11-11-2017 RKAVV JO9- 5M – SVC’08 JO9 -6M
SVC'08
Print

11-11-2017 RKAVV JO9- 5M – SVC’08 JO9 -6M
Laatst bijgewerkt op: 11-11-2017 om: 14:50.

Zaterdagochtend en het is weer op tijd opstaan, alhoewel een half uur later dan vorige week doet de meeste ( van de ouders ) goed. Iedereen is op tijd en zo te zien zijn de meiden zoals altijd erg vrolijk en ze lijken er zin in te hebben, want nog voordat we het veld op gaan, staat ze te springen op het pannaveldje voor de kantine.

Coach Max verteld de meiden eenmaal op het echte veld aangekomen dat de warming up kan beginnen en de tegenstander staat al te loeren. Het ziet er namelijk erg professioneel uit, alleen dat verdient al een compliment aan de leiding en trainsters van deze groep jonge meiden.

Nadat de opstelling is gemaakt, de noppen goed zijn aangedraaid en natuurlijk de oppep-talk is gehouden gaan de meiden voortvarend van start. Karlie heeft te horen gekregen dat ze in de spits mag starten, helemaal blij, waarop mama duidelijk een doel stelt…Scoren!!

Het belooft een allesbehalve saaie wedstrijd te worden. De tegenstander voetbalt prima en onze meiden doen er niet voor onder, sterker dit lijkt een dag te worden voor een verrassing. Leuk, ondergetekende heeft er in ieder geval zin in, al is het alleen maar om de lol die ik heb om onze meiden te mogen verslaan via dit verslag.

Nadat de meiden de slaapstand hebben omgezet naar laten we deze tegenstander eens een poepie ruiken, valt na een kleine 5 minuten spelen het eerste doelpunt voor RKAVV. Na vooraf eerst goed uitverdedigd te hebben, valt toch plots de bal in het doel van de SVC’08 goalie Nikki. 1-0 voor de thuis ploeg RKAVV en 2 minuten later volgt al snel de 2-0. Kom op meiden, laat het er niet bij zitten, doorgaan en koppies omhoog. Zo gaat het ook, na een mooie solo van Celeste en wat over en weer spelen volgt een aanval waaruit de 2-1 wordt gescoord….YESSSSSSSSSSS JIHAAAA en laat het nou precies Karlie zijn! Mama was alleen net naar de kantine  De tegenstander is duidelijk van slag en via alle speelsters in het veld wordt er leuk gevoetbald. Ook het wisselen gaat vlekkeloos, de coach heeft dit fantastisch onder controle. Het supporteren van de papa’s en mama’s wordt ook beter en beter en de meiden voelen dat ze een kans maken. Net op dat moment volgt de 1e pauze van de 1e helft. Hierna weer snel op scherp en gaaaaan..maar hoe jammer is het dat al heel snel een tegendoelpunt volgt, 3-1. De verdediging waar Hannah aan toegevoegd is heeft het zwaar maar we zijn nog niet verloren en gaan in de aanval. Let op..let op.. wordt er geroepen vanaf de kant maar helaas te laat, een geslepen tegenstander met een heuse counter levert de 4-1 op. Vraag is of we ons kunnen wapenen tegen deze counters, want dit zal RKAVV meermalen proberen. Goed om te zien is dat alle meiden zich herpakken. Iedereen dekt een vrouwtje en er wordt met het hele hebben en houwe gevoetbald. Zo wordt het rust en de 1e helft is gespeeld.

In de rust is iedereen weer op scherp gezet en zelfs een keeperswissel wordt toegepast. Nikki verlaat het goal voor Faye. Direct wordt er goed uitverdedigd en de meiden zijn lekker bezig, mooie trappen vooruit, maar steeds weer die tegenstander die dichter bij het doel van SVC’08 komt. Milou werkt goed weg en met “vrouw” en macht wordt geprobeerd een volgend tegendoelpunt te voorkomen maar helaas lukt dit niet en volgt als snel de 5-1 en 6-1. Nikki maakt ondertussen flink wat rushes, helaas stuit ze op de keepster. Het is wel een sein voor alle meiden om er een schepje bovenop te doen. Zo denkt ondertussen ook een trainer op het andere veld, die vind het nodig om zijn spelers op een niet zo’n vriendelijke toon aan te spreken, maar goed terug naar de wedstrijd waar het om gaat word mij toch wel vriendelijk verzocht door de mama’s naast mij. De 3e rust pauze is een feit en nog steeds is iedereen enthousiast. Nadat we weer zijn begonnen valt de 7-1 en 8-1 wederom heel snel achter elkaar, jammer maar niets aan te doen. Soms hebben onze meiden wat moeite met de bal onder controle te houden en ja wat is er makkelijker dan dit even te corrigeren met je hand, schitterend om te zien al mag dit natuurlijk niet anders had het wel HANDbal geheten! Hierna wordt er aan de tactiek gesleuteld. Er is een blok achterin gevormd met Jade en Hannah, waaruit al snel blijkt dat zij samen met de hulp van de andere medespeelsters doelpunten van de tegenstander voorkomen. Het wordt ze moeilijker gemaakt dan ooit en precies op dat moment ontstaat er een opleving. Nikki pakt de bal, loopt buitenlangs en en en en….JAAAAAAAA passeert de keepster van de tegenstander 9-2. Publiek juicht mee en wat is het fantastisch hoe blij de meiden zijn. Wacht even, wacht even het moet niet gekker worden, Wederom worden er langs de zijlijn diverse passeer bewegingen gemaakt er wordt overgespeeld op Evy en uiteindelijk scoort Fay….yeaaaaahhhh geweldig doelpunt 9-3 een doelpunt uit het boekje, trots is iedereen langs de kant op de meiden van SVC’08. Als deze wedstrijd nog wat langer had geduurd dan hadden Jill, Milou, Hannah, Evy, Jade, Karlie, Fay, Faye, Lena en Celeste deze tegenstander de hielen laten zien dat weet ik zeker!

Gelukkig kon dat alsnog met de Penalty serie en dat hebben ze gedaan. Super dat de strafschoppen reeks altijd van onze tegenstander wordt gewonnen. Al met al een verdienstelijke pot voetbal, leuk om naar te kijken. Er moet als laatste nog even gezegd worden dat de werkelijke stand eigenlijk 9-4 had moeten zijn, door een eigen doelpunt van de tegenstander, deze is helaas niet officieel toegekend.

Speelster van de week is Fay geworden, van harte gefeliciteerd.
Op naar volgende week waarin we thuis voetballen om 8:30 uur tegen Quick JO9 -7M.

Ik geef de pen door aan de mama van Karlie, Monique.

Groetjes,
Leon den Dulk
(Papa van Jade)

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

26-05 Valken'68 1 - SVC'08 1 1-1
05-06 SVC'08 VE1 - Loosduinen VE1 5-4
31-05 SVC'08 JO15-2 - RKAVV JO15-3 3-2
30-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 5-3
30-05 ROAC JO13-2 - SVC'08 JO13-4 1-2
29-05 Graaf W II VAC JO13-7 - SVC'08 JO13-5 1-3
29-05 Full Speed JO13-1 - SVC'08 JO13-2 1-1
28-05 SVC'08 VR2 - Semper Altius VR1 3-2
26-05 Wippolder JO15-5 - SVC'08 JO15-3 4-2
26-05 SVC'08 10 - HVZ 1 2-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

Impressed print & signKoop bij de sponsors van SVC'08Notariskantoor Ellens & LentzeBoeg NauticHG HuizenbeheerIntensionZuurmond WoninginrichingKika KInderen KAnkervrijBeltonaTK Trainingskampen
De LensINGASTA CasinoTheo's busreizenDe Rijk magazijninrichtingEVE maatvoeringEigendaal & van RomondtCafé De RenbaanZarautzEsso Scheveningen