, Patrick en Marco sluiten de geledingen. Wij zijn er klaar voor!

De tegenstander Quick wordt door ons van top tot teen opgenomen en er ontstaat enig rumoer. Deze meiden zijn klein van stuk en kunnen we hebben. Ik hoor het mezelf zelfs hardop zeggen.

Net als iedere week zijn onze meisjes klaar om de wedstrijd van de eeuw te gaan spelen. De niet aflatende inzet van de meiden heeft zich helaas nog niet vertaald in punten. Maar wij ouders zien een stijgende lijn en ook deze ochtend is er weer vertrouwen op een overwinning.

Max en Michelle maken de opstelling bekend. Tot teleurstelling van Hannah begint ze als wissel. Daar is zij het overduidelijk niet mee eens. Zij wil gewoon spelen en direct die opgebouwde adrenaline inzetten. De pedagogische vaardigheden van Max leiden tot “berusting” en Hannah neemt plaats langs de zijlijn.

Karlie wil het veld in, maar zit gevangen in haar eigen winterjas. De rits werkt niet mee. Uiteindelijk wordt de paardenstaart los gegooid en het beest is los en ze rent als een malle het veld in.

“Let the games begin”

Energiek en snel gaan de meiden van Svc van start. Milou doet al vrij vlot in de wedstrijd een aanval op de doelvrouwe van Quick, maar deze aanval wordt al snel beantwoord door een gevaarlijke uittrap. Vliegensvlug pareert Evi en de verdediging van SVC lijnt zich snel op. Celes wordt flink getackeld, maar staat even koelbloedig weer op; ik mag dan wel één van de kleinste zijn, maar mij krijg je er niet onder.

Evi doet een aanval en vliegt over het veld als een gazelle, maar dan staat daar ineens de verdediging van Quick en volgt al snel het eerste niet te stoppen doelpunt.

Evi wordt gewisseld met Dietje, onze gastspeler van MO11 en ook Hannah mag erin. Zij heeft er zin in en vecht als een leeuw voor de bal. Aan de zijlijn zingen de meiden ondertussen driftig sinterklaasliedjes, onder aanmoediging van de volledig als Piet uitgedoste Dewi. De intocht van de Sint is ook onderwerp van gesprek terwijl ondertussen de wedstrijd wordt doorgespeeld.

Hannah gaat volledig op in het spel en heeft niet door dat daar ineens een speelster staat: koude knieën tegen elkaar, botsing, pijn en warme tranen. Jade ontfermt zich over Hannah en slaat bezorgd een arm om haar heen terwijl aan de andere kant van het veld de wedstrijd nog fel wordt gespeeld.

Dan is het gelukkig tijd voor een korte break. Dat is nieuw tegenwoordig, nog geen echte pauze, maar een break voor strategisch overleg??

Voor de ouders even tijd om zich te herschikken, de rug te rechten en de straffe wind te trotseren. Rick de broer van Evi fluistert zijn zus mooie complimenten toe en Patrick wordt er door Fay op uit gestuurd om haar handschoenen te halen.

Na het korte intermezzo en onder een luide yell vliegen de dametjes weer het veld op. Jill maakt handig gebruik van de lange mouwen van haar voetbalshirt en fladdert over het veld, onderwijl haar koude vingers bedekkend en hard verdedigend.

Fay lijkt bijna uit haar evenwicht gebracht door de grote zwarte handschoenen die zij aan heeft, maar die zwarte klauwen schrikken Quick aardig af. Karlie doet nog een mooie aanval, die helaas wordt afgewend door Quick en al snel volgt het tweede doelpunt.

Een volgende goal van Quick wordt voorkomen door een stoere Lena die de bal behendig uit het goal houdt en de speelster van Quick daarbij een dodelijke blik geeft. Zij neemt een afstandsschot en een hardloopwedstrijd volgt tussen Evi en Quick. Wat een kans voor Evi!

Er ontstaan meerdere voor Quick dreigende momenten door kansen van Milou, Evi en Celeste, maar de ballen willen er maar niet in. Quick scoort daarentegen wel na een snelle counter. Net voor de rust staat het 0-3.

Het scorend vermogen van Quick blijft ook na de rust aanhouden, ondanks goede verdediging van keepster Dietje, Jill, Milou en Karlie en een sterk middenveld van Celeste, Jade, Hanna en Evi , Fay en Lena. De eindscore is 0-7.

De penalty’s zijn een feestje op zich, waarbij de lol van onze meiden Quick toch wel in verwarring brengt; zij hadden toch gewonnen! Maar voor onze meiden maakt dat helemaal niet uit. Zij hebben zoveel onderling plezier dat de winst hen gestolen kan worden!

Bovendien wacht de moeder van Fay de dames op met een zak pepernoten. Hoe zoet is de “overwinning”!

Celeste’s dag kan ook niet meer stuk als speelster van de week.

Graag geef ik de pen door aan de mamma van Nikki

Grt, Monique , mamma Karlie

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

26-05 Valken'68 1 - SVC'08 1 1-1
05-06 SVC'08 VE1 - Loosduinen VE1 5-4
31-05 SVC'08 JO15-2 - RKAVV JO15-3 3-2
30-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 5-3
30-05 ROAC JO13-2 - SVC'08 JO13-4 1-2
29-05 Graaf W II VAC JO13-7 - SVC'08 JO13-5 1-3
29-05 Full Speed JO13-1 - SVC'08 JO13-2 1-1
28-05 SVC'08 VR2 - Semper Altius VR1 3-2
26-05 Wippolder JO15-5 - SVC'08 JO15-3 4-2
26-05 SVC'08 10 - HVZ 1 2-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

Kika KInderen KAnkervrijBoeg NauticEVE maatvoeringBeltonaZuurmond WoninginrichingASTA CasinoDe Rijk magazijninrichtingNotariskantoor Ellens & LentzeImpressed print & signEigendaal & van Romondt
Esso ScheveningenCafé De RenbaanZarautzINGIntensionDe LensTheo's busreizenHG HuizenbeheerKoop bij de sponsors van SVC'08TK Trainingskampen